HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ηρακλής Ρούπας: Πολιτική της Σύνθεσης

γράφει ο Οικονομολόγος και υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας με το ΠΑΣΟΚ, Ηρακλής Ρούπας Μια σωστή ανάγνωση των δημοσκοπήσεων, που βλέπουν το ...

γράφει ο Οικονομολόγος και υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας με το ΠΑΣΟΚ, Ηρακλής Ρούπας
Μια σωστή ανάγνωση των δημοσκοπήσεων, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, φανερώνει την ανάγκη της κοινωνίας για μία κατεύθυνση κι έναν προγραμματισμό. Ο κόσμος, μέσα στην αγανάκτηση και την απελπισία της καθημερινότητας, αναζητά τη σύνθεση και όχι υποσχέσεις. Για να δοθεί μια ελπίδα, που είναι το ζητούμενο, χρειάζεται μία στόχευση μέσα από προγράμματα. Όλα τα κόμματα και όλες οι παρατάξεις, πλην των ακραίων θέσεων και τάσεων, έχουν στοιχεία στο πρόγραμμά τους που μπορούν να συζητηθούν ευρέως. Οι πολίτες κουράστηκαν να βλέπουν να εξαντλείται ο πολιτικός διάλογος στην προσπάθεια τού ενός να μηδενίσει το πρόγραμμα, τις αξίες και τις θέσεις τού άλλου. Η πολυτέλεια αυτή παρήλθε, όταν η χώρα μας επλήγη από την οικονομική κρίση.
Λέγοντας σύνθεση εννοώ πως ήρθε η ώρα να παραχθεί κάτι συγκεκριμένο, κάτι σταθερό, να παραχθεί επιτέλους πολιτική ουσίας. Και η πολυσυζητημένη ανάπτυξη θα προέλθει από εφαρμογή πολιτικής και όχι μέσα από επικοινωνιακά τερτίπια. Βασική παράμετρος π.χ. και συνθήκη για ανάπτυξη είναι οι ορθές διαδικασίες για επενδύσεις στην Ελλάδα. Οι επενδύσεις θα προκύψουν από την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων, ξένων επενδυτών, αρκεί το περιβάλλον να είναι φιλόξενο, φορολογικά φιλόξενο, για να μειωθεί έτσι η ανεργία, το μεγαλύτερο στοίχημα τής εποχής τής κρίσης. Όταν το περιβάλλον αυτό διακατέχεται από σύγχυση, χωρίς σταθερότητα, εμποδιζόμενο συνεχώς να διαμορφωθεί από μια στείρα άρνηση, καθίσταται σαφές ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να απωθεί τα κεφάλαια από το εξωτερικό.
Την έλλειψη σύνθεσης στην πολιτική πληρώνουμε σήμερα. Ο στόχος να βγούμε από τα μνημόνια είναι ψευδής. Το μνημόνιο είναι ένα πρόγραμμα. Ο στόχος που θα τεθεί πρέπει να είναι ο τρόπος ώστε να μην ξαναχρειαστούμε μνημόνια. Και ο τρόπος πρέπει να είναι προϊόν πολιτικής. Σχεδιασμός, ρεαλιστικό πρόγραμμα και μέθοδοι, που θα έχουν εθνικό προσανατολισμό και όχι κομματικό. Οι πολιτικές τής πόλωσης, της άρνησης και των κομματικών τακτοποιήσεων παρήλθαν. Έκαναν τον κύκλο τους μαζί με τα πρόσωπα που τις προήγαγαν. Η πολιτική σύνθεση που θα προέλθει από νέα πρόσωπα, νέα πρότυπα πολιτικής, απαλλαγμένα από ό, τι οδήγησε σε αυτό που βιώνουμε σήμερα, μοιάζει να είναι μονόδρομος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.