HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δημιουργείται ΙΕΚ και στο Διακοπτό;

Τη δημιουργία Δημόσιου ΙΕΚ με έδρα το Διακοπτό και με ειδικότητες που να συνδέονται με την τοπική αγορά εργασίας ετοιμάζεται να διεκδι...

Τη δημιουργία Δημόσιου ΙΕΚ με έδρα το Διακοπτό και με ειδικότητες που να συνδέονται με την τοπική αγορά εργασίας ετοιμάζεται να διεκδικήσει ο Δήμος Αιγιαλείας, σύμφωνα με πληροφορίες του filodimos.gr. Η είδηση βγήκε από τη συνάντηση του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλου και του βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ κ. Θανάση Νταβλούρου, το πρωί της Πέμπτης με τον υφυπουργό Παιδείας και αρμόδιο για θέματα Δια Βίου Μάθησης κ. Γιώργο Γεωργαντά, όπου τέθηκε ανοιχτά η προοπτική της δημιουργίας ΙΕΚ στην Ανατολική Αιγιάλεια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, γίνεται εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας μια προσπάθεια ενίσχυσης της μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τη δημιουργία νέων ΙΕΚ και ΣΕΚ (Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης) σε όλη τη χώρα, σε συνεργασία με τους τοπικούς ΟΤΑ οι οποίοι με σχετικά τους αιτήματα μπορούν να προτείνουν τόσο χώρους φιλοξενίας των σχολών όσο και τμήματα που μπορούν να ανταποκρίνονται στις εξειδικευμένες ανάγκες και τα ενδιαφέροντα κάθε τόπου. Π.χ., στην Αιγιάλεια θα ήταν ευχής έργον αν λειτουργούσε μια σχολή αμπελουργίας-οινοποιίας και γενικότερα αγροτικού ενδιαφέροντος, όπως στα Καλάβρυτα θα ήταν πολύ χρήσιμη η λειτουργία μιας σχολής τυροκομίας-γαλακτοκομίας.

Ο κ. Γεωργαντάς, στη συνάντησή του με τους κ.κ. Παναγόπουλο και Νταβλούρο και στην οποία ήταν παρών και ο Διακοφτίτης αντιδήμαρχος ανάπτυξης κ. Βασίλης Χριστόπουλος, ζήτησε την άμεση υποβολή πρότασης εκ μέρους του Δήμου Αιγιαλείας για το πού μπορεί να στεγαστεί το νέο ΔΙΕΚ στο Διακοπτό (προφανώς στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου) και ποιες σχολές θα είχαν ενδιαφέρον για την περιοχή, ώστε οι διαδικασίες να “τρέξουν” για να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία, ίσως και από το εαρινό εξάμηνο που ξεκινά μετά τις εξετάσεις του Φεβρουαρίου. Πιθανόν λοιπόν σύντομα οι σπουδαστές από την Ανατολική Αιγιάλεια να έχουν τη δυνατότητα να καταρτιστούν σε ειδικότητα του ενδιαφέροντός τους και μάλιστα χωρίς να πρέπει να διανύσουν μεγάλη χιλιομετρική απόσταση μέχρι το Αίγιο. Οψόμεθα.


Πέπη Σπηλιωτοπούλου
filodimos.gr/
radioegio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.