HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ηρακλής Ρούπας: Η υποψηφιότητά μου στις Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015

γράφει ο Οικονομολόγος και υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας με το ΠΑΣΟΚ, Ηρακλής Ρούπας Η απόφασή να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των συμπο...

γράφει ο Οικονομολόγος και υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας με το ΠΑΣΟΚ, Ηρακλής Ρούπας
Η απόφασή να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των συμπολιτών μου στις εκλογές τής 25ης Ιανουαρίου προήλθε μετά από σκέψη και συζητήσεις με γνωστούς και φίλους. Εισπράττοντας την αγωνία και τις συνεχείς ερωτήσεις τους για το πού οδηγείται η χώρα, παρακινούμενοι από το γνωστικό μου πεδίο και την επαγγελματική εμπειρία μου στα οικονομικά, θεώρησα ότι μπορώ να προσφέρω στο κοινό καλό και στο μέλλον τού τόπου από μία θέση τής κεντρικής πολιτικής σκηνής. Αυτή την πολιτική σκηνή που, επανειλημμένως με άρθρα και παρεμβάσεις μου, έχω καυτηριάσει, έχω αποδοκιμάσει κι έχω κατακρίνει.

Επεσήμανα συχνά πως η εμπιστοσύνη πολιτών-πολιτικών θα αναδειχθεί και θα επανέλθει μέσα από νέα και άφθαρτα πρόσωπα, που δεν κουβαλούν αμαρτωλό παρελθόν, δεν προέρχονται από πολιτικά "τζάκια" και, ήδη καταξιωμένοι στο χώρο εργασίας τους, δεν θα δουν μια εκλογική επιτυχία ως ευκαιρία για άσκηση εξουσίας, άσκηση επαγγέλματος ή ακόμα και ευκαιρία εφήμερου πλουτισμού και αναγνωρισιμότητας. Στην εποχή που διανύουμε πιστεύω ότι η πολιτική ωριμότητα των πολιτών είναι σε θέση να αφουγκρασθεί την αφετηρία από την οποία ξεκινά ο καθένας και να κρίνει αναλόγως.

Η συλλήβδην απόρριψη των πολιτικών και η αποχή από την εκλογική διαδικασία μ' έβρισκαν πάντοτε αντίθετο. Η ψήφος είναι το εργαλείο τής δημοκρατίας, το εργαλείο που επιλέγει και προτιμά. Όχι το μέσον για να απορρίψουμε, να κατακρίνουμε και να "μαυρίσουμε", για να δείξουμε τη δυσαρέσκεια και την οργή μας. Για το λόγο αυτό ο σταυρός ονομάζεται "προτίμησης" και όχι "αποδοκιμασίας". Η δημοκρατία δε λειτουργεί, και δεν πρέπει να λειτουργεί, με τακτικές "εξοστρακισμού". Ως πολίτης με αυτό το κριτήριο ψηφίζω και ως υποψήφιος με το ίδιο κριτήριο επιθυμώ να ψηφισθώ.

Η επιλογή μου να συμπορευθώ με το ΠΑΣΟΚ έχει να κάνει με τις καταβολές μου και την πίστη στις αρχές τού κινήματος, όσο κι εάν αυτές αλλοιώθηκαν ή αλλοτριώθηκαν στην πάροδο των ετών. Επιθυμώ ν' αγωνιστώ εκ των έσω, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για το κόμμα, διότι είναι σε θέση να επαναπροσδιορίσει το ρόλο του στην κοινωνία και να γεφυρώσει το χάσμα εκείνο με τους πολίτες, που προήλθε μετά από λανθασμένες επιλογές, προσωπικές επιδιώξεις και άκαιρες τοποθετήσεις στελεχών στη δίνη τής οικονομικής κρίσης. Είναι γνωστή άλλωστε η θέση μου και δημόσια εκφρασμένη, εδώ και πάρα πολύ καιρό, πως το ΠΑΣΟΚ οφείλει να οδηγηθεί σε συνέδριο για να κάνει την αυτοκριτική του και να καθορίσει την ταυτότητά του. Υπό αυτό το πρίσμα θέτω την υποψηφιότητά μου, πιστεύοντας πως μετά το συνέδριο θα μπορεί να με ειλικρίνεια ν' απευθυνθεί στους πολίτες εκείνους που τώρα μοιάζουν "άστεγοι" πολιτικά.

Στο πρόσφατα εκδοθέν βιβλίο μου "Οικονομία σε ύφεση-Πολιτική υπό κρίση" δεν παρέλειψα να κάνω την αυτοκριτική που μου αναλογούσε και ν' αναφερθώ στις αδυναμίες τού κόμματος. Οφείλω όμως να υπογραμμίσω πως είναι το κόμμα που απορρόφησε όλους τους κραδασμούς τής κρίσης, που ανέλαβε μεγαλύτερες ευθύνες από εκείνες που του αντιστοιχούσαν, αλλά η έλλειψη πολιτικής βούλησης σε κρίσιμες στιγμές οδήγησε στη σημερινή συρρίκνωσή του.

Το ΠΑΣΟΚ, έχει στους κόλπους του νέα στελέχη και ανθρώπους με καινοτόμες ιδέες, που αν αναδειχθούν, θα μπορέσει να επανακάμψει και να δώσει λύσεις, μακριά από πολιτικές ακροβασίες, καιροσκοπισμούς και διλήμματα. Διαθέτει ανθρώπους που δεν προέρχονται από τον στενό κομματικό σωλήνα, επομένως δε δεσμεύονται από αγκυλώσεις και στερεότυπα τού παρελθόντος.

Τα κόμματα δεν είναι στατικά, αλλά ζωντανοί οργανισμοί, που πορεύονται και κρίνονται στο πολιτικό "γίγνεσθαι" και σας καλώ όλους να ανανεώσετε το πολιτικό "είναι" της χώρας, ακόμα κι εάν η επιλογή σας δε θα είναι το κόμμα που εκπροσωπώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.