HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Δημήτρης Κατσικόπουλος μιλάει για όλους και για όλα

Για όλους και για όλα μίλησε ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Καλαβρύτων, Δημήτρης Κατσικόπουλος  σε συνέντευξη του η οπο...


Για όλους και για όλα μίλησε ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Καλαβρύτων, Δημήτρης Κατσικόπουλος σε συνέντευξη του η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Αχαΐας "ΓΕΓΟΝΟΤΑ" (11/12/2014) και αναδημοσιεύει σήμερα το "ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS".
Στην συνεντευξή του ο κ. Κατσικόπουλος, μιλά τα αίτια της ήττας του συνδυασμού του στην εκλογική μάχη για τον Δήμο, την θητεία του στην Νομαρχία, τις προτάσεις του για την περιοχή, τις Γερμανικές αποζημιώσεις και τα προβλήματα, τονίζοντας οτι "Θα είμαστε παρόντες, αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες που μας δίνει ο νόμος, παρακολουθώντας και ελέγχοντας καθημερινά και αδιάκοπα την λειτουργία της Δημοτικής αρχής, παρεμβαίνοντας όποτε κρίνουμε σκόπιμο σε όλα τα ζητήματα, μικρά της καθημερινότητας και μεγαλύτερα. Και αυτό για να υπηρετήσουμε τους συνδημότες μας από τη θέση που μας όρισαν."

Την συνέντευξη πήρε η δημοσιογράφος Αγγελική Ανυφαντή

Κύριε Κατσικόπουλε, έχουν περάσει πλέον έξι μήνες από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Τώρα με πιο ψύχραιμο.. μάτι, σε ποιες αιτίες αποδίδετε την εκλογική σας ήττα;
Μετά από ένα επτάμηνο περίπου από τη διεξαγωγή των Δημοτικών εκλογών και πιο ψύχραιμα πλέον, μπορεί να πει κανείς ότι για το εκλογικό αποτέλεσμα εκτός των λαθών και ενδεχομένως παραλείψεων, που αναμφισβήτητα κάναμε, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, υποψήφιοι και μη, οι λόγοι της αποτυχίας οφείλονται και στα εξής:
α) Απευθυνόμενοι σε ένα ουσιαστικά περιορισμένο εκλογικό σώμα, δεδομένου ότι από 19000 εγγεγραμμένους, ψήφισαν οι 11000, ο ένας συνδυασμός έκανε προεκλογικό αγώνα μέσα στο Δημαρχείο, «καβάλα στο άλογο», ενώ οι λοιποί συνδυασμοί ήσαν «εκτός των τειχών», με ότι αυτό συνεπάγεται.
β) Αρκετοί παράγοντες της περιοχής (εργολάβοι, προμηθευτές,
καταστηματάρχες, έμποροι κλπ) ήσαν σε άμεση οικονομική εξάρτηση από τις υπηρεσίες του Δήμου. Η εξάρτηση αυτή επιτάθηκε και για το λόγο της μεγάλης οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα, αλλά και από το γεγονός ότι η πλειοψηφία εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ασκώντας αφόρητες πιέσεις που άγγιξαν τα όρια του ωμού εκβιασμού.
γ) Τέλος συνασπίσθηκαν ετερόκλητες πολιτικά και ιδεολογικά δυνάμεις εναντίον εμού και της παράταξής μου, σε έναν «ακήρυχτο πόλεμο», με απώτερο στόχο «να σκοτώσουν το θηρίο». Έκριναν ότι ο Κατσικόπουλος δεν πρέπει επ΄ ουδενί να περάσει το κατώφλι του Δημαρχείου σαν κάτι να κρύβεται εκεί μέσα, που δεν
ήθελαν να δω η να διαχειρισθώ!!! Τι άραγε;

