HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΙΑΚΟΠΤΟ - Λαΐκή συνέλευση κατοίκων παρουσία φορέων και βουλευτών

Γενική Συνέλευση των κατοίκων και φορέων της Δημοτικής Κοινότητας Διακοπτού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20/6  μετά από ομόφωνη πρόσκλησ...


Γενική Συνέλευση των κατοίκων και φορέων της Δημοτικής Κοινότητας Διακοπτού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20/6  μετά από ομόφωνη πρόσκληση του προέδρου του Τ.Σ. κ Σταυρόπουλου Βασίλη και των μελών του.
Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής: ”Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του Τ.Σ. της Δημ. Κοινότητας Διακοπτού τόνισε ιδιαίτερα την απουσία του Δημάρχου, του τοπικού Αντιδημάρχου κ. Σταυρόπουλου Θεοφ. αλλά και των Δημ. Συμβούλων ειδικά της Ανατ. Αιγιάλειας. Οι πιο πάνω απουσίες συνδέονται, όπως ανέφερε, με τη γενικότερη εγκατάλειψη του Διακοπτού όπως και του τέως Δήμου Διακοπτού από την Δημ. Αρχή. Τα ισχνά οικονομικά που παρέχονται συντελούν στο γενικότερο κλίμα αδιαφορίας και απαξίωσης του Διακοπτού. Αποτέλεσμα ο μαρασμός και η στασιμότητα στα χρονίζοντα αλλά και τα έκτακτα προβλήματα του τόπου μας. Αρκετά από αυτά τα προβλήματα αναπτύχθηκαν από τον πρόεδρο σε πλήρη συμφωνία με τα μέλη του Τ.Σ. και όλους τους παραβρισκόμενους. Η γενικότερη αίσθηση άνισης μεταχείρισης του Διακοπτού, ειδικά σε σχέση με το Αίγιο, ήταν διάχυτη στον κόσμο αλλά και στους εκπροσώπους των φορέων της περιοχής της Ανατ. Αιγιάλειας. Και οι τρεις βουλευτές τοποθετήθηκαν θετικά στις διαμαρτυρίες και την δυσθυμία των κατοίκων και αντιμετώπισαν με θεσμικό τρόπο τις εξειδικευμένες αναφορές των εκπροσώπων των φορέων για τα προβλήματα των επιχειρήσεων του Διακοπτού (αδειοδοτήσεις – τραπεζοκαθίσματα κ.α. ) για τα περιβαλλοντικά ζητήματα που άπτονται και της δημόσιας υγείας (ρύπανση Βουραϊκού – Κορινθιακού – αμιαντοσωλήνες ύδρευσης κ.α. ) καθώς και πολλά άλλα ζητήματα καθημερινότητας. Η τρίωρη Συνέλευση έκλεισε με τη δέσμευση του Προέδρου, κ. Σταυρόπουλου Β., και του Τοπ. Συμβουλίου της Δημ. Κοινότητας για την παραπέρα δραστηριοποίηση και εντατικοποίηση των πιέσεων προς τη Δημ. Αρχή προς την κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων που αναφέρθηκαν μετά την αξιολόγηση και την ιεράρχησή τους.
Οι συμπολίτες μας, με τη σειρά τους, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το κλίμα της Γεν. Συνέλευσης και τη σύγκλιση των απόψεών τους με τους παραβρισκόμενους αιρετούς και δεσμεύτηκαν να στέκονται στο πλευρό του Τ.Σ. Διακοπτού. Επίσης, από τη συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων εκφράστηκε, υπό μορφή πίεσης προς τους κυβερνητικούς βουλευτές, η θέση ότι η δημιουργία του υπεσχημένου Δήμου Ανατ. Αιγιάλειας θα βελτιώσει κατά πολύ την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής μας.

Στη Γενική Συνέλευση πήραν μέρος οι Αχαιοί βουλευτές κα Καννελοπούλου Μαρία, κος Νικολόπουλος Νικόλαος και ο κος Χατζηλάμπρου Βασίλης. Επίσης ήταν παρόντες και οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αιγιαλείας κοι Μεντζελόπουλος Γιώργος & Λαϊνάς Χρήστος (και ως εκπρόσωπος του ΚΚΕ) και η κυρία Παναγούλα Μπρούμα, πρόεδρος της Τ.Κ. Καθολικού, καθώς και αντιπρόσωποι του Συλλ. Εμπορικής & Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατ. Αιγιάλειας του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ανατ. Αιγιάλειας , του πολιτιστικού Συλλόγου Διακοπτού ”Νέα Πνοή”, του Συλλόγου Φίλων του Οδοντωτού, της Θεατρικής Ομάδας Διακοπτού, του Ναυτικού Ομίλου Διακοπτού και πλήθος κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.