HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εθνική συνεννόηση ώστε να ξεφύγουμε από το σημερινό αδιέξοδο

του Θανάση Παλούμη * Ο ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ ΣΤΙΧΟΣ του Μιχάλη Κατσαρού: "Μην αμελήσετε. Πάρτε μαζί σας νερό. Το μέλλον μας έχει πολλή ξηρ...

του Θανάση Παλούμη*
Ο ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ ΣΤΙΧΟΣ του Μιχάλη Κατσαρού: "Μην αμελήσετε. Πάρτε μαζί σας νερό. Το μέλλον μας έχει πολλή ξηρασία...", δυστυχώς επαληθεύεται σήμερα!
ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ και τα επικοινωνιακά τρικ (Θα σκίσουμε τα μνημόνια, Μονομερής διαγραφή του χρέους, Θα διώξουμε την τρόικα κ.α.), που ως μοναδικό στόχο είχαν την ικανοποίηση του κοινού αισθήματος και την εκπλήρωση της ματαιοδοξίας διακυβέρνησης της χώρας, η επιστροφή μας και πάλι στους διεθνείς πιστωτές, ως "σωτήρες", είναι γεγονός!
ΑΣ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ πίσω από το δάκτυλο μας. Ας σταματήσουμε τους λεονταρισμούς κι ας δούμε κατάματα την πραγματικότητα. Μαγικό ραβδί ώστε να μετατραπεί η κολοκύθα σε άμαξα και να σύρει τη χώρα μας στην ανάπτυξη, δεν υπάρχει.
ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ, ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά με παραχολογίες και πελατειακές λογικές ενός υποκινούμενου παρελθόντος. Όχι μόνον επειδή η εγκατάλειψη αυτών των λογικών αποτελεί προαπαιτούμενο για τη συμφωνία με τους εταίρους, αλλά γιατί πραγματικά θα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της αναστήλωσης μιας αναδυόμενης ηθικής, τίμιας και υγιούς ελληνικής κοινωνίας, αποξενωμένης από τα καταπλάσματα και τα φερέφωνα του παρελθόντος, τα οποία την κρατούσαν αγκυλωμένη και αδρανή.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, η κυβέρνηση "πρώτη φορά Αριστερά", συγκρούεται με τον αντιπολιτευτικό της εαυτό.
ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ η ευχέρεια του αντιπολιτευτικού λόγου με την πολύ μεγάλη δυσκολία της κυβερνητικής πράξης.
Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΕΣΗ των ανούσιων και ανέξοδων υποσχέσεων, με τα σκληρά διλήμματα της λήψης επώδυνων αποφάσεων.
Η ΕΥΧΕΡΕΙΑ της εφήμερης ρητορικής ικανοποίησης, με το μεγάλο κόστος επιλογών που κατακεραυνώνουν κι ευτελίζουν τις ζωές όλων.
ΤΕΛΙΚΑ, συγκρούεται το φαντασιακό με το πραγματικό. Ο λαϊκισμός με την υπευθυνότητα.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να πράξουμε ώστε να βγει η Ελλάδα από τον οικονομικοκοινωνικό της Μεσαίωνα;
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ότι με συγκροτημένο σχέδιο, με επιμονή, με σκληρή δουλειά, μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο. Αποκρούοντας, τη μοιρολατρία και τον ωχαδερφισμό, από την περιρρέουσα ωφελιμιστική για κάποιους αντίληψη ότι σε αυτή τη χώρα τίποτα δεν μπορεί ν' αλλάξει.
Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ. Χρειάζεται ένα μακρόπνοο μεταρρυθμιστικό και εκσυγχρονιστικό σχέδιο, το οποίο θα αναθερμάνει τη συνείδηση, το στόχο και την εξέλιξη της.
ΑΣ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ επιτέλους όλοι ότι τα περιθώρια εμπαιγμού τελείωσαν: ή θα υλοποιηθεί ένα εθνικό σχέδιο σωτηρίας υπερβαίνοντας τους φτηνούς λαϊκισμούς και τον φόβο για το πολιτικό κόστος ή θα ακολουθηθεί με μαθηματική ακρίβεια ο δρόμος της χρεοκοπίας, της καταρράκωσης και της αποσύνθεσης, με απροσδιόριστες δυσμενείς επιπτώσεις…
Η ΕΛΛΑΔΑ, ΑΜΕΣΑ θα πρέπει να προχωρήσει σε μία συμφέρουσα και υπό τις σημερινές συνθήκες υλοποιήσιμη συμφωνία με τους εταίρους μας για τη συνέχιση όχι μόνο μιας απλής χρηματοδότησης, αλλά για την αναπτέρωση της ανάπτυξης και την αναβίωση του ελληνικού ήθους, πολιτισμού και εξευρωπαϊσμού μας, καθώς είναι επιτακτική ανάγκη πλέον, να κινείται πάντα μεταξύ των αντικειμενικά διαθέσιμων και επωφελών λύσεων κι όχι εκείνων που δεν υπάρχουν και θα ευχόμασταν να υπήρχαν.
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Η ιστορία γράφεται!

*Ο κ. Θανάσης Παλούμης είναι σύμβουλος επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.