HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το μήνυμα της Κυριακής - Κυριακή της Τυροφάγου

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 (Ματθαίου, Κεφ. ΣΤ΄, εδάφ. 14-21, της Τυροφάγου) Κείμενο Ιερού Ευαγγελίου Είπεν ο Κύριος. Εάν αφήτ...

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015
(Ματθαίου, Κεφ. ΣΤ΄, εδάφ. 14-21, της Τυροφάγου)

Κείμενο Ιερού Ευαγγελίου

Είπεν ο Κύριος. Εάν αφήτε τοις ανθρώποις τα παραπτώματα αυτών, αφήσει και υμίν ο πατήρ υμίν ο ουράνιος. Εάν δε μη αφήτε τοις ανθρώποις τα παραπτώματα αυτών, ουδέ ο Πατήρ υμών αφήσει τα παραπτώματα υμών. Όταν δε νηστεύητε, μη γίνεσθε ώσπερ οι υποκριταί σκυθρωποί. Αφανίζουσι γαρ τα πρόσωπα αυτών, όπως φανώσι τοίς άνθρώποις νηστεύοντες. Αμήν λέγω υμίν, ότι απέχουσι τον μισθόν αυτών. Συ δε νηστεύων άλειψαί σου την κεφαλήν και το πρόσωπον σου νίψαι, όπως μη φανής τοις ανθρώποις νηστεύων, αλλά τω πατρί σου τω εν τω κρυπτώ, και ο πατήρ σου ο βλέπων εν τω κρυπτώ αποδώσει σοι εν τω φανερώ. Μη θησαυρίζετε υμίν θησαυρούς επί της γης, όπου σης και βρώσις αφανίζει, και όπου κλέπται διορύσσουσι και κλέπτουσι. Θησαυρίζετε δε υμίν θησαυρούς εν ουρανώ, όπου ούτε σης ούτε βρώσις αφανίζει, και όπου κλέπται ου διορύσσουσιν ουδέ κλέπτουσιν. Όπου γαρ εστίν ο θησαυρός υμών, εκεί έσται και ή καρδία υμών.

Ελεύθερη μετάφραση

Είπε ο Κύριος: «Αν συγχωρείτε στους ανθρώπους τα παραπτώματα τους, θα συγχωρήσει και τα δικά σας ο Πατέρας σας ο ουράνιος. Αν δεν συγχωρείτε στους ανθρώπους τα παραπτώματα τους, ούτε και ο Πατέρας θα συγχωρήσει τα δικά σας παραπτώματα. Όταν νηστεύετε, να μη γίνεστε περίλυποι σαν τους υποκριτές, γιατί αυτοί παίρνουν ένα ύφος λυπημένο και κρύβουν τα πρόσωπά τους, για να δείξουν στους ανθρώπους, τάχα, πως νηστεύουν. Σας λέω αλήθεια πως απέχουν πολύ από την αμοιβή που θα έπαιρναν, αν νήστευαν. Εσύ όταν νηστεύεις, να περιποιείσαι την κεφαλή σου και να πλένεσαι στο πρόσωπο, για να μη φανείς στους άλλους ανθρώπους ότι νηστεύεις, αλλά στον Πατέρα σου που είναι αόρατος και ο Πατέρας σου που σε βλέπει, θα στο αποδώσει στα φανερά. Να μη συγκεντρώνετε για τον εαυτό σας θησαυρούς στη γη, όπου ο σκόρος και η σκουριά τους καταστρέφει και οι κλέφτες ανοίγουν τους τοίχους και τους κλέβουν, αλλά να συγκεντρώνετε για τον εαυτό σας θησαυρούς στον ουρανό, όπου ούτε σκόρος, ούτε σκουριά τους καταστρέφει, ούτε κλέφτες ανοίγουν τους τοίχους ούτε τους κλέβουν. Γιατί όπου είναι ο θησαυρός σας, εκεί θα είναι και η καρδιά σας».
=============

Επιμέλεια: Νίκος Χρ. Παπακωνσταντόπουλος
«Το μήνυμα της Κυριακής», που περιλαμβάνει την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας και την ελεύθερη μετάφραση του κειμένου, θα αναρτάται στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS κάθε Σάββατο απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.