HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γ. Παπαδημητρόπουλος - Έκκληση για την «ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ»

γράφει ο Επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛΑΣ Γιώργος Αλεξ. Παπαδημητρόπουλος Ήταν ίσως η πιο λαμπρή εκδήλωση της Πανγκαλαβρυτινής και με πε...

γράφει ο Επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛΑΣ
Γιώργος Αλεξ. Παπαδημητρόπουλος
Ήταν ίσως η πιο λαμπρή εκδήλωση της Πανγκαλαβρυτινής και με περιεχόμενο εδώ στην Αθήνα. Εκλεκτοί οι ομιλητές, ο κύριος Σακελλαριάδης, ο Σάμ, ο Κοσμάς, ο Σταθακόπουλος, άψογος ο οικοδεσπότης ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής ο Δήμος ο Βαρβιτσιώτης, φοβερός στο έργο του Προέδρου της εκδήλωσης ο Λάμπης ο Ζωγράφος και όλοι οι συμμετάσχοντες με τις παρεμβάσεις τους.
Συγκινητική η στιγμή της βράβευσης του αειμνήστου Θόδωρου Σπυρόπουλου αυτού του ευπατρίδη Καλαβρυτινού και του Μεγάλου Ελληνα της Ομογένειας, φίλε Γιώργιο Κοσμά καλά έκαμες και απαρίθμησες τα έργα του για να μάθουμε και εμείς που δεν τα γνωρίζαμε.
Συγκινητικός ο Ελληνας της Νιγηρίας ο Σάμ, που μας έμαθε για την ιστορία μας και τη γλώσσα μας, τόχω «μάτα γράψει», είναι ντροπή για τους Ελληνες να μας θυμίζουν την ιστορία, τη γλώσσα μας, την καταγωγή μας, αλλοδαποί Φιλέλληνες.
Συγκίνηση προκάλεσε, αλλά συγχρόνως και προβληματισμό η βράβευση της «ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ», συγκίνηση γιατί βραβεύτηκε μια εφημερίδα που έχει προσφέρει τόσα στον τόπο μας τα Καλάβρυτα και την επαρχία, συγκίνηση, γιατί ο γιος του ο Πάνος παραλαμβάνοντας το βραβείο ανέφερε ότι σαν χθες 3/11 άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του ο αείμνηστος Θάνος, αφού είχε τυπώσει και είχε δώσει για κυκλοφορία την ίδια ημέρα τη «ΦΩΝΗ». Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Καλαβρύτων που τόσα χρόνια τον σκεπάζει.
Προβληματισμός, γιατί ο Πάνος μας άφησε «σύξυλους» ανακοινώνοντας ότι το Δεκέμβρη θάναι το τελευταίο φύλλο της ΦΩΝΗΣ. Βουβαθήκαμε, χωρίς να ψελλίσουμε, δυο κουβέντες με το γιατί; αλλά το γιατί είναι γνωστό, είναι η κρίση που μαστίζει την χώρα μας.
Για τούτα που θα γράψω παρακάτω δεν έχω την άδεια της οικογένειας του αειμνήστου Θάνου, του Πάνου, της Αντας, και του Γιώργου, γιατί αν την ζητούσα δεν θα μου την χορηγούσανε, γι’ αυτό και εγώ «αυτονομούμαι» και αναλαμβάνω την ευθύνη, πιστεύοντας ότι διερμηνεύω τα αισθήματα πολλών΄
Για να μη μακρυγορώ, κάνω έκκληση λοιπόν στους εδώ συνδρομητές ας δώσουμε έστω και το ελάχιστον από την συνδρομή μας, όμως η έκκλησής μου, απευθύνεται προς όλους τους συλλόγους της απανταχού ομογένειας να βοηθήσουν για να μην κλείσει η ΦΩΝΗ μας. Βοηθήστε όπως μπορείτε αγαπητοί ξενιτεμένοι, εμάς εδώ μη μας υπολογίζεται οικονομικά γιατί μας φτώχυναν και μεις οι Καλαβρυτινοί ζούμε δυο φτώχειες , μια στα νιάτα μας και μια τώρα στα γεράματά μας.
Πάνο, Αντα, Γιώργο, σας ζητώ συγνώμη για την «απρέπειά» μου, από αγάπη για τη ΦΩΝΗ «το καμα»


Γιώργος Αλεξ. Παπαδημητρόπουλος
Επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛΑΣ
από το Σκεπαστό

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.