HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γιώργος Παπαδημητρόπουλος: "Το μίσος το διατηρούν"

γράφει ο Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος Πριν από πολύ καιρό μεσούσης της οικονομικής κρίσης, έγραψα στην τοπική εφημερίδα των Καλαβρύτω...

γράφει ο Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος
Πριν από πολύ καιρό μεσούσης της οικονομικής κρίσης, έγραψα στην τοπική εφημερίδα των Καλαβρύτων «τη ΦΩΝΗ» ένα κείμενο, προπαραμονές του μνημοσύνου του Ολοκαυτώματος, με τίτλο «κανείς Γερμανός επίσημος στο τόπο της εκτέλεσης.
Ήταν καυστικό, είχα όμως εξαιρέσει το Γερμανικό λαό, γράφοντας «δεν έχω τίποτα με το Γερμανικό λαό» και εδώ ήταν το λάθος μου, όπως απεδείχθη εκ των υστέρων γι’ αυτή μου τη γνώμη θα εξηγηθώ, γιατί άλλαξα.
Γεγονός είναι, εμείς πήγαμε γυρεύοντας ζητώντας δανεικά, όταν οι εδώ κυβερνώντες λόγω ανικανότητας μας πτώχευσαν και μας έριξαν στην αγκαλιά τους με όλες τις μέχρι τώρα συνέπειες.
Δανεικά ζητήσαμε και όχι «δανεικά κι’ αγύριστα», να ζήσουμε και εμείς όπως έζησαν και αυτοί, μετά τη διαγραφή του χρέους τους το 1953 και έτσι πήρε μπροστά οι οικονομία τους, με τους τότε μεγάλους ηγέτες.
Μας ήπιατε το αίμα κύριοι, μας «ξεζουμίσατε, μας ξεβρακώσατε», δεν είπαμε δεν σας τα επιστρέφουμε, ανθρωπιά και κατανόηση απαιτούμε και σεβασμό, γιατί είμαστε περήφανος λαός και προσβολές δεν δεχόμαστε. Μας λοιδωρείτε, πότε με το «δάκτυλο» της Αφροδίτης, και πολλά άλλα.
Ξεχνάς Γερμανικέ λαέ, πως έλιωναν τα κορμιά των Ελλήνων εργατών, στις στοές, τα χυτήρια, τα εργοστάσια, για ένα «κομμάτι» ψωμί, μέσα σε άθλιες συνθήκες, για να στηθείτε, σαν οικονομία και κράτος, όταν οι εδώ ανεγκέφαλοι κυβερνώντες, αποκαλούσαν τη μετανάστευση «ευλογία Θεού», χωρίς να κοκκινίζουν και να ντρέπονται.
Γιόμιζαν τα καράβια, τα τραίνα της Γερμανίας – Αθηνών και τα ξενύχτια στο σταθμό του Μονάχου. «Είμαι το νούμερο οκτώ με ξέρουν όλοι με αυτό» έλεγε ένα τραγούδι με τον Λάκη Χαλκιά, αριθμοί ήσαν οι Ελληνες στα Γερμανικά εργοστάσια και όχι άνθρωποι.
Είπα θα εξηγηθώ, γιατί άλλαξα γνώμη, για το Γερμανικό λαό, γιατί πρόσφατα σε «γκάλοπ» στη Γερμανία, με το ερώτημα: «αν πρέπει η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ το 83% των Γερμανών απάντησε να «φύγει».
Κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει πιο μεγάλη υβρις, για τη χώρα μου και το λαό της, αυτή η γνώμη του Γερμανικού λαού και εμείς εκεί στα Καλάβρυτα δημιουργούμε «φιλίες και Ταμεία», για επιχορηγήσεις.
Κύριοι αυτά τα λεφτά που σας δίνουν, αν τα έχετε πάρει, είναι λεφτά από το αίμα του Ελληνικού λαού στη σημερινή οικονομική κρίση.
Δεν ξεχνάς Γερμανικέ λαέ, καίτοι πέρασαν τόσα χρόνια την αντίσταση του Ελληνικού λαού και εκδικείσαι κατά το χειρότερο τρόπο, ένα υπερήφανο λαό, έχετε ξεχάσει όμως ότι η «Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει», όταν ο λαός της είναι μονιασμένος και αγαπημένος, έχετε κύριοι «εμπάθεια» και ότι κακό συμβαίνει «η Ελλάδα φταίει», τσακίστε την, με μνημόνια και κείνα ευσυνείδητα, τα κάνετε λάθος, για να ταλαιπωρείτε τον Ελληνικό λαό. Δεν πειράζει όμως θα ζήσουμε και εμείς έστω και φτωχά, δεν θα πεθάνουμε όμως για χάρη σας.

Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος
Αντιστράτηγος ε.α.
Επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛΑΣ
από το Σκεπαστό

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.