HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μήνυμα για την 28 Οκτωβρίου από τον Νικόλαο Μαγκαφά

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΓΚΑΦΑ Βοηθού Δημάρχου Καλαβρύτων και Εντεταλμένου Συμβούλου Σήμερα τιμούμε την 28η Οκ...

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΓΚΑΦΑ
Βοηθού Δημάρχου Καλαβρύτων και Εντεταλμένου Συμβούλου
Σήμερα τιμούμε την 28η Οκτωβρίου, τιμούμε την αναμέτρηση και νίκη της δημοκρατίας και του αδούλωτου φρονήματος με τη σκοτεινή φασιστική δύναμη. Σαν σήμερα ο φασιστικός μιλιταρισμός προκάλεσε την πολιτική ηθική και ιδεολογία και μαζί κάθε ιδανικό και αξία σχετική με τον άνθρωπο και τις πράξεις του. Προσέβαλε το σεβασμό στο ανθρώπινο πρόσωπο , απείλησε να εξαφανίσει την αξιοπρέπεια, ενίσχυσε την προδοσία και το μίσος, έγινε κακός οιωνός της καταστροφής και της αιώνιας εχθρότητας. Πιθανός θρίαμβος του φασισμού θα σήμαινε θάνατο για το πνεύμα της Ευρώπης και επικράτηση μιας νέας πνευματικής αθλιότητας. Και οι Έλληνες αποδείχθηκαν για μια ακόμα φορά μπροστάρηδες στον αγώνα για την ελευθερία, ηρωικοί μύστες της ελευθερίας, που κατατρόπωσαν τις δουλικές διαθέσεις των κακόβουλων εισβολέων, που συνέτριψαν την καθυστέρηση, το βάρβαρο, το άλογο.
Σήμερα το ’40 δεν μας καλεί για πόλεμο. Αντίθετα υμνεί την ειρήνη, τη συμφιλίωση, την υποστήριξη των αδυνάτων, την παγκόσμια δικαιοσύνη, το μεγαλείο του πνεύματος. Οι εθνικές μας αναμνήσεις, όπως αυτή που γορτάζουμε σήμερα, μας υπενθυμίζουν ότι η πατρίδα μας δεν είχε και δεν της ταιριάζει το σωβινιστικό περιεχόμενο και ο στείρος εθνικισμός. Η εθνική ζηλοτυπία, τα φασιστικά μορφώματα, οι ναζιστικές επιβιώσεις δεν συνάδουν με τον ειρηνικό χαρακτήρα του Έλληνα. Ο κάθε νεοέλληνας μπορεί να γίνει μεγάλος και ήρωας, αρκεί να αγαπήσει αληθινά το πνεύμα και τις μεγάλες εθνικές και πανανθρώπινες αξίες, που συνέχουν την ιστορία και ακριβαίνουν το περιεχόμενό της. Αρκεί να τιμά τους νεκρούς του με την ελεύθερη υποταγή στους νόμους της ανθρώπινης συνείδησης. Μόνο με μια τέτοια στάση η 28η Οκτωβρίου δε θα είναι μια ακόμα ανούσια και κουραστική επέτειος αλλά θα καταστεί εθνική και παγκόσμια επικαιρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.