HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πλούσια η Δράση του Συλλόγου Νασιωτών την διετία 2013 – 2014

Οι Κυριότερες Δραστηριότητες του Συλλόγου των απανταχού Νασιωτών την διετία 2013 – 2014 1. Κοινωνικές εκδηλώσεις με στόχο την Ε...

Οι Κυριότερες Δραστηριότητες του Συλλόγου
των απανταχού Νασιωτών την διετία 2013 – 2014


1. Κοινωνικές εκδηλώσεις με στόχο την Επικοινωνία, Συσπείρωση και Διασκέδαση μελών και φίλων μας:

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην ‘’Ταβέρνα του Φωτογράφου’’ στην Παιανία και τα δυο χρόνια . Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη. Χορός και κέφι μέχρι αργά το απόγευμα. Καλό φαγητό και με την συντροφιά της ορχήστρας ‘’Δαλιάνη’’ την πρώτη χρονιά, και ορχήστρα ποικίλης μουσικής την δεύτερη.
Καλοκαιρινές εκδηλώσεις τον 15-Αύγουστο στο χωριό , με καθολική συμμετοχή, με κέφι και χορό μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας. Ιδιαίτερα τον 15Αύγουστο του 2014 μαζί με την κεντρική εκδήλωση το βράδυ της παραμονής της Παναγίας, ακολούθησε εκδήλωση και την επόμενη ημέρα που ήταν αφιερωμένη στα παιδιά με παιδικά παιγνίδια και τους νέους με ζωντανή μουσική από δικούς μας μουσικούς. Στην συνέχεια όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, διασκεδάσαμε μέχρι πρωίας. Την επόμενη 16η Αυγούστου το βράδυ οργανώθηκε διαγωνισμός ‘’Δηλωτής’’ με έπαθλο για τους νικητές.
Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίττας Την 1η Φεβρουαρίου 2014 οργανώσαμε εκδήλωση για την πρωτοχρονιάτικη πίττα του συλλόγου μας, ανταλλάξαμε ευχές, κάναμε ανασκόπηση των πεπραγμένων της πρώτης χρονιάς και συμφωνήσαμε για τους στόχους της επόμενης. Η εκδήλωση για την πρωτοχρονιά του 2015 έχει προγραμματισθεί για την Κυριακή 11/01/2015 όπου μαζί με τις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ θα γίνει και η κοπή της πίττας.
Εορτή Αγίου Δημητρίου Τον Σεπτέμβριο του 2013 την ημέρα εορτασμού του πολιούχου μας αγίου Δημητρίου παρακολουθήσαμε την Θεία Λειτουργία και το βράδυ διασκεδάσαμε όλοι στο εντευκτήριο. Φέτος την παραμονή της εορτής του Άγιου Δημητρίου, το εκκλησιαστικό συμβούλιο σε συνεργασία με τον σύλλογο οργάνωσε μια ωραία βραδιά με γλέντι, κέφι και μεγάλη συμμετοχή.

2. Οργάνωση Ιατρικής αποστολής των Γιατρών του Κόσμου στην περιοχή μας το τριήμερο 18-20/10/2013
Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον σύλλογο μας με την βοήθεια γιατρών μελών μας.
Η αποστολή αποτελείτο από 8 έμπειρους γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.
Εξετάσθηκαν δωρεάν 600 περίπου άτομα από το χωριό μας και τα γύρω χωριά των Καλαβρύτων και της Γορτυνίας.

3. Πολιτιστικές εκδηλώσεις
Αρχαιολογικός περίπατος στην Αρχαία Αγορά και στην Στοά του Αττάλου την 13η Απριλίου 2014
Επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο την 28η Σεπτεμβρίου 2014 με ξεναγούς πληρωμένους από τον σύλλογο.
Έκθεση ζωγραφικής από νέους καλλιτέχνες, κατοίκους του χωριού μας. Την οργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε με επιτυχία μέλος του συλλόγου μας