Οι συνδημότες σας, έταξαν να τους υπηρετήσετε από τη θέση της Αντιπολίτευσης. Τι σημαίνει αυτό για εσάς και τι είδους αντιπολίτευση θα ασκήσετε;
Πολλοί έλεγαν προεκλογικά ότι δεν θα είμαι παρών και θα εγκαταλείψω. Το λένε ακόμη και σήμερα. Όμως πλανώνται πλάνην οικτρά. Οι συνδημότες μας, μας έταξαν στη θέση της μείζονος μειοψηφίας και θα υπηρετήσουμε αυτή τη θέση. Κάνοντας αντιπολίτευση και ελέγχοντας την πλειοψηφία.
Ασκώντας τα εκ του νόμου απορρέοντα δικαιώματά μας, θα είμαστε παρόντες και ενεργοί, τόσο εγώ όσο και όλοι οι συνεργάτες μας, απ άκρου εις άκρον του Δήμου μας. Αυτό καλά θα κάνουν να το συνειδητοποιήσουν γρήγορα οι της πλειοψηφίας, αν και νομίζω ότι το έχουν εμπεδώσει.

Μέχρι σήμερα, ποιες διαπιστώσεις κάνετε, για τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής;
Μια πρώτη διαπίστωση είναι το γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια είχε υποβαθμιστεί εντελώς η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Και αυτό γιατί συνέφερε. Λειτουργία έξω και πέρα από νόμους και γραφές αρκεί να δει κανείς ότι τα πρακτικά εκρατούντο χειρόγραφα, αφού δεν μαγνητοφωνούνταν οι συνεδριάσεις ούτε του Συμβουλίου ,ούτε των επιτροπών για ευνόητους λόγους. Δεν υπάρχει Κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου,
Οδηγός του Δημότη, δεν ορίζονται εισηγητές στα θέματα, δεν τηρείται ο χρόνος των ομιλητών, γενικότερα απαξιώνεται ο ρόλος του συμβούλου κυρίως της πλειοψηφίας, αφού ελάχιστοι και ελάχιστα ομιλούν. Το σύστημα δηλαδή είναι Δημαρχοκεντρικό και εσχάτως έγινε και Προεδροκεντρικό, αφού σύμφωνα με τη λογική του Δημάρχου, ο πρόεδρος εισηγείται όλα τα θέματα!!!!!! Παγκόσμια πρωτοτυπία. Και τέλος οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου διεξάγονται σε μια μη λειτουργική αίθουσα, που είναι απαγορευτική ως ένα βαθμό στους συνδημότες μας που θέλουν να παρακολουθήσουν. Εμείς έχουμε καταθέσει σειρά προτάσεων για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και θα επιμείνουμε μέχρι να αλλάξουν.

Πλησιάζει η επέτειος του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Πώς, κρίνετε τη στάση που κρατάει η Δημοτική Αρχή απέναντι στη γερμανική πλευρά;
Υπάρχει δυναμική διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων;

