HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ηρ. Ρούπας: Οι ώρες είναι κρίσιμες και απαιτούν εθνική ομοψυχία

γράφει ο οικονομολόγος Ηρακλής Ρούπας Κάποια στιγμή θα πρέπει ΟΛΟΙ να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα διεκδικώντας όχι την ουτοπία μί...

γράφει ο οικονομολόγος Ηρακλής Ρούπας
Κάποια στιγμή θα πρέπει ΟΛΟΙ να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα διεκδικώντας όχι την ουτοπία μίας στρεβλότητας και ψεμάτων που μας προσέφερε και ακόμα προσφέρει το πολιτικό σύστημα, αλλά την ανατροπή της ιδεολογικής του βάσης.
Την ανατροπή της προώθησης ανικάνων που μόνον δημόσιες σχέσεις και παχιά λόγια προωθούν βασίζοντας την πολική επιβίωση, ή ανέλιξη στην "ευγενή εξαπάτηση" πολιτών που τόσα χρόνια έχουν μείνει ανενημέρωτοι γιατί απλούστατα ίσως δεν βόλευε να ενημερωθούν. Αυτούς τους ανενημέρωτους και οικονομικά και κοινωνικά κατακρεουργημένους κάποιοι δοκίμασαν και δοκιμάζουν να τους χειραγωγούν και να τους χειραγωγήσουν εις βάρος της ιστορίας και εξέλιξης της πατρίδας.
Κάποιοι χρησιμοποιούν την ιστορία για να κατακρεουργήσουν το μέλλον. Χρησιμοποιούν το δικαίωμα δημοκρατικής έκφρασης για να κατακρεουργήσουν φωνές συνέπειας αλλά αντίθετες με τα πιστεύω όσων ονειρεύονται επαναστάσεις και ιστορικές ανατροπές, χωρίς πρόγραμμα αλλά μόνον με λόγους εξαπάτησης και χειραγώγησης. Αυτό όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Ούτε βέβαια προάγεται η δημοκρατία όταν μόνον η έννοια της πολιτικής δράσης και αντίδρασης βασίζεται στο θυμικό και την οργή. Όμως, επειδή η ιστορία έχει και άλλες προεκτάσεις ας μην διαφεύγει της προσοχής ορισμένων πως οι πραγματικές επαναστάσεις έλαβαν εκκίνησης από την μεσαία "εξαπατημένη" τάξη που σε κάθε ιστορική έκφανση αποτελούσε την ραχοκοκαλιά της κοινωνικής και πολιτικής διαδρομής ενός κράτους.
Παρακολουθήσαμε την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο. Μία θεωρητική προσέγγιση μαθήματος μονοδιάστατης αλληλεγγύης και αφ' υψηλου δημοκρατίας. Ακούσαμε και τις θέσεις των Ευρωβουλευτών. Καμία αναγνώριση του δικαίου των θέσεών του. Ούτε από τα όμορα πολιτικά κόμματα. Οι ώρες είναι κρίσιμες και απαιτούν εθνική ομοψυχία. Ομοψυχία όμως με σεβασμό της βούλησης του 75% του λαού που επιθυμεί ευρώ «πάσει θυσία».
Με σεβασμό στην δημοκρατία –που δεν φιμώνεται βέβαια με καταγγελίες και διώξεις δημοσιογράφων που έχουν δική τους θέση και άποψη- και τους αγώνες ενός κράτους επί 36 χρόνια να ξεφύγει από την μιζέρια των Βαλκανίων και την αβεβαιότητα για την εθνική του κυριαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.