HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πρ.Ηλίας (Γκέρμεσι) - Καλοκαίρι 2014 Εκδηλώσεις και γεγονότα

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ Πολλά γεγονότα συντάραξαν φέτος το καλοκαίρι την κοινωνία του χωριού μας συγκεκρι...



ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ
Πολλά γεγονότα συντάραξαν φέτος το καλοκαίρι την κοινωνία του χωριού μας συγκεκριμένα πολλόι θάνατοι βύθισαν στο πένθος τις περισσότερες οικογένειες χωρίς βέβαια να αφήσουν κανένα ασυγκίνητο, συγκεκριμένα μέσα στο 2014 έφυγαν φίλοι , συγγενείς και μέλη της αδερφότητας οι εξής :
1.ΚΟΡΔΑΣ ΣΤ. ΗΛΙΑΣ
2.ΤΑΠΕΙΝΟΥ ΓΚ. ΘΕΟΔΩΡΑ
3.ΚΟΡΔΑΣ ΝΙΚ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
4.ΚΟΛΛΙΑΣ Α. ΙΩΑΝΝΗΣ
5. ΚΟΛΛΙΑ ΣΤΑΥ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
6. ΠΛΩΤΑ ΣΤΕΦ. ΓΕΩΡΓΙΑ
7. ΚΟΛΛΙΑΣ ΧΡ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
8.ΚΟΡΔΑ ΚΩΝ. ΕΛΕΝΗ
9. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ ΣΠ. ΙΩΑΝΝΗΣ
10.ΚΟΡΔΑΣ ΑΝ. ΛΕΩΝΙΔΑΣ
11. ΣΤΡΑΤΙΚΗΣ ΜΙΧ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
12. ΠΛΩΤΑΣ ΜΙΧ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
13. ΣΚΟΝΔΡΑ ΚΩΝ. ΟΛΓΑ
14. ΚΟΛΛΙΑΣ ΓΚ. ΑΝΔΡΕΑΣ
Το Δ.Σ στέλνει τα συλληπητήρια στους οικείους και ο Θεός να τους συγχωρέσει και να τους αναπαύσει.
Κατόπιν αυτών το Δ.Σ αποφάσισε την ματαίωση του προγράμματος της εκδήλωσης του ανταμώματος σε ένδειξη λύπης και σεβασμού στους συγχωριανούς που έφυγαν και στις οικογενείες τους .

Τα γεγονότα του φετινού καλοκαιριού είναι τα κάτωθι:
Κυριακή 3/8/14 το Δ.Σ της αδερφότητας οργάνωσε πεζοπορία –προσκύνημα στο μοναστήρι Μακελαριάς . Η πεζοπορία ξεκίνησε από το χωριό όπου συμμετείχαν 45 συγχωριανοί και έγινε με απόλυτη επιτυχία. Το ξεκίνημα έγινε στις 5:30 το πρωί από την πλατεία του χωριού ακολουθώντας το πεζό μονοπάτι των προσκυνητών από Μπλοκοτό , Καρούσι ,ποτάμι γυφτοπήδημα , μοναστήρι όπου μετά τον εκκλησιασμό και ανάπαυση στον υπέροχο περίβολο της μονής της παναγίας . Επέστρεψαν με ιχ εις το χωριό όπου τους προσφέραμε σάντουϊτς και αναψυκτικά από το Σύλλογο. Της πεζοπορίας ηγήθηκε ο γραμματέας Σκόνδρας Ανδρέας . Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ απουσίαζαν λόγο έκτακτων οικογενειακών προβλημάτων και ατυχημάτων.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Κυριακή 10/8/14 έγινε η προγραμματισμένη Τακτική Συνέλευση των μελών της αδερφότητας με θέμα την ολοκλήρωση της θειτίας του Δ.Σ απολογισμό και καθορισμό εκλογών για το νέο Δ.Σ.
Η συνέλευση έγινε σε άριστο κλίμα με συμμετοχή 165 μελών .
Πρόεδρος της συνέλευσης εκλέχθηκε ο Νικόλαος Δ. Τζώρτζης και γραμματέας ο Νικόλαος Π.Πλώτας.
Το ανερχόμενο Δ.Σ
Ο Πρόεδρος Πλώτας Α. Δημήτριος
Ο Αντιπρόερδρος Πλώτας Π. Χαράλαμπος
Ο Γραμματέας Σκόνδρας Α. Ανδρέας
Ο Ταμίας Κόρδας Α. Τόγιας
Ο Έφορος Δ.Σ Πλώτας Μ. Ηλίας
Χαιρέτησαν τη συνέλευση εκθέτοντας τις θέσεις τους .
Ο Πρόεδρος Πλώτας Δημήτριος έκανε τον απολογισμό εκθέτοντας το έργο του Δ.Σ στην απερχόμενη τριετία με κοριφαίο έργο και επιτυχία την κατασκευή της πλατείας με αυτεπιστασία που έχει αναγνωριστεί από όλους τους παράγοντες.