Η διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων, επανορθώσεων και του Κατοχικού Δανείου θα έπρεπε να είναι πρώτα στην καθημερινή ατζέντα του Δημάρχου κ. Γ. Λαζουρά. Αντ’ αυτού ο κος Λαζουράς καταφανώς έχει υποστείλει τη σημαία, που θα έπρεπε να κρατά ψηλά, διότι είναι και πρόεδρος του Δικτύου  Μαρτυρικών Πόλεων. Η συμπεριφορά του και η πρακτική του όμως κινεί πολλές υποψίες. Γιατί; Τι τον ωθεί ώστε να καλεί με αυτή του την ιδιότητα τον Γερμανό πρεσβευτή στην Αθήνα Δρ. Πέτερ Σοοφ, προκειμένου να "ενημερώσει" το Δ.Σ του Δικτύου;
Ο κος Σοοφ πράγματι κατέβαλε αγωνιώδη προσπάθεια να πείσει τους Δημάρχους των Μαρτυρικών Δήμων και ευρύτερα την Ελληνική και Διεθνή κοινή γνώμη για τις αγαθές προθέσεις της Γερμανικής κυβέρνησης και τον «ευγενή» σκοπό του Ταμείου που όπως τόνισε, έχει σκοπό να «κτίσει γέφυρες συμφιλίωσης» μεταξύ των δυο λαών. Επέμεινε δε ότι το Γερμανοελληνικό Ταμείο δεν έχει σχέση με τις αποζημιώσεις και δεν συνδέεται με τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Κανένας όμως εκ των παρισταμένων Δημάρχων δεν «τσίμπησε» στο ύπουλο δόλωμα. Και λίγο μετά ακολούθησε η ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα που μεταξύ άλλων έλεγε: «Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση. Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά ότι η συμφιλίωση των λαών δεν μπορεί να στηρίζεται στη διαστρέβλωση της ιστορίας και τον εκμαυλισμό συνειδήσεων, αλλά στην ισοτιμία, τον αμοιβαίο σεβασμό και, κυρίως στην απόδοση δικαιοσύνης.
Καλούμε την Γερμανική κυβέρνηση να εγκαταλείψει την προκλητική και αδιάλλακτη στάση της για την εξεύρεση δίκαιης και αμοιβαία αποδεκτής λύσης για την απόδοση των Γερμανικών Οφειλών στην Ελλάδα.»
Αυτά όμως είναι «ψιλά» γράμματα για τον κ. Λαζουρά, ο οποίος φαίνεται ότι δεν έχει αντιληφθεί σε ποιο Δήμο είναι Δήμαρχος. Δεν κατάλαβε φαίνεται τίποτα απ’ αυτά που είπε η νεαρή Κερπινιώτισσα, η Δις Καραπατη, που μίλησε την περασμένη Κυριακή στις εκδηλώσεις μνήμης της Κερπινής, αποκαλώντας τους Ναζί κατακτητές, Δολοφόνους, ότι δολοφόνησαν άνανδρα και προμελετημένα τους άρρενες συγχωριανούς της την 8/12/43. Δεν είδε ότι γέμιζε το στόμα της μιλώντας για ναζί δολοφόνους και δολοφονίες αμάχων, ούτε είδε το βλέμμα της που έριχνε «ξυραφιές» ενόσω μιλούσε στον πρόξενο της Γερμανίας, που παρίστατο. Ίσως η Δημοτική αρχή να αντιλαμβάνεται το ετήσιο μνημόσυνο ως ευκαιρία για δημόσιες σχέσεις.
Άλλως θα είχε φροντίσει να βρίσκονται μπροστά στο δίσκο του μνημοσύνου οι συγγενείς των θυμάτων και πίσω τους οι καλεσμένοι. Αντ’ αυτού οι συγγενείς απωθούνται πίσω από τους κίονες και έχει συμβεί σε μερικούς να εμποδισθεί η είσοδος στο ναό λόγω πληρότητας!!!

