HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

To Νοσοκομείο Καλαβρύτων ενημερώνει για την Εποχική γρίπη

Η Α.Ο.Μ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ του Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας, σύμφωνα με συμπληρωματικές οδηγίες που εδόθησαν από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών ...

Η Α.Ο.Μ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ του Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας, σύμφωνα με συμπληρωματικές οδηγίες που εδόθησαν από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενημερώνει – υπενθυμίζει στο κοινό της πόλης και περιοχής των Καλαβρύτων τα ακόλουθα:
1. Την ανάγκη συνέχισης του εμβολιασμού κατά της εποχικής γρίπης ακόμη και κατά τη διάρκεια του επιδημικού κύματος εποχικής γρίπης, λαμβάνοντας υπόψη ότι απαιτείται περίοδος περίπου 2 εβδομάδων για την ανάπτυξη αντισωμάτων.
2. Τη λήψη μέτρων υγιεινής, όπως το συχνό πλύσιμο των χεριών, την κάλυψη του βήχα ή του φτερνίσματος, τον αερισμό των χώρων, την αποφυγή συγχρωτισμού, και την τήρηση των κανόνων αναπνευστικής υγιεινής.
3. Την ανάγκη έγκαιρης αναζήτησης ιατρικής συμβουλής σε περίπτωση παρατεταμένων ή σοβαρών συμπτωμάτων γρίπης ακόμη και σε άτομα που δεν ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου και την έγκαιρη λήψη αντιϊκών φαρμάκων μετά από ιατρική συμβουλή.
4. Την ανάγκη οικιοθελούς απομόνωσης (π.χ. από το σχολείο ή την εργασία) για τα άτομα με συμπτώματα γρίπης για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.
5. Για τα άτομα υψηλού κινδύνου, και ιδιαίτερα όταν ο εμβολιασμός διενεργήθηκε κατά την έναρξη της περιόδου της εποχικής γρίπης, είναι πιθανόν για τη διατήρηση επαρκούς επιπέδου αντισωμάτων να χρειαστεί επαναληπτική δόση, κατόπιν συνεννόησης με το θεράποντα ιατρό
6. Τέλος υπενθυμίζεται ότι ισχύει και φέτος η δωρεάν διάθεση αντιϊκών φαρμάκων από τις δημόσιες μονάδες υγείας και τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.