HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα νέα του Καρνεσίου (Άνω Κλειτορία) για τον μήνα Δεκέμβριο

«Να ‘μουν του σταύλου εν' άχυρο, ένα φτωχό κομμάτι την ώρα π' άνοιγ' ο Χριστός στον ήλιο του το μάτι. Να ιδώ την πρώτ...



«Να ‘μουν του σταύλου εν' άχυρο, ένα φτωχό κομμάτι
την ώρα π' άνοιγ' ο Χριστός στον ήλιο του το μάτι.
Να ιδώ την πρώτη του ματιά και το χαμόγελό του,
το στέμμα των ακτίνων του γύρω στο μέτωπό του.
Να λάμψω από τη λάμψη του κι' εγώ σαν διαμαντάκι
κι' από τη θεία του πνοή να γίνω λουλουδάκι.
Να μοσκοβοληθώ κι' εγώ από την ευωδία,
που άναψε στα πόδια του των Μάγων η λατρεία.
Να ‘μουν του σταύλου εν' άχυρο, ένα φτωχό κομμάτι
την ώρα π' άνοιγ' ο Χριστός στον ήλιο του το μάτι.»
Κ.Παλαμάς
Το ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ εύχεται χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους τους Καρνεσαίους όπου γης.
Μήνας παραγωγικός ο Δεκέμβρης για το σύλλογό μας. Κατ’ αρχάς, κυκλοφόρησε το ημερολόγιο μας για το 2015, το οποίο έχει αποσπάσει θετικές κριτικές, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα.
Επιπλέον, ο σύλλογος, με μεγάλη μας ικανοποίηση, ενημερώνει όλους τους Καρνεσιώτες, ότι οι ευχές μας στάλθηκαν και φέτος στα σπίτια των συγχωριανών μας με τη χριστουγεννιάτικη κάρτα του συλλόγου, στην οποία απεικονίζονται έξι από τις είκοσι περίπου πηγές του χωριού μας για να θυμόμαστε και αυτή την ομορφιά του τόπου μας που στέκει ακόμη αγέρωχη και μας δροσίζει! Συγκεκριμένα, οι κάρτες έχουν ήδη σταλεί σε 150 σπίτια χωριανών και φίλων του χωριού στην Ελλάδα, και σε 40 σπίτια απόδημων σε Αυστραλία, Καναδά και Αμερική. Όποιος επιθυμεί, να λαμβάνει κάρτες μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας ή να μας στείλει τα στοιχεία του για να έρθουμε εμείς σε επαφή μαζί του.
Η νέα χρονιά βρίσκει το ΔΣ να συνεχίζει με αμείωτο ενδιαφέρον τα έργα που είχε «βάλει μπροστά» ήδη από πέρυσι. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την ολοκλήρωση και του δεύτερου σκέλους της διαθήκης του Χρήστου Χρυσανθακόπουλου. Για εμάς, είναι μεγάλη επιτυχία το σοβάτισμα της δυτικής αίθουσας. Γενικώς, σχετικά με αυτό το έργο, θεωρούμε πως έχουμε καταφέρει τα χρήματα της διαθήκης να διατεθούν με όσο το δυνατόν πιο παραγωγικό τρόπο. Ανακατασκευάστηκε η σκεπή των 600 τμ, αλλάχτηκαν 6.000 κεραμίδια και τοποθετήθηκαν 1500 μέτρα καδρόνια. Όλο αυτό κάποτε ήταν όνειρο θερινής νυκτός. Αλλά με πολύ μόχθο και εντατική προσπάθεια τα καταφέραμε. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι η συλλογική προσπάθεια και η συνεργασία αποδίδει… Μία μέλισσα, μέλι δεν κάνει έλεγαν οι αρχαίοι. Στο σημείο αυτό, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στο δήμαρχο Γεώργιο Λαζουρα, ο οποίος επιτάχυνε τις διαδικασίες εκπόνησης της διαθήκης, αναγνωρίζοντας ότι το ενδιαφέρον του συλλόγου για το χωριό μας είναι ανιδιοτελές. Το δήμαρχο τον ενοχλήσαμε και Κυριακές και αργίες. Πάντα σήκωνε το τηλέφωνο του, παρά το φόρτο εργασίας που αναμφισβήτητα έχει, και οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε. Τον ευχαριστούμε θερμά λοιπόν, που όσα μας υποσχέθηκε στο συναπάντημα των Καρνεσιωτών στην Αθήνα δεν ήταν προεκλογικές υποσχέσεις, αλλά τα βλέπουμε να παίρνουν σάρκα και οστά. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει το ίδιο και στο τρίτο σκέλος της διαθήκης, ώστε η εκτέλεσή της να ολοκληρωθεί με πλήρη επιτυχία.
Τώρα στις κοινωνικές μας ειδήσεις, είχαμε δύο μωράκια που ήρθαν στον κόσμο αυτό το μήνα. Ο Παναγιώτης Παπαγιανόπουλος και η σύζυγός του Μαρία απέκτησαν ένα κοριτσάκι και η Ειρήνη Δεμενεοπούλου η οποία είναι και μέλος του Δ.Σ του συλλόγου μας με το σύζυγό της Σπύρος Σερίφης υποδέχθηκαν το γιο τους. Τους ευχόμαστε να τους ζήσουν! Είχαμε όμως και μια δυσάρεστη είδηση, έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Ρελλος ένας άνθρωπος που είχε υπηρετήσει το σύλλογο με όλες του τις δυνάμεις, έχοντας διατελέσει πρόεδρος και αφήνοντας πίσω του σημαντικό έργο. Ο σύλλογος πρόσφερε στη μνήμη του το ποσό των 50 ευρώ στην εκκλησία του χωριού. Κατά τα άλλα το ΔΣ του συλλόγου αυτή την περίοδο βρίσκεται σε αναζήτηση του χώρου που θα στεγάσει το φετινό συναπάντημα στην Αθήνα και σύντομα θα έχουμε νεότερα.
Στέλνουμε πατριωτικούς χαιρετισμούς,
με εκτίμηση το ΔΣ του Συλλόγου των Απανταχού Καρνεσιωτών - Ανω Κλειτοριών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.