Διαχείριση απορριμμάτων: Λειτουργεί σταθμός μεταφόρτωσης χωρίς άδεια, υπάρχουν αντιδράσεις στη Δυτική Αχαΐα για την εναπόθεση των απορριμμάτων των Καλαβρύτων στο ΧΥΤΑ Φλόκα, ποιά η θέση σας;
Γενικά στο ζήτημα του σταθμού μεταφόρτωσης διακρίνει κανείς
κρυψίνοια εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής. Υπάρχει αλληλογραφία με τις αρμόδιες αρχές που πολλές φορές απορρίπτουν τις θέσεις του Δήμου αλλά δεν ενημερώνεται κανείς. Ούτε και η τοπική Κοινότητα Σκεπαστού στην οποία η Δημοτική αρχή προτίθεται να χωροθετήσει το ΣΜΑ.
Δικαιολογημένα διαμαρτύρονται στη Δυτική Αχαΐα διότι ο Δήμος Καλαβρύτων δεν ανήκει σ αυτή την ενότητα, σ αυτό το Σύνδεσμο με βάση τον περιφερειακό σχεδιασμό που ακόμη ισχύει. Στην Αχαΐα γενικότερα έχουν γίνει πισωγυρίσματα όσον αφορά τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Θυμίζω ότι ο νομός μας ήταν πρότυπο, λόγω του ότι είχαμε κατασκευάσει το ΧΥΤΑ Ανατολικής Αιγιάλειας στο Δήμο Αιγείρος με προϋπολογισμό 2.560.000 Ε.
Ολοκληρώσαμε το ΧΥΤΑ Δυτ. Αχαΐας στο Δ.Δ Φλόκα με προϋπολογισμό 4.470.000Ε. Χωροθετήσαμε το εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στο Φλόκα και εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση του με 60.000.000Ε από την Δ προγραμματική περίοδο. Οι τεχνικές υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης είχαν κάνει τις μελέτες. Χωροθετήσαμε το ΧΥΤΑ Παπανικολάου, στη διαχειριστική ενότητα του οποίου ανήκουν και τα Καλάβρυτα. Αποκαταστήσαμε τους ΧΑΔΑ Αιγείρας, Ακράτας, Διακοπτού και Πετροχωρίου με προϋπολογισμό 2.650.000Ε. Κλείσαμε 64 ΧΑΔΑ που ήσαν ενεργοί η ανενεργοί στους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους του νομού μας.
Όλα αυτά την οκταετία 2003 έως 2010 επί θητείας μου στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας, σε συνεργασία με τους Δήμους και βέβαια με τις πολύτιμες υπηρεσίες της τεχνικής υπηρεσίας της Ν.Α. Το Δεκέμβριο του 2007 οι Δήμοι μέσω ΤΕΔΚ προτίμησαν να επιλέξουν τους ΦΟΔΣΑ και πέταξαν εκτός τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που μέχρι τότε εμπιστεύονταν και με προγραμματική σύμβαση της είχαν αναθέσει όλη τη γραφειοκρατική και τεχνική «λάντζα» λόγω του ότι διέθετε εμπειρία και τεχνογνωσία.
Έκτοτε υπάρχουν υστερήσεις, εμπλοκές λόγω προσφυγών, πισωγυρίσματα, αλλαγή σχεδιασμού κλπ. Γεγονότα που μας οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς, περί την διαχείριση των στερεών αποβλήτων ενώ τα πρόστιμα πέφτουν βροχή από την ΕΕ. Απαιτείται βούληση, καθαρές κουβέντες και αποφασιστικότητα.

Η αγορά Καλαβρύτων αργοπεθαίνει, καταστήματα κλείνουν και οι επαγγελματίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει σε τοπικό επίπεδο;

Η αγορά των Καλαβρύτων όπως και οι επιχειρήσεις,  βιώνουν την οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Λογικό επακόλουθο είναι και το κλείσιμο ή ο μαρασμός αρκετών καταστημάτων. Τα Καλάβρυτα όμως είναι προικισμένα από τη φύση αφού διαθέτουν πηγές που μπορεί να αποφέρουν κέρδη. Χιονοδρομικό, Σπήλαια Λιμνών, Αρχαιολογικά μνημεία και θρησκευτικός τουρισμός, Βουραϊκός, φαράγκι, Οδοντωτός, Ζαχλωρού, Πλανήτερο, Αρχαίος Κλείτορας, Κλίμα Παυσανία, Αρχαίος χώρος Τριπόταμων και άλλα ων ουκ εστι αριθμός. Τι χρειάζεται? Η κρίση να γίνει ευκαιρία. Πως; Είναι εύκολο; Καθόλου. Απαιτείται συνεννόηση μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων του Δήμου μας, των συλλόγων, των επιχειρηματιών σε πνεύμα αλληλεγγύης και καλής προαίρεσης. Και φυσικά τον πρώτο λόγο για τον συντονισμό τον έχει ο Δήμος που βέβαια μέχρι τώρα δεν φαίνεται να έχει κάνει σοβαρή προσπάθεια.

