HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

"Έφυγε" η Εθελόντρια του Καλλιμανοπουλείου Χρυσαυγή Αγγελακοπούλου

Έφυγε από την ζωή η Χρυσαυγή Αγγελακοπούλου, η ψυχή του  Καλλιμανοπουλείου Εκκλησιαστικού Κέντρου Καλαβρύτων Ιδρύματος, που επί 3...


Έφυγε από την ζωή η Χρυσαυγή Αγγελακοπούλου, η ψυχή του Καλλιμανοπουλείου Εκκλησιαστικού Κέντρου Καλαβρύτων Ιδρύματος, που επί 30χρόνια, ξυπνούσε πρώτη και κοιμόταν τελευταία με μοναδική της έγνοια την καλή πορεία του Ιδρύματος. Η εξόδιος ακολουθία της θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17.03.2015 στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαβρύτων ώρα 12.30, ενώ θα ενταφιασθεί στο χωριό της καταγωγής της στον Πριόλιθο .
Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Αμβρόσιος για την απώλεια της αγαπητής σε όλους Χρυσαυγής δήλωσε: 
"Με μεγάλη οδύνη και θλίψη η Ιερά Μητρόπολή μας αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία της σεβαστής μας και μακαριστής Χρυσαυγής Αγγελακοπούλου, η οποία για τρεις δεκαετίες περίπου εθελοντικώς προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στο Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο Καλαβρύτων, δηλ. από της ενάρξεως της λειτουργίας του. Εβίωσε μια ολοκληρωτική αφοσίωση στο έργο της Εκκλησίας χωρίς αμοιβήν! Χωρίς ποτέ να εισπράξη έστω και ΕΝΑ ΕΥΡΩ!
Γεννήθηκε το 1925 στον Πριόλιθο Καλαβρύτων και από το 1989, έτος λειτουργίας του Γηροκομείου μας στα Καλάβρυτα, μέχρι και σήμερα αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά, με όλες τις ψυχικές και σωματικές της δυνάμεις στην διακονία των ανθρώπων που πέρασαν στην εφεδρεία της ζωής και φιλοξενήθηκαν στο Καλλιμανοπούλειο, ακολουθώντας στην πράξη τα λόγια του Κυρίου μας «επείνασα γαρ, και εδώκατέ μοι φαγείν, εδίψησα, και εποτίσατέ με, ξένος ήμην, και συνηγάγετέ με, γυμνός, και περιεβάλετέ με, ἠσθένησα, καὶ ἐπεσκέψασθέ με...» (Ματθ. 25,35-36).
Έζησε σε δύσκολα χρόνια, κοπίασε, δούλεψε σκληρά αλλά, όπως τελικά αποδείχτηκε, όχι για τον εαυτό της αλλά για να προσφέρει στους άλλους, αναλαμβάνοντας συχνά τα έξοδα και τις σπουδές απόρων παιδιών.
Είχε βαθιά πίστη στο Θεό και πάντοτε προσευχή της ζωής της ήταν η καλή λειτουργία και πρόοδος του Ιδρύματος, το οποίο έγινε κυριολεκτικά το σπίτι της, με το οποίο ταύτισε τη ζωή της σε τόσο μεγάλο βαθμό, ώστε όσοι την γνώρισαν να μην μπορούν να εννοήσουν το Καλλιμανοπούλειο χωρίς να φέρουν μπροστά την εικόνα της και την μεγάλη της προσφορά.
Υπήρξε κατά γενική ομολογία η ψυχή του Ιδρύματος, προσφέροντας θυσιαστικά τον εαυτό της όλο το εικοσιτετράωρο στην ομαλή λειτουργία του. Πρώτη ξυπνούσε και κοιμόταν τελευταία. Φρόντιζε τα πάντα και τους πάντες. Προσωπικό και τροφίμους. Ιδιαίτερα στα πρώτα δύσκολα χρόνια της λειτουργίας του Ιδρύματος αλλά και μετέπειτα, μαζί με την επίσης εθελόντρια Αδαμαντία Μπουρδή, είχε την εποπτεία για την τροφοδοσία, την οργάνωση, το καθημερινό πρόγραμμα λειτουργίας, την περίθαλψη των γερόντων και την εν γένει καλή λειτουργία του. Η ανιδιοτέλεια, η συνεχής μέριμνα προς όλους, η ικανότητα και η αγαστή συνεργασία της με όλους, ο παρηγορητικός και αδελφικός της λόγος προς το προσωπικό και τους γέροντες, η αγωνιστική της διάθεση ακόμα μέχρι και σήμερα αν και ήταν σε προχωρημένη ηλικία, ήταν τα χαρακτηριστικά που κοσμούσαν την προσωπικότητα και το δυναμισμό του χαρακτήρα της, που σίγουρα αποτελεί παράδειγμα προς τους νεωτέρους.
Αποτελεί κατεξοχήν παράδειγμα θυσιαστικής αγάπης και ολοκληρωτικής προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και την Εκκλησία.
Η εξόδιος ακολουθία της θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17.03.2015 στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαβρύτων ώρα 12.30, ενώ θα ενταφιασθεί στο χωριό της καταγωγής της στον Πριόλιθο .
Η Ιερά Μητρόπολή μας αποτίνοντας ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη της κηρύσσει τριήμερο πένθος και μεσίστιες τις σημαίες στην Μητρόπολη και στο Καλλιμανοπούλειο Ίδρυμα.
Ας αναπαύσει ο Θεός την ψυχή της.
Ας είναι αιωνία η μνήμη της."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.