HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μια ξεχωριστή ημέρα αγάπης χάρισε το 2ο δημοτικό σχολείο Ακράτας

Μια ξεχωριστή βραδιά αγάπης χάρισε το 2ο δημοτικό σχολείο Ακράτας στα παιδιά, στους γονείς και στους προσκεκλημένους του την Κυριακή 21...

Μια ξεχωριστή βραδιά αγάπης χάρισε το 2ο δημοτικό σχολείο Ακράτας στα παιδιά, στους γονείς και στους προσκεκλημένους του την Κυριακή 21 του Δεκέμβρη. Τα πρωτοδευτεράκια με την αγνότητα της παιδικής τους ψυχής μας θύμισαν τι σημαίνει αγάπη, αλληλεγγύη, ανθρωπιά μέσα από τρία παραδοσιακά μα τόσο επίκαιρα παραμύθια. Οι δασκάλες κα Αλεξάνδρα Τσοκανά και Χαρά Οικονόμου καθοδήγησαν με πολύ μεράκι και φαντασία τους μικρούς ηθοποιούς, δουλεύοντας ένα μήνα τη γιορτή που είχε θέμα της την αγάπη στον συνάνθρωπο και το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων. «Καμπάνα δεν θα ακούσεις μυστική αν δεν ηχεί βαθιά μέσα σου με αρμονία», ήταν λίγα από τα λόγια που συγκίνησαν τον κόσμο.

Στη μουσική και στα τραγούδια ανεκτίμητη στάθηκε η βοήθεια της καθ. μουσικής Άρτεμης Οικονόμου. Τα σκηνικά ζωγραφισμέναγια άλλη μια φορά από την καθ. εικαστικών κα Τατιάνα Καραδήμα. Όλη η σχολική κοινότητα δούλεψε για να προσφέρει μια βραδιά μοναδική σε όλους κι ένα καλαίσθητο παζάρι με χειροποίητες κατασκευές μαθητών, δασκάλων του σχολείου και των κυριώντου Συλλόγου.

Οι προσκεκλημένοι μας πέρασαν ωραίες στιγμές στην αυλή του σχολείου με χαρούμενη μουσική, δοκιμάζοντας τα γλυκά των μαμάδων και τους λουκουμάδες. Το face painting έκανε τα παιδικά μουτράκια να λάμπουν. Οι αγκαλιές από τον Άι-Βασίλη που μοίραζε τα δώρα δίπλα στη φωτισμένη γιορτινή βάρκα θα μείνουν αξέχαστα στους μικρούς πρωταγωνιστές της βραδιάς.

Ευχαριστώ όλους τους εκλεκτούς συναδέλφους (Πάνο Βασιλόπουλο, Μαρία Αγγελακοπούλου, Μαριάννα Παπασταθοπούλου, Αγγελική Κατούφα, Γαρυφαλιά Φραντζή, Εύη Ευστρατίου, Ευτυχία Κυριαζή) που βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η ξεχωριστή εκδήλωση και να σκορπίσουμε με τη σειρά μας αγάπη και όμορφες στιγμές αυτούς τους δύσκολους καιρούς στην τοπική κοινωνία. Επαινώ τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων (τον Γιάννη Τομαρά, την Ελένη Δούμουρα, την Αλεξία Αναγνωστοπούλου, την Δήμητρα Μαχαίρα) που δούλεψαν πολύ όλον αυτόν τον καιρό και στήριξαν οικονομικά την εκδήλωση καλύπτοντας τα ηχητικά.

Ευχαριστώ από καρδιάς όσους παραβρέθηκαν στη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας. Τους γονείς, τους παλιούς μαθητές που δεν μας ξεχνούν, τους φίλους του σχολείου, τους συναδέλφους γειτονικών σχολείων, τους εκπροσώπους φορέων του τόπου. Ιδιαιτέρως ευχαριστώ τον αιδεσιμότατο Κραθίου πατέρα Νικόλαο Μετζελίδη που έγινε ο Άι-Βασίλης της βραδιάς, καθώς ανακοίνωσε ότι θα πάει εκδρομή όλους τους μαθητές του σχολείου και του νηπιαγωγείου δωρεάν. Τον πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγου Γονέων Δ. Αιγιάλειας κο Μένιο Κουτρόπουλο, την Κατερίνα Παππά και τοναντιδήμαρχο Αν. Αιγιάλειας κο Φάνη Σταυρόπουλο που απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό. Τους προέδρους τοπικών διαμερισμάτων κ. Δημήτρη Δημητρίου, Μαρία Καρρά, Παναγή Κρικέτο. Τη Δ/ντρια του 10ου δημ. σχ. Αιγίου κα Χαρά Μαμωνά, την Πρόεδρο του Φιλανθρωπικού Αιγείρας, κα Αγγελική Τσιατά, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Αιγείρας κα Αγγέλα Κόκαλη, τον δ/ντή του γυμνασίου Αιγείρας, κ Ανδρέα Διαμαντόπουλο, την προϊσταμένη του 2ου νηπιαγωγείου Ακράτας κα Γεωργία Ρόζου, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργο Ράλλη και τον Αντιπρόεδρο Κώστα Νικολάου, τον μαέστρο Φιλαρμονικής Ακράτας Χρήστο Ασημακόπουλο, τον Δ/ντή της Εθνικής Τράπεζας Αιγείρας κο Θανάση Χρυσανθόπουλο, τον φωτογράφο Αλέξανδρο Σπίνουλα, τα μέλη του Ανθρωπιστικού Συλλόγου Κραθίου και εκπροσώπους φορέων (Αναγέννηση Ακράτας).
Αναστασία Ευσταθίου


Η Αναστασία Ευσταθίου γεννήθηκε το 1966 στην Παραλία Πλατάνου Αχαΐας. Ζει στην Ακράτα και είναι διευθύντρια στο 2ο Δημ. Σχ. Ακράτας Έχει πλούσια εκπαιδευτική, συγγραφική και πολιτιστική δραστηριότητα με πολλές διακρίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.