HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - Μεγάλη άσκηση της Πυροσβεστικής με διεθνές ενδιαφέρον.

Το Σάββατο 23 Μαΐου 2015 και ώρα 11:00΄θα πραγματοποιηθεί στα Καλάβρυτα η Άσκηση Δασικής Πυρκαγιάς - Διάσωσης με την κωδική ονομασ...


Το Σάββατο 23 Μαΐου 2015 και ώρα 11:00΄θα πραγματοποιηθεί στα Καλάβρυτα η Άσκηση Δασικής Πυρκαγιάς - Διάσωσης με την κωδική ονομασία « ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2015 » .
Το Α΄ μέρος της άσκησης έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία και το Β΄ μέρος της στην περιοχή των Καλαβρύτων, συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου.
Το σενάριο της άσκησης προβλέπει εκδήλωση πυρκαγιάς η οποία απειλεί της Ι.Μ. Μεγάλου Σπηλαίου και Επιχείρηση Διάσωσης εγκλωβισμένων ατόμων που βρίσκονται εντός της Ιεράς Μονής.
Σκοπός της άσκησης είναι ο έλεγχος της επιχειρησιακής ετοιμότητας των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο καλύτερος συντονισμός τους, καθώς και η καλύτερη εξοικείωσή τους με την περιοχή .
Στην άσκηση θα συμμετέχουν Προσωπικό και Οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων, της 6η Ε.Μ.Α.Κ. Πατρών, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαβρύτων, του «Φορέα διαχείρισης Χελμού Βουραϊκού» και θα συνδράμουν το Ε.Κ.Α.Β. και ή ΕΛ.ΑΣ.
Την άσκηση θα παρακολουθήσουν, εκτός των άλλων και εμπειρογνώμονες από 7 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του προγράμματος « Programme of Exchange of Civil Protection Experts ».

Καλάβρυτα 22 Μαΐου 2015
Ο Δ ι ο ι κ η τ ή ς
Βασίλειος Αθ. Αλεξόπουλος
Α ν τ ι π ύ ρ α ρ χ ο ς

Να σημειώσουμε οτι η Π.Υ.Καλαβρύτων είχε πραγματοποιήσει πριν από λίγα χρόνια ανάλογη και πολύ επιτυχημένη άσκηση δασοπυρόσβεσης στην Ι.Μ. Αγίας Λαύρας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών και σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαβρύτων και πολλούς ακόμη εμπλεκόμενους φορείς, την οποία είχαν παρακολουθήσει επίσης παρατηρητές από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.