Οι δύο βασικοί άξονες των Καλαβρύτων, παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα. Κάποιοι αποδίδουν ευθύνες και σε εσάς, επειδή είχατε χρηματίσει και Νομάρχης Αχαΐας…;
Χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω στους 4 πρώην Δήμους της επαρχίας Καλαβρύτων, που σήμερα συναποτελούν το Δήμο της Μαρτυρικής Πόλης όπως είναι ο τίτλος του, την οκταετία 2003-2010 επραγματοποιήθηκαν συνολικά 130 έργα, καταγεγραμμένα και αναμφισβήτητα. Έργα οδοποιίας, σχολικά κτήρια, αρδευτικά, πολιτικής προστασίας. Σοβαρότατες παρεμβάσεις στον άξονα Πάτρα-Χαλανδρίτσα-Καλαβρυτα,Πουντα -Καλάβρυτα, Καλάβρυτα-Λουσοί-Κλειτορία, Καλάβρυτα Πριόλιθος- Κλειτορία, Ψωφίδα-Πλάκα-Αγράμπελα-Πλατανίτσα, Βλασιά-Λεχούρι α φαση, Δεμέστιχα-Καρούσι-Μ Ποντιάς, Μαμουσιά-Δουμενά, Περιστέρα-Χιονοδρομικό Δέσινο-Καλλιφώνιο, Μπουφουσκιά-Πλατανιώτισσα, χαρακτηρίσαμε επαρχιακή οδό τον άξονα Μπουφουσκιά-Πλατανιωτισσά προς Κερπινή-Σκεπαστό, μελετήσαμε και δημοπρατήσαμε το έργο το 2010 με προϋπολογισμό 500.000Ε. Για όλα τούτα και πολλά άλλα υπάρχουν οι αποφάσεις και όλα τα αποδεικτικά στοιχεία. Το γιατί δεν προχώρησαν κάποια έργα μετά τη λήξη της θητείας μου είναι ένα ερωτηματικό. Αξίζει να αναφερθεί ότι εκτός από την ετήσια συντήρηση, επούλωση λάκκων, διαγραμμίσεις, στηθαία ασφαλείας και συνεχή παρακολούθηση των βασικών οδικών αξόνων, με διασπορά των μηχανημάτων της Ν.Α και του προσωπικού της πολιτικής προστασίας, η πρώτη εκταμίευση έργου από το ΕΣΠΑ αφορούσε το έργο «παράκαμψη Χαλανδρίτσας» προϋπ. 5.800.000Ε. Άλλη σοβαρή παρέμβαση τα 5,2 χιλ του άξονα Πατρών-Καλαβρύτων «Μάνεσι-Φλάμπουρα».
Και βέβαια θυμίζω στους κακόπιστους τα πειστήρια που αποτελούν οι ευχαριστήριες επιστολές και βραβεύσεις από τους δημάρχους των πρώην Δήμων.
Οι άξονες και βέβαια έχουν προβλήματα, άλλα από το Δήμο καμμία επίσημη φωνή διαμαρτυρίας. Ο δήμος αρκέστηκε στο να δεχθεί από την Περιφέρεια το μηχάνημα διαγράμμισης οδών για να κάνει τις γραμμές με ίδιους πόρους. Άραγε πότε; Το πρώτο χιόνι έρχεται.

