HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Χαρίλαος Ερμείδης: ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας ορθώς το έθεσε ως "πρωτίστως ηθικό θέμα". Το θέμα είναι αν σε αυτούς που το έθεσ...

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας ορθώς το έθεσε ως "πρωτίστως ηθικό θέμα".
Το θέμα είναι αν σε αυτούς που το έθεσε καταλαβαίνουν τη θέση του "περί ηθικού πρωτίστως θέματος", δέχονται δε παράλληλα και να αποζημιώσουν τους απογόνους των Θυμάτων.
Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν το έχει δείξει η Γερμανική κυβέρνηση, ούτε πρόκειται να το δείξει αν δεν πιεσθεί παντοιοτρόπως.
Μην ξεχνάμε ότι η Γερμανία δύο φορές «έσυρε» όλο τον κόσμο σε δυο παγκόσμιους πολέμους και τώρα η «Γερμανική μπότα» ποδοπατάει οικονομικά όλη την Ευρώπη, την Ευρώπη που οι λαοί της θέλουν να ζήσουν με ομόνοια και αλληλοκατανόηση. 
Απ' ότι απεδείχθη και πρόσφατα, οι Γερμανοί δεν έχουν ηθικούς φραγμούς σε αυτά τα θέματα και το μόνο που μπορούν να κάνουν και κάνουν ανερυθρίαστα, είναι να αρχίζουν να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα όταν παρευρίσκονται σε εκδηλώσεις μνήμης σε Μαρτυρικά χωριά και πόλεις ( το πως και από ποιους προσκαλούνται είναι ένα άλλο θέμα το οποίο θα τεθεί άμεσα), όχι γιατί το πιστεύουν, αλλά για να δίνουν άλλοθι στους φίλους τους Γερμανόφιλους Έλληνες, ώστε κάτι να λένε και να δικαιολογούνται όταν αυτοί γυρίζουν στην χώρα τους την Γερμανία, πιστεύοντας ότι έπραξαν το καθήκον τους ως Γερμανοί πολίτες.
Πέρασαν τόσα χρόνια τουλάχιστον από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.
Την ελευθερία καθώς και τα όποια δικαιώματα τους οι λαοί τα κατάκτησαν με αγώνες, στήθος με στήθος με τους εκάστοτε, κάθε είδους κατακτητές.
Τίποτα δεν χαρίζεται. Όλα κατακτιούνται με αγώνες.
Εμείς θα συνεχίσουμε.
Περιμένουμε και πιστεύουμε ακράδαντα ότι το ίδιο θα κάνει και η Ελληνική Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και μαζί με αυτόν όλοι οι Έλληνες πολίτες στηρίζοντας το δίκιο των απογόνων των Θυμάτων.

Με όλη μου την εκτίμηση.
Χαρίλαος Ηλία Ερμείδης
Πρόεδρος 
Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος,
εκλεγμένο μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου για την διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα
και εκπρόσωπός του για τα Καλάβρυτα και την ευρύτερη περιοχή.
Τηλ. επικ. 6946.17.58.53. E-mail: xarilaosermeidis@gmail.com


ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: (ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 13/12/2012) - Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ TOTE ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ KAI ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (δίπλα ο Χαρίλαος Ερμείδης) ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΣΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.