HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ: Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι - Τι ζημιές προκάλεσε ο σεισμός

ΦΩΤΟ από το Αίγιο  της Πέπης Σπηλιωτοπούλου Κυρίως παλαιάς κατασκευής, σοβάδες και σπασμένες τζαμαρίες αλλά κανένας τραυματισμός, ...

ΦΩΤΟ από το Αίγιο 
της Πέπης Σπηλιωτοπούλου
Κυρίως παλαιάς κατασκευής, σοβάδες και σπασμένες τζαμαρίες αλλά κανένας τραυματισμός, περιλαμβάνει ο μέχρι τώρα απολογισμός της σεισμικής δόνησης μεγέθους 4,9 R που σημειώθηκε στις 19.13 το απόγευμα της Παρασκευής με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά του Αιγίου, προκαλώντας αναστάτωση σε όλη την Αιγιάλεια αλλά και στην Πάτρα. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός καθώς το εστιακό του βάθος εντοπίζεται μεταξύ 2 και 5 χλμ. και είχε τα χαρακτηριστικά ενός επιφανειακού σεισμού: δυνατή βουή, ισχυρό ταρακούνημα και αίσθηση πολύ μεγαλύτερου μεγέθους.
Οι σεισμολόγοι πάντως, φαίνονται καθησυχαστικοί. Ενημερώνοντας τις τοπικές αρχές, ο γνωστός καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας δρ. Ευθύμιος Λέκκας τόνισε πως παρακολουθεί το φαινόμενο, το οποίο εξελίσσεται μέχρι στιγμής ομαλά και εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια με νέους ισχυρούς σεισμούς, ενώ δεν υπάρχει σχέση με τον πρωινό σεισμό της Κεφαλλονιάς αλλά και τις αποψινές σεισμικές δονήσεις της Κορινθίας
Μέχρι στιγμής, έχει καταγραφεί η κατάρρευση μέρους παλιάς οικίας στη συμβολή των οδών Αράτου και Σωτηρίου Λόντου στο Αίγιο, όχι στην πλευρά του δρόμου αλλά στον ακάλυπτο, όπως και δύο μαντρών στην οδό Αρτέμιδος στο Αίγιο και στον οικισμό Αγια-Σωτήρα (πάνω από το Νοσοκομείο Αιγίου). Οι περισσότερες ζημιές αναφέρονται σε ρωγμές σε τοιχοποιία, ενώ υπήρξαν και αναφορές σε δύο οικοδομές που παρουσιάζουν ρωγμές σε κολώνες. Σε σημεία που κρίθηκαν επικίνδυνα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου τοποθέτησε ειδικές κόκκινες κορδέλες για να μην κινδυνέψει κανείς περαστικός από τυχόν πτώση σοβάδων. Οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν ζημιές και κάθε είδους προβλήματα, στο τηλέφωνο 26910-25555 (εσ.6 ή εσ.149) της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αιγιαλείας, που θα λειτουργεί όλη τη νύχτα.
περισσότερα στο www.filodimos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.