Το Νοσοκομείο υποβαθμίζεται συνεχώς. Λείπουν ασθενοφόρα, προσωπικό κ.λπ. Θεωρείτε ότι έχετε μερίδιο ευθύνης γι’ αυτό ως πρώην Διοικητής της ΥΠΕ; Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει;
Όταν ο τότε Υπουργός Υγείας κος Ανδρ. Λοβέρδος με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να αναλάβω την Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, μετά το αρχικό σοκ, γιατί μου προτάθηκε κάτι που δεν είχα ζητήσει, ούτε καν σκεφθεί, η πρώτη μου αντίδραση ήταν να του πω, «να γίνω τώρα διοικητής ενόψει συρρίκνωσης και ενδεχομένως κλεισίματος υγειονομικών μονάδων»; Η απάντηση ήλθε κοφτά: «μα τι λες τώρα»; Έκανα ειδική αναφορά στα Καλάβρυτα, και η απάντηση ήταν ίδια. Κατόπιν τούτων λογικό είναι να περιμένει κανείς στήριξη ενός Γενικού νοσοκομείου και Κέντρου Υγείας που βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Η θητεία μου στην 6η ΥΠΕ, συνέπεσε με την περίοδο των περικοπών των δαπανών Υγείας και του εξορθολογισμού των, κάτι που ως ένα βαθμό ήταν και αναγκαίο. Τα περιθώρια για έκτακτες επιχορηγήσεις ή οτιδήποτε μπορεί να συνέβαινε στο παρελθόν, ήταν απαγορευτικά. Κατά συνέπεια εκείνο που προείχε και προέχει είναι να παραμείνει σε λειτουργία το νοσοκομείο, εν μέσω των πρωτοφανών περικοπών στις δαπάνες Υγείας, δεδομένου ότι η περιοχή των Καλαβρύτων έχει τις δικές της γνωστές ιδιαιτερότητες. Κάτι τέτοιο συμβαίνει παρά τις κατά καιρούς κορώνες για επικείμενο κλείσιμο του.
Επί των ημερών μου άλλωστε δεν μειώθηκε το προσωπικό παρ’ ότι μειώθηκαν οι κλίνες. Αν ανατρέξει δε κανείς στο πρόσφατο παρελθόν, και αναφέρομαι στην τελευταία τριακονταετία, θα δει ότι κατά καιρούς κάποιοι έλεγαν ότι το νοσοκομείο απειλείται με κλείσιμο, ενώ κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Και ούτε θα συμβεί. Εκείνο που χρειάζεται είναι η καλή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, δηλ. διοίκησης των διασυνδεδεμένων πλέον νοσοκομείων Αιγίου και Καλαβρύτων, ιατρών και εργαζομένων. Η στελέχωση του με κάποιες ειδικότητες ιατρών που λείπουν και η σωστή διαχείριση δαπανών, διότι το τοπίο πλέον στο χώρο της Υγείας διαμορφώνεται στα στενά οικονομικά πλαίσια που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Ποιά θα είναι η σχέση της παράταξής σας με τους πολίτες, στη διάρκεια της πενταετίας;
Η θέση μας είναι καθαρή. Θα είμαστε παρόντες, αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες που μας δίνει ο νόμος, παρακολουθώντας και ελέγχοντας καθημερινά και αδιάκοπα την λειτουργία της Δημοτικής αρχής, παρεμβαίνοντας όποτε κρίνουμε σκόπιμο σε όλα τα ζητήματα, μικρά της καθημερινότητας και μεγαλύτερα. Και αυτό για να υπηρετήσουμε τους συνδημότες μας από τη θέση που μας όρισαν.

Ποιά θεωρείτε ότι είναι τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου Καλαβρύτων και πως θα επέλθει μια ισόρροπη ανάπτυξη σε όλους τους πρώην Δήμους που αποτελούν σήμερα το διευρυμένο Δήμο Καλαβρύτων;
Τα μεγαλύτερα προβλήματα και οι θέσεις μας είναι καταγεγραμμένες στο προεκλογικό μας πρόγραμμα, που πιστεύουμε ότι ένας Δήμος όπως των Καλαβρύτων πρέπει να επικεντρωθεί και να προωθήσει, εν μέσω χαλεπών καιρών για να βρει το βηματισμό του. Συγκεκριμένα πιστεύουμε ότι το πρώτο και κύριο ζήτημα είναι η σωστή λειτουργία του Δήμου μας, με αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, στενή και συνεχή συνεργασία Δήμου και Δημοτικού Συμβουλίου με τα τοπικά συμβούλια, καθώς επίσης και με τη συνεχή παρουσία Δήμου και Δημάρχου στο πλευρό του δημότη. Κύρια ζητήματα αφορούν την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό και την ηλεκτροδότηση, την ύδρευση και άρδευση, την οδοποιία, τις συγκοινωνίες και την πολιτική προστασία, τις πλατείες και τους κοινόχρηστους χώρους, την Δημοτική περιουσία και τα κληροδοτήματα, την υγεία και την πρόνοια, την νεολαία, την παιδεία και την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, την μεταποίηση των αγροδιατροφικών προϊόντων, την δημιουργία πιστοποιημένων τοπικών προϊόντων Καλαβρυτων, τον τριτογενή τομέα και τον τουρισμό. Για όλα τούτα έχουμε επεξεργασμένες θέσεις και τόσον εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε, για να βρούμε ένα σωστό βηματισμό εν μέσω οικονομικής θύελλας και κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.