4. Έργα, παροχές, δωρεές με την ανεκτίμητη βοήθεια μελών του συλλόγου μας
Έργα Ο Σύλλογος μας συνέβαλε αποφασιστικά στη ολοκλήρωση της αλλαγής των αμιαντοσωλήνων ύδρευσης, ηλεκτροδότηση του νεκροταφείου, κατασκευή βρύσης στο Σουλινάρι, κατασκευή νέου ασφαλούς φρεατίου σε κεντρικό δρόμο στην κάτω ρούγα, βελτίωση δρόμου στην πέρα ρούγα για την πρόσβαση με αυτοκίνητο στα σπίτια συγχωριανών μας, καθαρισμός δεξαμενών ύδρευσης, βελτίωση αγροτικών και δασικών οδών, καθαρισμός κεντρικής οδού του χωριού κλπ. Για την επίτευξη των παραπάνω χρειάστηκαν επισκέψεις και παραστάσεις κα σε δημόσιες υπηρεσίες, συλλογικές προσπάθειες, επαφές και συναντήσεις με διάφορα πρόσωπα, επικοινωνία με επιστολές και τηλέφωνα και … μεγάλη υπομονή!
Παροχές – Δωρεές Παροχή από Εθνική Τράπεζα 3.000 ευρώ με την μέγιστη συμβολή μέλους μας και αναμένουμε να πάρουμε άλλα 6.000 ευρώ, δωρεές και άλλων μικρότερων ποσών από μέλη και φίλους μας , δωρεά κλιματιστικών για εκκλησία και σχολείο, δωρεά πυροσβεστήρων για εκκλησία και σχολείο, δωρεάν μέρους του στερεοφωνικού μας ηχοσυνόλου,(το υπόλοιπο αγοράστηκε από τον σύλλογο μας), δώρα για τις εκδηλώσεις μας από τους επαγγελματίες μας κλπ
Ο σύλλογος πλήρωσε , εκτός των άλλων, 850 ευρώ για το δείπνο τον 15Αυγουστο του 2013, 500 ευρώ για την αγορά του στερεοφωνικού πέραν των δωρεών, το κρασί τον 15Αύγουστο του 2014 αξίας 240 ευρώ και την επόμενη 50 μερίδες αξίας 350 ευρώ, πάνω από 1000 ευρώ για δώρα κληρώσεων στις διάφορες εκδηλώσεις μας, το κάλυμμα για την αγία τράπεζα του Αγίου Δημητρίου αξίας 250 ευρώ, για ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους 170 ευρώ, έξοδα εκτύπωσης και αποστολή ευχητήριων καρτών και άλλα. Αναλυτικά θα παρουσιαστούν στην επικείμενη τακτική γενική μας συνέλευση. Επίσης έχουμε εντάξει στον προϋπολογισμό μας το κόστος των έργων για τοποθέτηση μεγάλου κλιματιστικού στο χώρου του εντευκτηρίου. Τέλος υπολογίζεται να υπάρχουν στο ταμείο μας περίπου 5.000 ευρώ με την λήξη της θητείας του παρόντος ΔΣ. Ας σημειωθεί ότι στο ταμείο του συλλόγου μας δεν υπήρχαν χρήματα κατά την ανάληψη των καθηκόντων μας.

5. Ταμείο αλληλεγγύης Ιδρύσαμε ταμείο αλληλεγγύης για τα μέλη μας για να είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε κάποιο μέλος μας που θα αντιμετώπιζε δύσκολες καταστάσεις.

6. Εθελοντική εργασία Καθιερώσαμε την Εθελοντική προσωπική εργασία για τον καθαρισμό δρόμων και μονοπατιών από χόρτα, θάμνους και σκουπίδια το τριήμερο του Αγίου πνεύματος κάθε χρόνο. Είχαμε μεγάλη προσέλευση και επιτυχία στο στόχο μας. Μετά την δουλειά υπήρχε πάντα η επιβράβευση της διασκέδασης με τοπικά παραδοσιακά φαγητά και ποτά που παρασκευάστηκαν και προσφέρθηκαν από εμάς τους ίδιους.

7. Τιμητικές διακρίσεις Επιβραβεύσαμε τρεις συγχωριανούς για την σημαντική προσφορά τους στην κοινωνία μας.

8. Οργάνωση του Συλλόγου μας
Αρχεία Συλλόγου Δημιουργήσαμε αρχεία με διευθύνσεις και τηλέφωνα των μελών και φίλων μας για να επικοινωνούμε και να ενημερώνουμε καθώς δεν έχουν όλοι πρόσβαση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Ιστοσελίδα στο διαδίκτυο Δημιουργήσαμε ιστοσελίδα του συλλόγου http://nasiakalavrytwn.wordpress.com/ και διεύθυνση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο nasia.kalavryton@gmail.com
Τακτική επικοινωνία με τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και τον έντυπο τύπο της περιοχής μας, όπου ενημερώνουμε για τις δραστηριότητες μας
Αποκτήσαμε φορολογική οντότητα αποκτώντας ΑΦΜ και έδρα του συλλόγου με διεύθυνση και τηλέφωνο

9. Συνεδριάσεις του ΔΣ Υιοθετήσαμε ανοικτές συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου σε όλους όσους θέλουν να παρευρίσκονται για να συναποφασίσουμε προτεραιότητες, στόχους και δράσεις του συλλόγου μας.
Δεκέμβριος 2014
Το ΔΣ

Πρόσκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των απανταχού Νασιωτών
στη σημερινή του συνεδρίαση της 26ης Νοεμβρίου 2014, αποφάσισε τη σύγκλιση της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης , σύμφωνα με το Νόμο και το καταστατικό. Προσκαλούμε όλα τα μέλη μας να παρευρεθούν στην Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί στην  «Παριανή Στέγη» Χαλκοκονδύλη 37  (Δίπλα στη ΔΕΗ), 8ος  Όροφος την Κυριακή 11/01/2015 και ώρα 14.30
Επισημαίνουμε ότι αυτή η Γενική Συνέλευση της 11ης Ιανουαρίου 2015 θα είναι η δεύτερη και θα έχει απαρτία με όσα από τα μέλη του Συλλόγου είναι παρόντα., εφ' όσον η πρώτη (04/01/14) δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω έλλειψης απαρτίας.
Καλούμε όλα τα μέλη και φίλους μας να παρευρεθούν σε αυτή την Γενική Συνέλευση. Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους νέους, που έχουν διάθεση για δουλειά, να πλαισιώσουν το Δ.Σ., όχι μόνο με τη συμμετοχή στις δραστηριότητές μας, αλλά και με την υποβολή υποψηφιότητας στις αρχαιρεσίες. Για οποιαδήποτε πληροφορία τηλεφωνήστε στα μέλη του Δ.Σ.
Με Πατριωτικούς Χαιρετισμούς
Το ΔΣ του Συλλόγου


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.