Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΜΑΝΕΣΙ - Μια όμορφη εκδρομή στην Αθήνα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανεσίου, την Κυριακή 3 Μαΐου 2015, πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή στην Αθήνα.Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσ...


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανεσίου, την Κυριακή 3 Μαΐου 2015, πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή στην Αθήνα.Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης, με μια μοναδική βόλτα με το «χαρούμενο τρενάκι».
Στο Μουσείο της Ακρόπολης θαυμάσαμε τους ιδιαίτερους χώρους του και τα εκθέματα που είναι ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης από τον Οικισμό και τα Ιερά, που βρίσκονταν στις πλαγιές της Ακρόπολης, γλυπτά από την Ακρόπολη της αρχαϊκής εποχής, όπως ο Εκατόμπεδος, ο Αρχαίος Ναός, τα Αναθήματα, καθώς και τμήματα από τις Μετόπες, τη Ζωοφόρο και τα Αετώματα. Με μια άψογη και ενδιαφέρουσα ξενάγηση από την ξεναγό, κ. Ζωνάκη Αντωνία , είχαμε την ευκαιρία να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας και να αποκομίσουμε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Ολοκληρώνοντας την ξενάγησή μας στο Μουσείο επιβιβαστήκαμε όλοι μαζί στο «χαρούμενο τρενάκι» και ξεκίνησε ένα όμορφο ταξίδι στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Ακολουθήσαμε μια ευχάριστη διαδρομή στις παλιές γειτονιές και σε αρχαιολογικούς χώρους.Περάσαμε από τα πιο φημισμένα αξιοθέατα και μνημεία, όπως η Πλάκα, το Μοναστηράκι, η Αρχαία και η Ρωμαϊκή Αγορά, το Θησείο, η Στοά του Αττάλου, οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός, το Παναθηναϊκό Στάδιο, το Ελληνικό Κοινοβούλιο.Τι φανταστική θέα! Όλοι με χαρά απολαύσαμε από τα ανοιχτού- στυλ βαγόνια του τρένου τον αρχαίο μας ελληνικό πολιτισμό.
Η άρτια οργάνωση της εκδρομής από τα μέλη του συλλόγου μας και το όμορφο κλίμα που δημιούργησαν οι εκδρομείς χάρισαν σε όλους όμορφες και ξεχωριστές στιγμές, πραγματικά γλυκές αναμνήσεις. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην εκδρομή μας και συνεχίζουν να μας στηρίζουν σε κάθε προσπάθειά μας προόδου και ψυχαγωγίας. Ελπίζουμε στις επόμενες εκδρομές μας, που σύντομα θα ακολουθήσουν, να είμαστε ακόμη περισσότεροι και κάθε φορά να περνάμε τόσο όμορφα!
Με εκτίμηση,
το Δ.Σ.
Για τον Πολιτιστό Σύλλογο Μανεσίου 
Κατερίνα Νικολακοπούλου
H Κατερίνα Νικολακοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μάνεσι Καλαβρύτων. Μετά το πέρας της Μέσης Εκπαίδευσης στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλαβρύτων σπούδασε Φιλολογία με ειδίκευση κλασικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει εργαστεί στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετέχοντας σε διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις. Επίσης, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανεσίου ασχολείται με την αρθρογραφία.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.