HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το μήνυμα τη Κυριακής - O πλούσιος νέος και ο παράδεισος

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014, ΙΒ΄ Ματθαίου (Ματθαίου κεφ. ΙΘ΄, εδάφ. 16-24, ο πλούσιος νέος και ο παράδεισος) Κείμενο Ιερού Ευαγγελίο...

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014, ΙΒ΄ Ματθαίου
(Ματθαίου κεφ. ΙΘ΄, εδάφ. 16-24, ο πλούσιος νέος και ο παράδεισος)



Κείμενο Ιερού Ευαγγελίου
Τω καιρώ εκείνω νενανίσκος τις προσήλθε τω Ιησού, γονυπετών αυτόν, και λέγων. Διδάσκαλε αγαθέ, τι αγαθόν ποιήσω ίνα έχω ζωή αιώνιον; Ο δε είπεν αυτώ. Τί με λέγεις αγαθόν; Ουδείς αγαθός ει μη είς, ο Θεός. Ει δε θέλεις εισελθείν εις την ζωήν, τήρησον τας εντολάς. Λέγει αυτώ. Ποίας; Ο δε Ιησούς είπε. Το, ου φονεύσεις, ου μοιχεύσεις, ου κλέψεις, ου ψευδομαρτυρήσεις, τίμα τον πατέρα και την μητέρα, και αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν. Λέγει αυτώ ο νεανίσκος. Πάντα ταύτα εφυλαξάμην εκ νεότητός μου. Τί έτι υστερώ; Έφη αυτώ ο Ιησούς. Ει θέλεις τέλειος είναι, ύπαγε πώλησον σου τα υπάρχοντα και δος πτωχοίς, και έξεις θησαυρόν εν ουρανώ, και δεύρο ακολούθει μοι. Ακούσας δε ο νεανίσκος τον λόγον, απήλθε λυπούμενος. Ήν γαρ έχων κτήματα πολλά. Ο δε Ιησούς είπε τοις μαθηταίς αυτού. Αμήν λέγω υμίν, ότι δυσκόλως πλούσιος εισελεύσεται εις την βασιλείαν των ουρανών. Πάλιν δε λέγω υμίν, ευκοπώτερόν εστι κάμηλον δια τρυπήματος ραφίδος διελθείν, ή πλούσιον εις την βασιλείαν των ουρανών εισελθείν. Ακούσαντες δε οι μαθηταί αυτού εξεπλήσσοντο σφόδρα λέγοντες. Τίς άρα δύναται σωθήναι; Εμβλέψας δε ο Ιησούς είπεν αυτοίς. Παρά ανθρώποις τούτο αδύνατον εστί, παρά δε Θεώ πάντα δυνατά εστί.
Ελεύθερη μετάφραση

Εκείνο τον καιρό, κάποιος νέος πλησίασε Τον Ιησού, γονάτισε μπροστά Του και Του είπε: «Αγαθέ Δάσκαλε, τι καλό να κάνω για ν’ αποκτήσω αιώνια ζωή;» Κι Αυτός του είπε: «Γιατί με αποκαλείς αγαθό; Κανένας δεν είναι αγαθός, παρά μόνο ένας ο Θεός. Αν θέλεις πάντως να κερδίσεις την αιώνια ζωή, να τηρείς τις εντολές». Τον ρωτάει ο νέος: «Ποιές;» Κι ο Ιησούς απάντησε: «Το να μην κάνεις φόνο, να μη μοιχεύσεις, μην κλέψεις, μην ψευδομαρτυρήσεις, να τιμάς τον πατέρα και τη μητέρα σου και να αγαπάς τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου». Του λέει ο νεαρός: «Όλα αυτά τα τηρώ από πολύ μικρός. Σε τι υστερώ ακόμα»; Του είπε ο Ιησούς: «Αν θέλεις να γίνεις τέλειος, πήγαινε να πουλήσεις όλα σου τα υπάρχοντά σου και να δώσεις τα χρήματα στους φτωχούς, και θα έχεις θησαυρό κοντά στο Θεό, και ακολούθησέμε». Μόλις άκουσε την απάντηση ο νεαρός, έφυγε λυπημένος, γιατί είχε μεγάλη περιουσία. Και ο Ιησούς είπε στους μαθητές του: «Σας λέω αλήθεια, πως δύσκολα θα μπει πλούσιος στη βασιλεία του Θεού. Και σας λέω και τούτο: Είναι ευκολότερο να περάσει καμήλα από την τρύπα μιας βελόνας, παρά να μπει πλούσιος στον παράδεισο». Όταν το άκουσαν οι μαθητές του, εξεπλάγησαν, λέγοντας: «Ποιος, επομλένως, μπορεί να σωθεί;». Ο Ιησούς τους κοίταξε και είπε: «Αυτό είναι αδύνατο για τους ανθρώπους, για το Θεό, όμως, είναι όλα δυνατά».
=======================

Επιμέλεια: Νίκος Χρ. Παπακωνσταντόπουλος
«Το μήνυμα τη Κυριακής», που περιλαμβάνει την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας και την ελεύθερη μετάφραση του ιερού κειμένου, θα αναρτάται στο «ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΝΕWS» κάθε Σάββατο απόγευμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.