HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2014 - «Σφαγή» των αριστούχων για τις περιζήτητες σχολές

Αρκετοί θα είναι οι αριστούχοι φέτος που δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν στις σχολές της πρώτης τους επιλογής, ενώ η μεγάλη μάχη αναμένετ...

Αρκετοί θα είναι οι αριστούχοι φέτος που δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν στις σχολές της πρώτης τους επιλογής, ενώ η μεγάλη μάχη αναμένεται να δοθεί στα περιζήτητα τμήματα της Θετικής και της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης εξαιτίας της αύξησης κατά 40% φέτος του αριθμού των αριστούχων.
Η ανακοίνωση των βάσεων προβλέπεται να γίνει στα τέλη Αυγούστου και όπως αναφέρει το «Έθνος» θα γίνει«σφαγή» μεταξύ χιλιάδων αριστούχων καθώς εξαιτίας της αύξησης κατά 40% φέτος του αριθμού των αριστούχων τα μόρια εισαγωγής στις «περιζήτητες» σχολές αναμένεται να εκτιναχθούν και συνεπώς να αποκλείσουν ένα τεράστιο ποσοστό υποψηφίων που κατάφερε να φτάσει στην ανώτερη βαθμολογική κλίμακα.
Η μεγαλύτερη αύξηση αριστούχων καταγράφεται στην τεχνολογική κατεύθυνση. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι η αύξηση του ποσοστού των αριστούχων στα μαθήματα της θετικής κατεύθυνσης φτάνει ως και το 50%. Συνολικά ο αριθμός των υποψήφιων που πήραν βαθμολογία από 18 ως 20, άριστα δηλαδή, είναι φέτος σχεδόν 7.500 άτομα.
Πιο συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη αύξηση αριστούχων καταγράφεται στην Τεχνολογική Κατεύθυνση 2 (+53,2% σε σχέση με το 2013). Ακολουθούν σε ποσοστό αύξησης οι υποψήφιοι της Θετικής Κατεύθυνσης με 50,4%, ενώ οι αριστούχοι της Θεωρητικής αυξήθηκαν κατά 8,6%.
Παράλληλα, αύξηση παρατηρείται στην Τεχνολογική Κατεύθυνση 1 (+39,6%), παρόλο που ο αριθμός των υποψηφίων που την επέλεξαν δεν ξεπέρασε τους 939.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.