HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γιώργος Παπαδημητρόπουλος: Μια Κυριακή όλο Καλάβρυτα

γράφει ο Αντιστράτηγος ε.α. Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος Δεν ξέρω πως να αρχίσω τούτο το κείμενό μου, γιατί από τη μια μεριά, ήταν δ...

γράφει ο Αντιστράτηγος ε.α. Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος
Δεν ξέρω πως να αρχίσω τούτο το κείμενό μου, γιατί από τη μια μεριά, ήταν δυο όμορφες εκδηλώσεις Καλαβρυτινών της Αθήνας, η μία με το τρισάγιο στην πλατεία Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, εκεί στο Δουργούτι, εκδήλωση της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας, εν όψει του μνημοσύνου της 13/12, στα Καλάβρυτα και τη μικρή, αλλά με περιεχόμενο ομιλία της Μαρίας του Γεωργαντά και η άλλη οι εκλογές της Παγκαλαβρυτινής για νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Στενοχωρήθηκα δυο φορές, «Κυριακή μέρα» και στις δυο εκδηλώσεις, γιατί δεν είμαστε τόσο λίγοι οι Καλαβρυτινοί, ούτε διακόσια, ούτε πενήντα και εκατό, είμαστε πολύ περισσότεροι, γιατί όμως δεν συμμετέχουμε σε τέτοιες εκδηλώσεις, κάτι φταίει και ποιο είναι αυτό; Μήπως αδιαφορία θάλεγα όχι, μήπως η Νέα Τάξη πραγμάτων που επικρατεί σιγά – σιγά στη χώρα μας και η παγκοσμιοποίηση φταίει; Θάλεγα έναι ένας λόγος και δεν θα τόθελα με τίποτα. Μήπως πάλι η ασυνεννοησία που επικρατεί στις Καλαβρυτινές εκδηλώσεις, ως προς τον προγραμματισμό, εδώ κάτι πρέπει να γίνει, γιατί δεν μπορεί να συμπίπτουν κορυφαίες εκδηλώσεις την ίδια μέρα. Πόσοι προχθές έχασαν και δεν είδαν το σπουδαίο ντοκυμαντέρ της «Ενωσης Καλαβρυτινών Αθήνας» γιατί έπρεπε να πάνε στις εκλογές της Παγκαλαβρυτινής και είναι κρίμα να χάνουμε τέτοιες ευκαιρίες ιστορικής μνήμης, όταν άλλοι τρέχουν να εγγραφούν «μη χάσουν» στο Γερμανοελληνικό Ταμείο, όταν άλλες μαρτυρικές πόλεις διαμηνύουν «απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο» και δεν συμμετέχουν. Τώρα ποιος έχει το δίκιο; Ο ένας ή δύο που συμμετέχουν, ή οι πολλοί που απέχουν; Τι θα τους πούμε αυτών «ότι δεν έχουν μυαλό», απλώς και μυαλό έχουν και την ιστορία τους και τους νεκρούς τους σέβονται. Μέχρι εδώ για το ταμείο, γιατί τη γνώμη μου ευθαρσώς την έγραψα την υπόγραψα και την δημοσιεύει η ΦΩΝΗ.
Πρόεδρε Σωτήρη Τσενέ, και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης, κάτι πρέπει να γίνει για παλλαϊκή συμμετοχή στο «Δουργούτι», λέω «ρε Σωτήρη» πέντε – έξι – δέκα αφίσσες με την «Καλαβρυτινή μάνα και τη Λάκκα του Καππή» να καλούν τους Αθηναίους να συμμετέχουν στην εκδήλωση, να καλούν τους Καλαβρυτινούς και μέσω των προέδρων των τοπικών συλλόγων απ’ όλη την επαρχία. Επιτέλους, ας μαζευτούμε όλοι, υπό την αιγίδα της Παγκαλαβρυτινής κατ’ έτος και να προγραμματίζουμε τις εκδηλώσεις, πίτες, ιστορικά γεγονότα, χορούς και όχι όλοι σε δυο Κυριακές. Οι Ηπειρώτες κάνουν δυο τρεις εκδηλώσεις το χρόνο, αλλά η συμμετοχή είναι κατά χιλιάδες, γιατί να μη τους μιμηθούμε.
Ευελπιστώ ότι με το νέο έτος θα βρεθούμε όλοι και κάτι θα γίνει, προς το καλύτερο και ένα άλλο με την ευκαιρία αυτή, τι πειράζει αν ο Βυσσωκιώτης, ο Λυκουραίος, ο Πλανητεραίος, ο Μαζαίος, ο Φιλιώτης, και τόσοι άλλοι, να μην είναι και μέλη της Παγκαλαβρυτινής. Η κρίση να μη μας αποξενώσει, γιατί αυτό επιδιώκουν, αλλά μονιασμένοι.
Κύριε πρόεδρε της Παγκαλαβρυτινής φίλε Δήμο Βαρβιτσιώτη, ο απολογισμός σου και το έργο σου παρά την κρίση, ήταν πολύ καλό, καθώς και οι προοπτικές, για τη νέα θητεία.
Δήμο δεν θα αμφισβητήσω τις προθέσεις σου για άνοδο της Παγκαλαβρυτινής, λίγες αλλά «τρανταχτές» εκδηλώσεις, λίγες βραβεύσεις και μακριά από ανθρώπους «διχαστικούς». Δήμο αναρρωτήθηκε η κυρία Μπαλασοπούλου, γιατί στην εκδήλωση, για τα διακόσια χρόνια της «Φιλικής Εταιρείας» ήταν λίγος κόσμος. Το πράγμα είναι απλό, κυρία Μπαλασοπούλου Κυριακή και Καλοκαίρι ποιος θα ανέβαινε, χωρίς πρόσβαση σε συγκοινωνίες μεσημεριάτικα στη Ριζάρειο, γι’ αυτό οι εκδηλώσεις καλόν είναι να γίνονται στο κέντρο με δημοσιότητα και ενημέρωση, τώρα μάλιστα που μέλος του Δ.Σ. της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης εξελέγη ο διαχειριστής του "ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS", Νίκος Κυριαζής, ευκαιρία είναι με την μεγάλη αναγνωσιμότητα που έχει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα να ενημερώνονται όλοι για τις εκδηλώσεις. 
Κύριοι του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκαλαβρυτινής, Δήμο, Αγγελε, Τάκη, Σπύρο, Κώστα, Λάμπη και τα άλλα μέλη, σας εύχομαι «καλή επιτυχία» στο έργο σας για τα Καλάβρυτα «ρε γαμώτο».
Καλά Χριστούγεννα, Καλή Χρονιά όλο υγεία και χαρά και όπως είπαμε μια «μάζωξη» και προγραμματισμός των εκδηλώσεων του έτους.
Τελειώνοντας θέλω να επισημάνω την απουσία του Δημάρχου Καλαβρύτων από το μνημόσυνο στο Δουργούτι ή αν υπήρχε ανειλημμένη υποχρέωση, ας ήταν κάποιος άλλος εκπρόσωπος του Δήμου. Ερχόντουσαν άλλες χρονιές εκπρόσωποι γιατί ήσαν εκλογές. Τώρα έδεσαν το γάϊδαρό τους για πέντε χρόνια και δεν έχουν τίποτα. Κρίμα.
Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος
Αντιστράτηγος ε.α.
από το Σκεπαστό

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.