HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καταγγελίες από τον Σύλλογο των Απανταχού Καστελλιωτών

ο πρόεδρος του συλλόγου Αθανάσιος Γιαννακόπουλος με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γιώργο Λαζουρά Επιστολές - καταγγελίες έχει αποστείλει...

ο πρόεδρος του συλλόγου Αθανάσιος Γιαννακόπουλος
με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γιώργο Λαζουρά
Επιστολές - καταγγελίες έχει αποστείλει o Σύλλογος Των Απανταχού Καστελλιωτών "Ο Άγιος Γεώργιος" από 30 Ιουλίου 2014 προς τον Δήμαρχο Καλαβρύτων με κοινοποίηση προς κάθε Αρχή, Υπηρεσίες, Ιδιοτήτων και Προσώπων, που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.
Όπως μας ενημερωνουν, ακόμα απάντηση δεν έχουν πάρει. 
Η επιστολή έχει ως εξής: 

Κύριε Δήμαρχε,

1) Σας επανυποβάλλουμε το υπ΄αριθμ. 38/24-9-2013 έγγραφο του Συλλόγου μας, και σας υπενθυμίζουμε τις παραγράφους 14 και 15 του εν λόγω εγγράφου. Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι, στην κεντρική πλατεία του χωριού μας – παρκινγκ οχημάτων, τοποθετήθηκαν κούνιες από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καστελλίου, κ. Γεώργιο Χαραλαμπόπουλο, με τη συνδρομή και υπηρεσιών και μηχανημάτων του Δήμου Καλαβρύτων (ανάπλαση χώρου «χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και σχετική Μελέτη όπως προβλέπεται», αλλαγή χρήσης χώρου και χωρίς να πληρούνται οι νόμιμες προδιαγραφές για παιδικές χαρές σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ΄αριθ. 28492/18-5-2009 (Β΄931) Απόφαση κ. Υπουργού Εσωτερικών όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα).

2) Σας κάνουμε γνωστό επίσης ότι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καστελλίου, με έγγραφη Βεβαίωσή του, συνέβαλε το έτος 2012 ώστε να αλλάξει ο σκοπός του έργου (τσιμεντόστρωση δρόμου από οικία Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου μέχρι το Νεκροταφείο του χωριού, με την πρόβλεψη κατασκευής πρόβολης επέκτασης στο σημείο του δρόμου έναντι οικίας αδερφών Δημητρίου και Γεωργίου Ασημακόπουλου και την κατασκευή υποστηριγμάτων σε κάποια σημεία του αναφερόμενου δρόμου), έργο το οποίο είχε δημοπρατηθεί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και είχε κατακυρωθεί στον εργολάβο κ. Αντώνιο Ασκούνη, από την πρώην Νομαρχία Αχαΐας και με Νομάρχη τον κ. Δημήτριο Κατσικόπουλο. Αντί αυτού, και αλλάζοντας ο σκοπός του έργου, η δαπάνη εκτελέστηκε αυθαίρετα για την εκ νέου ασφαλτόστρωση μέρους του κεντρικού δρόμου εισόδου στο χωριό μας, άλλα και για την τσιμεντόστρωση άλλων τμημάτων χωμάτινων δρόμων του χωριού μας. Επισημαίνουμε ότι, σύμφωνα με τις κοινές αντιλήψεις μας, η εκτέλεση του ανωτέρω έργου όπως είχε κατακυρωθεί, θα απαιτούσε τουλάχιστον ένα μήνα εργασίας, ενώ με την εν λόγω αλλαγή σκοπού του έργου, ικανοποιήθηκαν οι νέες απαιτήσεις εντός μίας εβδομάδας. Αυτό εκλαμβάνεται, από κάθε νοήμονα, ως σκοπιμότητα και ενδεχόμενο οικονομικό όφελος.

3) Επίσης σας γνωρίζουμε ότι, μετά από τις πολλές έγγραφες οχλήσεις μας, και ομοίες τέτοιες των νυν και πρώην Δημοτικών Τοπικών Προέδρων της Κοινότητας Καστελλίου, έχετε λάβει γνώση, και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια επ΄αυτού, για την αντικατάσταση 500 περίπου μέτρων αμυαντοσωλήνων (καρκινογόνες – κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων), από την υδρομάστευση μέχρι τη δεξαμενή περισυλλογής ύδατος, που αποτελεί μέρος του δικτύου ύδρευσης του χωριού μας.

4) Κύριε Δήμαρχε, σας κάνουμε και εγγράφως γνωστά όλα τα παραπάνω, πέραν του γεγονότος ότι σας έχουν γίνει γνωστά και μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε μαζί σας ως Πρόεδρος του Συλλόγου «των Απανταχού Καστελλιωτών ο Άγιος Γεώργιος», και παρακαλούμε όπως ενεργήσετε και πράξετε τα νόμιμα.

5) Επιπλέον, επειδή τα τελευταία χρόνια, γίνονται διάφορες εργασίες στο χωριό μας από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καστελλίου, κ. Γεώργιο Χαραλαμπόπουλο, με αδιαφανείς διαδικασίες, σας γνωρίζουμε ότι οτιδήποτε περιέρχεται στην αντίληψή μας θα καταγγέλλεται αρμοδίως, όπως οι νόμοι προβλέπουν. Να επισημάνουμε εδώ ότι, πρόσφατα έγιναν από τον νυν Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Καστελλίου κ. Γεώργιο Χαραλαμπόπουλο, εργασίες επέκτασης τουαλέτας του πρώην Δημοτικού Σχολείου Καστελλίου, χωρίς διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες. Παρακαλούμε επί των ανωτέρω να ενημερώσετε σχετικά τον εν λόγω κύριο, πως πρέπει νόμιμα μελλοντικά να ενεργεί.

6) Επισημαίνουμε όλα τα ανωτέρω και παρακαλούμε, ως Δήμαρχος Καλαβρύτων, να προβείτε σε όλες τις πρέπουσες ενέργειες προκειμένου να τηρείται εφεξής εν γένει η νομιμότητα σε κάθε πρωτοβουλία και πράξη, επιφυλασσόμενοι προς το παρόν, άσκησης κάθε νόμιμου δικαιώματός μας.

7) Συνημμένα σας υποβάλλουμε:
α) Το υπ΄αριθμ. 38/24-9-2013 έγγραφο του Συλλόγου μας
β) Φωτογραφίες της παιδικής χαράς
γ) Την υπ΄αριθ. 28492/18-5-2009 (Β΄931) Απόφαση κ. Υπουργού Εσωτερικών
δ) Την υπ΄αριθ. 48165/17-8-2009 (Β΄1690) Απόφαση κ. Υπουργού Εσωτερικών

8) Η παρούσα αποστέλλεται μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δήμου Καλαβρύτων
dimos.kalavriton@1363.syzefxis.gov.gr.
9) Την απάντησή σας αναμένουμε ηλεκτρονικά, στο email του Συλλόγου μας
syllogosapantachoukastellioton@yahoo.gr .

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας.
Μετά τιμής
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Γενικός Γραμματέας
Ηλίας Πατρικουνάκος
Ο Πρόεδρος
Αθανάσιος Γιαννακόπουλος


Δειτε τα σχετικά έγγραφα εδώ:

https://drive.google.com/file/d/0B4yknBx-2d1oS2tTM2NfZzZxS2M/edit?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0B4yknBx-2d1oTU05cUJra2ROQVU/edit?usp=sharing

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.