Ορίστηκαν εκλογές την 27/9/2014.
Εκλέχθηκε εφορευτική επιτροπή αποτελούμενη από τον
Πλώτα Π.Νικόλαο
Πλώτα Α. Χρήστο
Κόρδα Θρ. Γεώργιο
Αναπληρωματικός Καγκελάρης Μ. Δημήτριος
Τέλος έγινε γενική συζήτηση με συμμετοχή και θέση πολλών συγχωριανών για τα προβήματα του χωριού και η συνέλευση έκλεισε με άριστο κλίμα.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ
Την Τετάρτη 20/8/14 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην δασώδη περιοχή πλάγια πίσω από τον Άγιο Χαράλαμπο προς το Μουρίκι όπου έγινε άμμεση επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας με επίγειες πεζοπόρες και μηχανοκίνητες μονάδες ενισχυόμενες με πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα οι οποίες μετά διήμερου αγώνα κατώρθωσαν να την περιορίσουν και να την σβήσουν .
Το Δ.Σ και οι συγχωριανοί ετέθησαν σε επιφύλαξη χωρίς να χρειαστεί να επέμβουν εκτός από το να κεράσουν και να αποστείλουν στους πυροσβέστες σάντουϊτς και αναψυκτικά.
Το Δ.Σ επί ευκαιρίας συνχαίρει το ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ για την άμμεση αργανωμένη και αποτελεσματική παρέμβαση.
Για την ανταπόκριση και το ήθος που επέδειξαν και είδαμε .
Για το γρήγορο αποτέλεσμα της σωτηρίας του τόπου από την καταστροφή .
Τους ευχαριστούμε πολύ.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΗΛΩΤΗΣ
Το Σάββατο 23/8/14 το βράδυ οργανώθηκε πρωτάθλημα δηλωτής στην Πλατεία του χωριού με συμμετοχή 16 ζευγαριών.
Νικητές – κατακτητές του τρόπαιου .
Στους μεγάλους αναδείχθηκαν μετά από σκληρό αγώνα το ζευγάρι (πρώτα ξαδέρφια) Ανδρέας Δ.Πλώτας και Ηλίας Π. Πλώτας όπου αντιμετώπισαν και νίκησαν το ζευγάρι Σκόνδρας Γ. Ανδρέας και Κόρδας Τογ.Ιωάννη.
Στους μικρούς νικητές αναδείχθηκαν το ζευγάρι Τσελέπης Χ. Νικόλαος και Αποστολόπουλος Η. Νικόλαος.
ΚΥΡΙΑΚΗ 24/8/14
Ημέρα του καθιερωμένου ανταμώματος όπου το εορταστικό πρόγραμμα κλπ εκδηλώσεις όπως προαναφέραμε ματαιώθηκαν.
Τελέσθηκε θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας στην Παναγία παρουσία 100 συγχωριανών και ακολούθησε τρισάγιο στο μνημείο των πεσόντων.
Ιερούργησαν απεσταλμένος του Σεβασμιότατου μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιάλειας Κ.Κ Αμβροσίου , Ο πάτηρ Γεώργιος Τζελέπης και ο ιερέας του χωριού Πατήρ Αθανάσιος Γεωργακόπουλος. Ιεροψάλτης ο Μοναχός μονής Αγ. Γεωργίου Μανεσίου Γερμανός.
Εν συνέχεια έγινε αγώνας κουλούρας για τους μικρούς μόνο. Αναδέιχθηκε νικητής ο Γιαννακόπουλος Α. Γεώργιος . Κατόπιν οι παρευρισκόμενοι κάθισαν στην πλατεία του χωριού όπου συνέφαγαν , συζήτησαν και πέρασαν ένα όμορφο μεσημέρι στην δροσιά και ομορφιά που προσφέρει η ανακαινισμένη πλατεία μας.
Παρευρέθησαν :
ο Πρόεδρος του χωριού ΠΛΩΤΑΣ Π. ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο Πρόεδρος του Τ.Συμβουλίου Μ. Μποντιά ΤΖΕΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ και ελάχιστοι φίλοι .
Μοιράστηκαν στους παρόντες και απεστάλησαν στους απόντες συγχωριανούς φυλλάδιο 20 σελίδων το οποίο αναφέρει ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΓΚΕΡΜΠΕΣΙ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ" ΤΟΥ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥ ΜΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΖΩΡΤΖΗ το οποίο έχει επιμεληθεί, έφτιαξε και μας το πρόσφερε ο ίδιος .
Αναφέρεται (μετά από επίμονη και πολύχρονη έρευνα στα ιστορικά αρχεία ) σε αγωνιστές και γεγονότα του 1821 καθώς και σε άλλους αγώνες του έθνους, προγόνων μας και καταγόμενους από το χωριό μας.
Η εργασία και η προσφορά του συγχωριανού Αθανάσιου Τζωρτζή ως προς την διερεύνηση της ιστορίας του χωριού μας είναι πολύτιμη και ανεκτίμητη το Δ.Σ του αποστέλει τους χαιρετισμούς και ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για ό,τι έχει κάνει και καλή επιτυχία στην συνέχεια της προσπάθειας του.
ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.