HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

«Κοινωνικό Σχολείο» Ευρεία σύσκεψη για τον προγραμματισμό των δράσεων

Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014, στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ...

Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014, στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ) πραγματοποιήθηκε ευρεία συνάντηση εργασίας με θέμα τον προγραμματισμό και την οργάνωση των δράσεων που εντάσσονται στο πλαίσιο εφαρμογής του καινοτόμου θεσμού του Κοινωνικού Σχολείου.
Σε αυτήν παρευρέθηκαν ο κ. Μπαρής Θεόδωρος, Υπεύθυνος Συντονισμού Υλοποίησης των δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας και Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε., ο κ. Μάλλιος Παναγιώτης, ιατρός, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Σχεδιασμού και Δράσεων για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στην Δ/θμια Εκπαίδευση και εκπρόσωπος του ΥΠΑΙΘ για το Κοινωνικό Σχολείο, ο κ. Μάνεσης Νικόλαος, Σχολικός Σύμβουλος κλάδου ΠΕ70, υπεύθυνος Συντονισμού της Υλοποίησης των Δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου για την Διεύθυνση Π.Ε. Αχαΐας, η κ. Χάντζου Ελένη, Σχολική Σύμβουλος κλάδου ΠΕ05, υπεύθυνη Συντονισμού της Υλοποίησης των Δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου για την Δ.Ε. Αχαΐας και οι κ.κ. Θωμοπούλου Ιωάννα και Παπακωνσταντινοπούλου Άρτεμις, υπεύθυνες Αγωγής Υγείας των Διευθύνσεων Π.Ε. και Δ.Ε. Αχαΐας αντίστοιχα.
Στην συνάντηση προσδιορίστηκε το πλαίσιο και οι άξονες του εν λόγω προγράμματος οι οποίοι σχετίζονται με την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων ευαισθητοποίησης στις σχολικές μονάδες ευθύνης μας, για ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, όπως π.χ. θέματα άθλησης, διατροφής, καταπολέμησης του ρατσισμού, της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, της πρόληψης των μολυσματικών ασθενειών και εθισμού στον καπνό, στο αλκοόλ, στα ναρκωτικά και στο διαδίκτυο, της καταπολέμησης του χουλιγκανισμού, της πρόληψη των ατυχημάτων, στην εισαγωγή των εννοιών του ολυμπισμού και της αισθητικής αγωγής στην εκπαίδευση, καθώς και της καταπολέμησης της βίας και του ρατσισμού.
Οι δραστηριότητες θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και με την ενεργή συμμετοχή σημαντικού αριθμού κοινωνικών φορέων και θα έχουν διαδραστικού ρόλο αναφορικά με τους συμμαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.
Ο κ. Μάλλιος δήλωσε σχετικά: «Η πρωτοβουλία αυτή του ΥΠΑΙΘ έρχεται να απαντήσει, μέσα από συγκεκριμένο και συστηματικά οργανωμένο πλαίσιο δράσεων, σε μια επιτακτική, πια, ανάγκη για την άμβλυνση ποικίλων ζητημάτων που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα στη χώρα μας. Η σχολική μονάδα αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο στο όλο εγχείρημα καθώς αναδεικνύεται ως ουσιαστικό μέσο υποστήριξης της σχολικής κοινότητας, ειδικότερα, και του κοινωνικού οικοδομήματος, γενικότερα.
Από τη δική μου πλευρά, μετά και τον ορισμό μου από τον Υπουργό Παιδείας ως εκπρόσωπος του ΥΠΑΙΘ για το Κοινωνικό Σχολείο, θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλους τους εμπλεκόμενους ότι θα υπηρετήσω, χωρίς καμιά έκπτωση, το θεσμό αυτό στηρίζοντας με όλες μου τις δυνάμεις την όλη προσπάθεια.»
Ο κ. Μπαρής δήλωσε σχετικά: «Η ΠΔΕΔΕ, όπως αποτελεί πάγια προτεραιότητά της, στηρίζει τις πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στο άνοιγμα του σχολείου στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος του Κοινωνικού Σχολείου, η εκπαιδευτική κοινότητα θα έχει την αμέριστη στήριξή μας για την οργάνωση και υλοποίηση δράσεων που θα βοηθήσουν τους μαθητές, ως αυριανοί ενεργοί πολίτες, να αποκτήσουν κουλτούρα συνεργασίας, συμβάλλοντας στη δημιουργία μίας κοινωνία, στο κέντρο της οποίας θα είναι ο άνθρωπος. Επιπλέον, θα καταστήσουν τους γονείς συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες στο έργο του σχολείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.