HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καλή Αντάμωση στις 22 Μαρτίου στην Παλαιά Βουλή

γράφει ο Αντιστράτηγος ε.α. Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος Δεν το ξέχασα, για να γράψω, για την όμορφη γιορτή της ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗΣ στη...

γράφει ο Αντιστράτηγος ε.α.
Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος
Δεν το ξέχασα, για να γράψω, για την όμορφη γιορτή της ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗΣ στην Αίγλη του ΖΑΠΠΕΙΟΥ. Κοπή πίτας την ονομάτισαν την εκδήλωση οι διοικούντες την Ενωση, ήταν και αυτό, αλλά πολύ περισσότερο, ήταν ένα Καλαβρυτινό «συναπάντημα» ήταν ένα πανηγύρι «χειμωνιάτικο» με κλαρίνα, μπουζούκια, χορευτικά, «ούλα τάχε το συναπάντημα» καλό φαί, καλό κρασί, κέφι μπόλικο. Εκείνος ο Δαλιάνης με την ορχήστρα του και κείνο το χορευτικό της Λυκούριας, έκλεψαν την παράσταση. Πρόεδρε του χρόνου θα φέρω και εγώ το χορευτικό του χωριού μου.
Είχε πολύ κόσμο, όμως απ’ ότι έμαθα πολύ κόσμο είχαν όλες οι εκδηλώσεις των Αθηναίων Συλλόγων της επαρχίας και αυτό είναι ενθαρρυντικό όμως πάλι φέτος δεν υπήρχε συντονισμός, για άλλη μια φορά θα το τονίσω «ότι χρειάζεται ένας μπροστάρης» να συντονίζει, χωρίς κανένας σύλλογος να χάνει την «αυτοτέλειά του». Τέτοιος «μπροστάρης» κάλλιστα μπορεί να είναι το αρχαιότερο Καλαβρυτινό Σωματείο η ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ, δεν νομίζω να λέω κάτι λάθος, ας το δούμε, να το συζητήσουμε, να μη λέμε κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια.
Πρόεδρε της Παγκαλαβρυτινής, φίλε Δήμο, κύριε επίτιμε Γιώργο Κοσμά, Αντώνη, Νίκο, Λάμπη, Κώστα και οι άλλοι του Δ.Σ, όπως προανέφερα στην εκδήλωση στην Αίγλη ο κόσμος ήταν πολύς, όμως κύριοι θάχετε παρατηρήσει ότι κάθε χρόνο απουσιάζουν από τις εκδηλώσεις η «από δω μεριά των Καλαβρύτων» δηλαδή Γουμένισσες, Κυρίτσοβα και τα χωριά του τέως Δήμου Λαπαθών, γιατί, μήπως και αυτούς πρέπει να τους ενεργοποιήσουμε Καλαβρυτινοί είναι και αυτοί, άσχετα αν τα συμφέροντά τους είναι προς την Πάτρα. Μπορούν νάρθουν μεθαύριο στην Παλιά Βουλή στην εκδήλωση για το 21 της Παγκαλαβρυτινής. Νίκο Μαντά, με το σύλλογό σου εκεί στην Πάτρα, μια εκδρομή είναι μέχρι την Αθήνα να δείξουμε και μεις οι Καλαβρυτινοί «μπούγιο» εκεί στον Αγνωστο Στρατιώτη, για σκεφτείτε το.
Προχθές στον Αϊ Γιώργη τον Καρύτση ο Σύλλογος των εν Αθήναις Καλαβρυτινών τίμησε τον Αγιαλέξη με Λειτουργία και αρτοκλασία και εκεί πολύς κόσμος, ήπιαμε και τον καφέ μας στην ωραία καφετέρια εκεί στη Στοά Κοραή. Τέτοια να γίνοντοι και να μας φυλάει ο Αιγαλέξης και η Αγία Λαύρα, που σε λίγες μέρες θάχει την τιμητική της και τα βλέμματα του κόσμου θάναι στραμμένα στο λίκνον της Ελευθερίας και την ιστορία του, που τόσο πολεμιέται από ανιστόρητους κουλτουριάρηδες, οπαδούς της παγκοσμιοποίησης. Αγιε Ηγούμενε του μοναστηριού «τον κώδικα της Μονής» και τα μάτια σας.
Τούτες τις μέρες μούρθε στο νου, όταν σαν μαθητής της ογδόης τάξης του γυμνασίου μαζί με τους συμμαθητές μου τον Νίκο τον Τσούλο και τον Γιώργη τον Παναγόπουλο, ντυμένοι «φουστανελάδες» παραλάβαμε το γνήσιο λάβαρο από τα χέρια του μακαριστού ηγουμένου Ανθιμου και με συνοδό τον φυσικό του Γυμνασίου Παπασημακόπουλο παρελάσαμε πρώτοι στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας, ήταν 24-3-1962, από τότε ξεκίνησε η κατ’ έτος παρέλαση μαθητών του Γυμνασίου την μαθητική παρέλαση της Αθήνας. Τι θυμήθηκα τώρα, ναι το θυμήθηκα γιατί τότε πρωτοείδα θάλασσα, τότε πρωτομπήκα σε «τομοτρίς», τότε είδα την ομόνοια με τις κυλιόμενες σκάλες, τότε πρωτοείδα θέατρο στο «Εθνικό» με το έργο «ο μπαμπάς εκπαιδεύεται». Χρόνια ανέμελα που δεν γυρίζουν πίσω, παρά μόνο αναμνήσεις. Ας είναι.
Έγραψα τούτο το κείμενο, για να αναρτηθεί προπανραμονές της εκδήλωσης της Παγκαλαβρυτινής στην Παλιά Βουλή στις 22-3-2015 και να ευαισθητοποιήσω κάποιους να σηκωθούν από τους καναπέδες και νάρουν εκεί στο καθήκον.
Εκλεκτοί μου συμπατριώτες, ζούμε δύσκολες μέρες, περπατάμε με σκυφτό κεφάλι, ποιος εμείς οι υπερήφανοι, που το πολιτικό μας σύστημα μας φτώχυνε. Οι ισχυροί της Ευρώπης με τους συνοδοιπόρους συνεπιικουρούμενοι, μας απαξιώνουν, είτε σαν κράτος, σαν κυβέρνηση, σαν λαό. Ευκαιρία να φωνάξουμε εκεί στην Παλιά Βουλή όλοι μαζί: «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει».

Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος
Αντιστράτηγος ε.α.
Επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛΑΣ
από το Σκεπαστό

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.