HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΛΥΚΟΥΡΙΑ - Συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο - Οι αποφάσεις

Μετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας, έχοντας πλήρη απαρτία. Κατά την έναρξη τη...


Μετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας, έχοντας πλήρη απαρτία.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος ευχαρίστησε τoν κ. Γ. Ζάζιο του Ιωάννη και τον κ. Γεώργιο Κατσή του Περικλή για τον καθαρισμό των φερτών υλικών στο πάνω γεφύρι.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:
Καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων
(Απόφαση Νο 14/2015)
Είναι εν γνώσει όλων το εύκολο πέταγμα σκουπιδιών στους κοινόχρηστους χώρους (Γκούρα –ρέματα – χωράφια – Σαϊτά – Βίγκλα), τακτική που πρέπει άμεσα να σταματήσει.
Συστήνεται όπως τα καφενεία / μπακάλικα τοποθετήσουν ιδιωτικά καλάθια σκουπιδιών σε εμφανές σημείο και να αφήσουμε την κακή συνήθεια να πετιέται στην Γκούρα οτιδήποτε θεωρείται άχρηστο (μπουκάλια –σακκούλες – κομμένα κλαριά). Οι ιδιοκτήτες των καφενείων / μπακάλικων ας ξεχάσουν την Γκούρα ως «προέκταση της αυλής».
Επίσης, οι κτηνοτρόφοι της περιοχής «Δεξαμενή» θα πρέπει να φροντίσουν όπως καθαριστεί η Γκούρα στην περιοχή τους από κάθε είδους σκουπίδια, που μόνον αυτοί έχουν πετάξει
Σε αντίθετη περίπτωση το τοπικό συμβούλιο θα βρεθεί στην δυσάρεστη θέση όπως ενημερώσει την υγειονομική υπηρεσία για τις παραβάσεις.

Κατανάλωση του νερού ύδρευσης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες
(Απόφαση Νο 15/2015)
Μετά από πρόταση των τοπικών συμβούλων κ. Ιωάννη Ροδάκη και κ. Θανάση Σβίγγου, που έγινε ομόφωνα δεκτή, αποφασίστηκε όπως καθοριστούν τα κυβικά νερού που κάθε οικογένεια δύναται να καταναλώνει. Αυτή η ποσότητα θα μπορεί να αναπροσαρμόζεται αναλόγως των καιρικών συνθηκών. Συστήνεται όπως η κατανάλωση της μέγιστης μηνιαίας ποσότητας νερού να μην εξαντλείται μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο από τους ετεροδημότες μας (με πλύσιμο αυτοκινήτων/ αυλών, πότισμα δένδρων με λάστιχο).
Η πρόταση/ σύσταση για την κατανάλωση του νερού ύδρευσης είναι:
α) κάθε οικογένεια δικαιούται να καταναλώνει 10 κυβικά νερού κάθε μήνα
β) για κάθε επιπλέον άτομο (πέραν των δύο) αντιστοιχούν 2 κυβικά κάθε μήνα
γ) οι έχοντες ζώα, επιπλέον 5 κυβικά ανά μήνα
δ) καφενεία / μπακάλικα: 30 κυβικά ανά μήνα.

Κρόπα Φράγκας
(Απόφαση Νο 16/2015)
Γνωστό και χρόνιο το πρόβλημα της υδρομάστεψης στην Κρόπα, πηγή με σημαντική ποσότητα νερού (υποχώρηση μανδρότοιχων). Μέχρις ότου οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Καλαβρύτων επισκεφθούν τον χώρο και δώσουν την οριστική λύση, ανέλαβε ο Γ. Καρατζάς του Μιχαήλ και ο Θανάσης Σβίγγος, όπως περιφράξουν την είσοδο της στοάς για να μην υπάρχει η δυνατότητα εισόδου εκ των έξω.
Το Τοπικό Συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας ευχαριστεί θερμά για ακόμα μία φορά τους:
Ηλία Κριμπένη του Βλάση
Ηλία Μαγκλάρα του Γεωργίου
Τάκη και Λίτσα Μπίκου του Ανδρέα
Χρήστο Κοντογιάννη του Αλεξίου,
που με πολύ μεράκι καθάρισαν: την Γκούρα (από την οικία Νίκου Κόκκου – σφαγεία), την Πέρα Βρύση και το Ρέμα Τσαφά. Ας ελπίσουμε οτι η επόμενη φορά που θα χρειαστεί να καθαρίσουμε θα είναι στο μακρινό μέλλον.
Ο Πρόεδρος Κοντογιάννης Σοφοκλής 
Τα μέλη  Ροδάκης Ιωάννης, Σβίγγος Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.