HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ήταν λάθος κ. Πρωθυπουργέ η επιλογή σας για τον Πρόεδρο

γράφει ο αντιστράτηγος ε.α. Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος Κύριε Πρωθυπουργέ, δηλώνω ευθύς εξαρχής για να μην παρεξηγηθώ, «κοντά στον Πρω...

γράφει ο αντιστράτηγος ε.α. Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος
Κύριε Πρωθυπουργέ, δηλώνω ευθύς εξαρχής για να μην παρεξηγηθώ, «κοντά στον Πρωθυπουργό όσο θα παλεύει για την Ελλάδα» και αυτό είναι και η γνώμη της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, ασχέτως, αν είναι ψηφοφόροι σας ή απλώς θαυμαστές σας. Ήρθαν κοντά σας κύριε Πρωθυπουργέ, στον αγώνα σας άνθρωποι που ούτε καν το φανταζόσασταν, άνθρωποι που πριν τις εκλογές ήσαν απέναντί σας με πύρινους λόγους.
Θα διαφωνήσω, όμως με όλο το σεβασμό στο πρόσωπό σας, με την πρότασή σας, για το πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, όχι βέβαια πως ήταν καλύτερη η άλλη η αρχική. Βέβαια την έκπληξη τη διαγνώσατε στους ίδιους τους βουλευτές σας και στο σύνολο του πολικού κόσμου. Εγώ θα συνταχθώ πλήρως με την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.
Αναρωτιέμαι, τόσο σύντομα ξεχάστηκε εκείνος ο μαύρος Δεκέμβρης του 2008 που κάηκε και λεηλατήθηκε η Αθήνα με Υπουργό της Τάξης τον κ. Παυλόπουλο, γιατί ήθελε «μια Αστυνομία αμυνόμενη». Σε ποιο κράτος αφαιρούν οι πολιτικοί προϊστάμενοι το δικαίωμα του κράτους να επιβάλλει με σύνεση την τάξη. Ποιος κύριοι πλήρωσε τις περιουσίες και τις λεηλασίες στους παθόντες και βγαίνει η αξιότιμη κυρία Πρόεδρος της Βουλής να πλέκει το εγκώμιο του νεοεκλεγέντος Προέδρου, λες και δεν είχε συμβεί τίποτα.
Φαίνεται πως η κυρία Πρόεδρος ξέχασε το 4% του ΣΥΡΙΖΑ εκείνης της εποχής, μιλώντας για ανυπαρξία του κράτους τα ξεχάσαμε, και έγινε εξουσία και δίνουμε απαλλαγή και λήθη στο παρελθόν για την τότε ανυπαρξία κράτους και Υπουργού.
Κυρία Κωνσταντοπούλου θα θυμάστε, ότι εκείνη η κατά Παυλόπουλου «αμυνόμενη Αστυνομία» συνέλαβε πάραυτα τους δύο ανεγκέφαλους επίορκους εγκληματίες αστυνομικούς, παραπέμποντάς τους στην δικαιοσύνη με τις γνωστές πηγές. Μιλήσατε στην συνάντησή σας με τον νέο Πρόεδρο, αν θυμάμαι καλά, για το τότε «παρακράτος», αν αυτό υπήρχε, τι έκανε ο τότε υπουργός, κύριος Παυλόπουλος να το «πατάξει» τίποτα, γιατί είπαμε ήθελε μια «Αστυνομία αμυνόμενη».
Κύριε Πρωθυπουργέ, δεν κρίνω τον νέο Πρόεδρο της επιλογής σας σαν επιστήμονα και οικογενειάρχη, σαν πολιτικό πρόσωπο και τέως Υπουργό και τις πολιτικές του επιλογές και ενέργειες στην άσκηση των καθηκόντων του σχολιάζω, νομίζω ότι έχω, όπως και ο καθένας, τέτοιο δικαίωμα, τώρα, αν όπως λέει ο κύριος Μητσοτάκης υπήρξε «εκφραστής του πελατειακού κράτους», ας το κρίνει ο καθένας από τους παρηκούντες την Ιερουσαλήμ.
Κάποτε η ψηφοφορία στη Βουλή, για την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας γινόταν με μυστική ψηφοφορία, μέχρις ότου κάτι μπλέ και θαλασσιά ψηφοδέλτια, κατήργησαν τη μυστικότητα. Φανταστείτε με τέτοια αμφισβήτηση στο πρόσωπο του προτεινόμενου να γινόταν μυστική ψηφοφορία τι θα γινόταν και τι εκπλήξεις θα υπήρχαν.
Ήταν άκομψο κύριε Πρωθυπουργέ εκ μέρους της Προέδρου της Βουλής «να υποδεικνύει στο νεοεκλεγέντα Πρόεδρο» τα καθήκοντά του, αναπομπή νόμων, δημοψηφίσματα κ.λ.π. δεν έκανε καλή εντύπωση αυτή η ενέργεια, τώρα γιατί ο Πρόεδρος δεχόταν τέτοιες υποδείξεις είναι θέμα δικό του.
Κύριε Πρωθυπουργέ, μικρή σημασία έχει ο Πρόεδρος, το λαό ενδιαφέρει τι αγώνες κάνει η κυβέρνησή του για την καλυτέρευση της καθημερινότητας, να σταματήσουν οι ουρές σε ταμεία και τράπεζες, να σταματήσει αυτό το αίσχος κάθε τέλος του μήνα, να στήνονται ηλικιωμένοι άνθρωποι από τα μεσάνυχτα μέχρι το πρωί με βροχή και κρύο για να πάρουν την σύνταξή τους. Κάποτε κύριε Πρωθυπουργέ οι συνταξιούχοι πληρωνόντουσαν κάθε 24 του μήνα και οι εν ενεργεία κάθε 27 του μήνα, ΟΓΑ – ΤΕΒΕ 29 και 30 του μήνα. Αν αυτή η αλλαγή, όλοι τέλος του μηνός, ήταν μνημονιακή υποχρέωση, τότε λυπάμαι για τους προηγούμενους. Σεις κύριε Πρωθυπουργέ επαναφέρτε τα πράγματα στην «πρωτέρα κατάσταση» να σταματήσει η ταλαιπωρία. Ένα απλό παράδειγμα της καθημερινότητας σας ανέφερα.
Κλείνοντας κύριε Πρωθυπουργέ, σας εύχομαι καλή επιτυχία στη διακυβέρνηση της χώρας, αγάπη και ομόνοια νάχουμε σαν Ελληνες, από οποιαδήποτε απειλή, γιατί ο «Σουλτάνος της Ανατολής» έχει ξεφύγει των ορίων και έστειλε τον Αρχηγό της Αεροπορίας να μας απειλήσει.

Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος
Αντιστράτηγος ε.α.
Επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛΑΣ
από το Σκεπαστό

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.