HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καταγγελίες Κατσικόπουλου για την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων

Με νέα επιστολή ο Δημήτρης Κατσικόπουλος καταγγέλλει τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων και τον λόγο της αποχής τ...

Με νέα επιστολή ο Δημήτρης Κατσικόπουλος καταγγέλλει τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων και τον λόγο της αποχής της αντιπολίτευσης από το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.  Η επιστολή - καταγγελία έχει ως εξής: 
"Με λύπη αναγκαζομαστε να προβούμε σε νέα δημόσια καταγγελία του πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρυτων, μέσα σε μικρο χρονικό διάστημα απο την προηγούμενη. Και τούτο διότι ο Κος Κοντογιαννης εξακολουθεί να συμπεριφερεται ως ο "αφέντης" του Δημοτικού Συμβουλίου, περιφρονοντας τους πάντες και τα πάντα, υποβαθμιζοντας το θεσμό τον οποίο υπηρετεί και συμπεριφερομενος αυταρχικά και αλλαζονικα απέναντι στους Δημοτικούς συμβούλους. Συγκεκριμένα όρισε τις δυο ειδικές συνεδριάσεις και την τακτική, ημέρα και ώρα εντελώς ακατάλληλη, την 12:00 μεσημβρινή της Κυριακής 1ης Μαρτίου 2015. Χωρίς ως είθισται να προηγηθεί καμία συνεννοηση με τις παρατάξεις της μείζονος αλλά και της ελάσσονος αντιπολιτευσης. Αποτέλεσμα του ηταν να μην μπορεί να παραστεί το σύνολο σχεδόν της αντιπολιτευσης, λόγω του αιφνιδιασμού και των ανειλημμένων υποχρεώσεών λόγω ώρας και ημέρας. Φαίνεται απο αυτο οτι ο κος προεδρος λειτούργησε με εμπάθεια, εκδικητικοτητα και περιφρόνηση έναντι του θεσμικού ρόλου της αντιπολιτευσης, η οποια στο συνολο της δεν παρέστη στη συγκεκριμένη συνεδρίαση. Κατόπιν τουτου δεν ειχε ουτε την ευθιξία να αναβάλλει τη συνεδρίαση για λιγες ημέρες και προχώρησε στην διεξαγωγη της με οριακη απαρτια δεκα τεσσαρων μελων της πλειοψηφίας, ενω κανενα θεμα δεν ειχε επείγοντα η κατεπείγοντα χαρακτήρα.
Έτσι λοιπόν εξηγείται και το γεγονος οτι παρότι ειναι προεδρος της διαπαραταξιακης επιτροπής που ορίστηκε με απόφαση του Δημοτικου μας Συμβουλίου οπως επεξεργαστεί και προτείνει σχέδιο κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου απο την 3η Οκτωβριου 2014, με προθεσμία τριών μηνών, δεν εχει συγκαλέσει ουτε μια φορά την επιτροπή,
ενω παρηλθε ηδη πενταμηνο. Ετσι φαινεται πως αντιλαμβανεται το θεσμικο του ρολο,επειδη ισως ετσι τον συμφερει, γιατι δεν θελει να αναλαμβάνει δεσμεύσεις απο τον κανονισμό. Ο ιδιος σε συνεδρίαση. οταν του αναφέραμε οτι οπου δεν υπάρχει κανονισμός εφαρμόζεται προσωρινά ο πρότυπος που εχει αποστείλει το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβερνησης, ειπε οτι δεν τον αποδέχεται, συνεπικουρουμενος απο τον Κο Δημαρχο, που επίσης ειπε οτι δεν ειναι νομος. Κατοπιν τουτων καλούμε τον Κο Κοντογιαννη οπως επισπεύσει τη διαδικασία για την επεξεργασία του Κανονισμου, συγκαλωντας αμεσα την επιτροπη. Κλεινοντας εχουμε να αναφερουμε στην πλειοψηφια οτι με αυτες τις μεθοδευσεις και την υποτιμηση του ρολου συμπασας της αντιπολιτευσης, δεν προαγονται τα συμφεροντα του Δημου μας, ουτε επιτυγχανεται η αναπτυξη του. Ελπιζουμε η παραπανω ενεργεια να μην επαναληφθει στο μελλον, εκτος και εαν ετσι τους συμφερει. Εμεις δηλωνουμε οτι θα ειμαστε εδω για να προασπισουμε τα συμφεροντα του Δημου μας και των συνδημοτών μας απο τη θεση που μας όρισαν."
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.