HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Προς Θεού όχι άλλα τέτοια και επιπολαιότητες

γράφει ο Αντιστράτηγος ε.α. Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος Με αγάπη και ομόνοια, με νταούλια και παρελάσεις γιορτάσαμε την επέτειο της ...

γράφει ο Αντιστράτηγος ε.α.
Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος
Με αγάπη και ομόνοια, με νταούλια και παρελάσεις γιορτάσαμε την επέτειο της επανάστασης του 1821. Ηταν ομολογουμένως, παρά το βροχερό καιρό, μια ήσυχη χωρίς κάγκελα και μολότωφ, παρέλαση λαού και στρατού.
Οι καιροί είναι δύσκολοι για τη χώρα μας, η κυβέρνηση πολεμιέται στην Ευρώπη, παρά τον προσωπικό αγώνα του ίδιου του Πρωθυπουργού που σπάει «ανθελληνικά κάστρα» και αγωνίζεται για ένα «έντιμο συμβιβασμό» με τους Ευρωπαίους, σύμφωνα και με τη συμπαράσταση του Ελληνικού λαού, όπως φαίνεται αυτή η συμπαράσταση από τα διάφορα γκάλοπ. Είναι πολύ υψηλό το ποσοστό αυτό και είναι καλό για τη χώρα μας.
Όμως εγώ θα σταθώ σε γεγονότα της καθημερινότητας, στην επάνδρωση κυβερνητικών θέσεων από ανθρώπους που κατά το παρελθόν με ενέργειες τους απησχόλησαν την κοινή γνώμη στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, είτε σαν Υπουργοί, είτε σαν κρατικοί λειτουργοί.
Θα γίνω συγκεκριμένος, γιατί δεν είναι εύκολο να ξεχάσεις την Υπουργό Οικονομικών του Παπανδρέου και του «λεφτά υπάρχουν» να τη διορίζεις Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, αισθάνομαι κύριοι «Συριζαίοι» ότι μου υποτιμάτε την νοημοσύνη και με κάνετε να πιστεύω ότι είσαστε «φτωχοί» σε στελέχη και γι’ αυτό στρέφεστε σ’ άλλους χώρους, σε χώρους που με την πολιτική τους έφτασαν την Ελλάδα στο χείλος του γρεμού. Αξιοκρατία ναι, όχι όμως προσωπικές επιλογές. Έχετε τη γνώμη κύριε Πρωθυπουργέ ότι οι πολιτικοί σας αντίπαλοι θα διόριζαν τον Σκουρλέτη και το Στρατούλη στο ΙΚΑ ή αλλού. Δεν νομίζω νάχαν τέτοια πολυτέλεια, δεν υποτιμώ όμως την μόρφωση της κυρίας Κατσέλη, το έργο της σαν Υπουργού του ΓΑΠ κρίνω. Της εύχομαι όμως καλή επιτυχία, στο έργο της για το καλό της χώρας και του Ελληνικού λαού.
Δεν θα σταθώ στο έργο του νέου Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης σαν Εισαγγελέα και των υποθέσεων που χειρίστηκε και αν έκανε σωστά τη δουλειά του, ας τον κρίνει ο νομικός κόσμος της χώρας, εγώ θα σταθώ στην τοποθέτηση του τότε, σαν Διοικητή της ΕΥΠ δηλαδή επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και θα ρωτήσω πάλι στους Κυβερνώντες: θα διόριζαν ποτέ οι αντίπαλοί σας Διοικητή της ΕΥΠ τον Σακκελαρίδη ή τον Παππά, δεν νομίζω. Κυβέρνηση είστε, δικαίωμά σας είναι, οι διορισμοί σε θέσεις και οργανισμούς ανθρώπων με αξιοκρατικά κριτήρια, όχι όμως προσωπικές φιλίες, γειτόνοι, χωριανοί, συμφοιτητές.
Το νόμιμον και ηθικόν ήταν θέμα που αφορούσε τον κύριο Βουλγαράκη και τους τότε και όχι κυβένρηση της αριστεράς. Δεν θα ασχοληθώ με το θέμα του κυρίου Κατρούγκαλου γιατί δεν το γνωρίζω και αρκούμαι σε ότι είπε το «Μαξίμου», όμως κύριοι, αν και σε ένα Ελληνα φορολογούμενο μένει κάποια αμφιβολία «ότι δεν είναι έτσι» υπάρχει πρόβλημα.
Κύριε Πρωθυπουργέ, όταν σχηματίσατε την κυβέρνησή σας, έγραψα στο ΠΑΡΟΝ, ένα κομμάτι με τίτλο «Η Νέα Ελληνική Κυβέρνηση» και σας ευχόμουν καλή επιτυχία στο έργο σας, για το καλό του Ελληνικού λαού και έκλεινα εκείνο το δημοσίευμα προτρέποντάς σας, λέγοντας: «Μαζέψτε τους, γιατί έχουν γίνει πιο Συριζαίοι από τους Συριζαίους, ενοώντας τους Πασοκογενείς και σας έλεγα «εύχομαι να μη το μετανιώσετε που τους στεγάσατε» και απ’ ότι φαίνεται μέχρι στιγμής δεν έχω διαψευστεί, διότι σε ότι εξαγγέλετε, οι πρώτοι που αντιδρούν είναι αυτοί, ενώ πολλοί θα περίμεναν τον Λαφαζάνη και άλλους να ανέβουν στα κεραμίδια, όμως διαψεύστηκαν.
Κύριε Πρωθυπουργέ τον λαό δεν τον ενδιαφέρουν ούτε οι φυλακές, ούτε οι ιθαγένειες, τον ενδιαφέρει οι οικονομία του τόπου, το μεροκάματο, ο μισθός, η σύνταξη, η καθημερινότητα, η ανθρωπιστική κρίση, τα κόκκινα δάνεια, οι εκατοί δόσεις, το σπίτι του, η υγεία του.

Ένας Καλαβρυτινός Κοσμοκαλόγερος
Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος
Αντιστράτηγος ε.α.
Επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.