HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το μήνυμα της Κυριακής - Κυριακή προ των Φώτων

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015 (Μάρκου, κεφ. Α΄, εδάφ. 1-8, προ των Φώτων) Κείμενο Ιερού Ευαγγελίου Αρχή του Ευαγγελίου Ιησού Χριστ...

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015
(Μάρκου, κεφ. Α΄, εδάφ. 1-8, προ των Φώτων)

Κείμενο Ιερού Ευαγγελίου

Αρχή του Ευαγγελίου Ιησού Χριστού, υιού του Θεού. Ως γέγραπται εν τοις προφήταις, ιδού εγώ αποστέλλω τον άγγελόν μου προ προσώπου σου, ός κατασκευάσει την οδόν σου έμπροσθέν σου. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω, ετοιμάσατε την οδόν Κυρίου, ευθείας ποιείτε τας τρίβους αυτού. Εγένετο Ιωάννης βαπτίζων εν τη ερήμω και κηρύσσων βάπτισμα μετανοίας εις άφεσιν αμαρτιών. Και εξεπορεύετο προς αυτόν πάσα η Ιουδαία χώρα και οι Ιεροσολυμίται, και εβαπτίζοντο πάντες εν τω Ιορδάνη ποταμώ υπ’ αυτού εξομολογούμενοι τας αμαρτίας αυτών. Ήν δε ο Ιωάννης ενδεδυμένος τρίχας καμήλου και ζώνην δερματίνην περί την οσφύν αυτού, και εσθίων ακρίδας και μέλι άγριον. Και εκήρυσσε λέγων. Έρχεται ο ισχυρότερός μου οπίσω μου, ού ουκ ειμί ικανός κύψας λύσαι τον ιμάντα των υποδημάτων αυτού. Εγώ μεν εβάπτισα υμάς εν ύδατι, αυτός δε βαπτίσει υμάς εν Πνεύματι αγίω.

Ελεύθερη μετάφραση

Αυτή είναι η αρχή του Ευαγγελίου για Τον Ιησού Χριστό, Τον Υιό Του Θεού. Έχει γραφεί και στα βιβλία των προφητών, «να στέλνω τον αγγελιοφόρο μου πριν από Σένα, για να προετοιμάσει τον δρόμο Σου. Μια φωνή που φωνάζει δυνατά στην έρημο, λέει: Ετοιμάστε το δρόμο του Κυρίου και κάντε ίσια τα μονοπάτια να περάσει». Σύμφωνα με τα λεχθέντα αυτά των προφητών, παρουσιάστηκε ο Ιωάννης, ο οποίος κήρυττε μετάνοια, βαπτίζοντας στην έρημο για τη συγχώρεση των αμαρτιών. Πήγαιναν σ’ αυτόν (τον Ιωάννη) όλοι οι κάτοικοι της Ιουδαίας και των Ιεροσολύμων κι εκείνος τούς βάπτιζε στον ποταμό Ιορδάνη, καθώς ομολογούσαν τις αμαρτίες τους. Ο Ιωάννης φορούσε ρούχο από τρίχες καμήλας και δερμάτινη ζώνη στη μέση του, έτρωγε βλαστάρια χόρτων (ακρίδες) και μέλι από άγριες μέλισσες. Στο κήρυγμα του τόνιζε: «Έρχεται έρχεται μένα από μένα Εκείνος που είναι πιο ισχυρός και που εγώ δεν είμαι άξιος να σκύψω και να λύσω το κορδόνι από τα παπούτσια Του. Εγώ σάς βάφτισα με νερό, Αυτός όμως θα σας βαφτίσει με Άγιο Πνεύμα».
==================================

Επιμέλεια: Νίκος Χρ. Παπακωνσταντόπουλος
«Το μήνυμα της Κυριακής», που περιλαμβάνει την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας και την ελεύθερη μετάφραση του κειμένου, θα αναρτάται στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS κάθε Σάββατο απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.