HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επιμελητήριο Αχαΐας: Εκδήλωση για την "Απασχόληση - Ανάπτυξη - Μεταρρυθμίσεις- "

"Μεταρρυθμίσεις- Απασχόληση - Ανάπτυξη, όλη η αλήθεια σύμφωνα με τα νέα δεδομένα" είναι το θέμα της εκδήλωσης που συνδιοργαν...


"Μεταρρυθμίσεις- Απασχόληση - Ανάπτυξη, όλη η αλήθεια σύμφωνα με τα νέα δεδομένα" είναι το θέμα της εκδήλωσης που συνδιοργανώνουν το Επιμελητήριο Αχαΐας και το Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής & Δημόσιας Διακυβέρνησης του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015, στις 18.00, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας (Μιχαλακοπούλου 58).

Η εκδήλωση - ανοιχτή συζήτηση αναμένεται να εξελιχθεί σε έναν πρακτικό διάλογο διακεκριμένων τεχνοκρατών με τους παραγωγικούς φορείς και τους πολίτες για τα προβλήματα, τους στόχους, τα εργαλεία και τις συλλογικές δράσεις που μπορούν να βοηθήσουν τόσο για την έξοδο από την κρίση, όσο και την είσοδο σε πορεία ουσιαστικής ανάπτυξης. Στο διάλογο αυτό καλούνται να λάβουν μέρος ναυτικοί, έμποροι, επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, φαρμακοποιοί, δημόσιοι υπάλληλοι, φοιτητές, οικονομολόγοι και γενικά κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται για το μέλλον του τόπου.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτων Μαρλαφέκας θα απευθύνει χαιρετισμό.

Ομιλητές θα είναι οι: κ. Γιώργος Κυριακός, Ειδικός Σύμβουλος Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης, Πρ. Ειδικός Γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων & ΔΕΚΟ, Υπουργείο Οικονομικών, κ. Δημήτρης Δανηλάτος, Μέλος Συμβούλιου Κοινωνικών Εταίρων Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Σωματείο Αξιότης και κ. Γιάννος Γραμματίδης, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτων Μαρλαφέκας με αφορμή την εκδήλωση δήλωσε: «Η απασχόληση είναι προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη. Οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες και στοχεύουν προς αυτή την κατεύθυνση. Στα πλαίσια αυτά η εν λόγω εκδήλωση είναι μία καλή αφετηρία για την έναρξη αλλά και συνέχιση του εποικοδομητικού διαλόγου».

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής & Δημόσιας Διακυβέρνησης, κ. Γ. Γραμματίδης, ανέφερε: «ο διάλογος με τους πολίτες αποτελεί εργαλείο για την ενημέρωσή τους για τα μεγάλα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η χώρα.

Σκοπός της είναι να βοηθήσει στο ξεκαθάρισμα της θολής εικόνας, που επικρατεί σε σχέση με την πορεία της οικονομίας, να επισημάνει τις αδυναμίες και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, να δώσει πρακτικές λύσεις και να βοηθήσει στο άνοιγμα μιας συζήτησης στην κοινωνία, η οποία έχει ανάγκη συσπείρωσης και ελπίδας.

Ανάμεσα στα θέματα επιλέχθηκε και η απασχόληση γιατί είναι το σημαντικότερο εργαλείο για την ανάπτυξη, ενώ παράλληλα, το αντίθετό της που είναι η ανεργία είναι η μεγάλη πληγή της χώρας που, πέρα από το να ταλαιπωρεί και να διαλύει οικογένειες, οδηγεί τους νέους μας σε μια σύγχρονη μετανάστευση και στερεί τη χώρα από εκείνο το δυναμικό, στο οποίο θα έπρεπε να στηρίζει το μέλλον της».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.