HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - Διήμερο δράσεων από την Κ.Ν.Ε.

Με αφορμή τα 70 χρόνια από την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Οργάνωση Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ οργανώνει Τοπικό Διήμερο...



Με αφορμή τα 70 χρόνια από την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Οργάνωση Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ οργανώνει Τοπικό Διήμερο στα Καλάβρυτα, από το απόγευμα της Παρασκευής 19 Ιουνίου έως το απόγευμα της Κυριακής 21 Ιουνίου. Απευθύνεται στους μαθητές για να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου, την αλήθεια για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα αίτιά του, την αλήθεια για τον φασισμό - ναζισμό, για την άνοδό του και πως καταπολεμείται. Μέσα από την ιστορική πείρα να βγάλουν συμπεράσματα και για το σήμερα, για τον αγώνα για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.
Όπως αναφέρεται και στο κάλεσμα της ΟΠ, «επιλέγουμε την περιοχή των Καλαβρύτων γιατί είναι μια πανέμορφη περιοχή να μας φιλοξενήσει. Μέσα από το τις δραστηριότητές μας θα έρθουμε σε επαφή με την ιστορία της περιοχής εκεί, θα μάθουμε για τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, τα γεγονότα όπως πραγματικά έγιναν, όχι όπως μας τα διδάσκουν μέσα από τα σχολικά βιβλία».

Κατά τη διάρκεια του διήμερου, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν διαδρομή με τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο, να κάνουν πεζοπορία σε ένα τμήμα του Βουραϊκού, να παίξουν και να κάνουν πικ - νικ στο Πλανητέρο.
Το Σάββατο 20 Ιούνη θα γίνει ιστορικός περίπατος στην πόλη, που θα περιλαμβάνει πεζοπορία προς το λόφο του Καπή, ακολουθώντας τη διαδρομή που ακολούθησε ο αντρικός πληθυσμός για τον τόπο εκτέλεσης και ξενάγηση στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος.
Στις 20.30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων, με ομιλητή τον Νίκο Αμπατιέλο, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
Τέλος, θα πραγματοποιηθεί φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου από ομάδα της ΚΝΕ με το παιδικό τμήμα της τοπικής ομάδας ΑΕ Καλαβρύτων, ενώ θα υπάρχουν πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.