HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γιώργος Παπαδημητρόπουλος:"Κοίτα ποιοί μιλάνε"

γράφει ο Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος Να ξεκινήσω πολύ μαλακά το κείμενό μου, λόγω και του Καλοκαιριού, να εξηγηθώ ευθύς εξ αρχής (ε...

γράφει ο Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος
Να ξεκινήσω πολύ μαλακά το κείμενό μου, λόγω και του Καλοκαιριού, να εξηγηθώ ευθύς εξ αρχής (εξ’ άλλου τόχω κάνει πολλές φορές) και να ενημερώσω τους συμπατριώτες μου Καλαβρυτινούς, ότι ούτε πολιτικός συντάκτης είμαι (καλό θα ήταν να συμπλήρωνα το επιούσιον, λόγω της κρίσης) ούτε τοπάρχης (όπως γράφει κάποιος άλλος), ούτε ιστοριοδίφης (αυτά ανήκουν σ’ άλλους) και πολύ περισσότερο δεν κατέχω κανένα ντοκτορά, ούτε διδάκτωρ κάποιου Πανεπιστημίου, απλά, αυτά που γράφω κατά καιρούς, είναι κείμενα που αφορούν είτε τον τόπο μου, είτε την επαρχία μου, γιατί έτσι μούρθαν, έτσι τα αποτύπωσα και συγκεκριμένα θα αναφερθώ σε κείμενό μου που είδε το φως της δημοσιότητας σε εβδομαδιαία Κυριακάτικη εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» με τίτλο «Κοίτα ποιοι μιλάνε» και έγραψα για την αγνωμοσύνη κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, έναντι του κόμματος που ίδρυσε ο αείμνηστος Ανδρέας και του οποίου κόμματος υπήρξαν κορυφαίοι Υπουργοί, είτε του Ανδρέα, είτε της Κυβέρνησης των κηπουρών, κι’ όλα αυτά άρχισαν την επομένη των Αυτοδιοικητικών και Ευρωεκλογών για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Τους πείραξε λέει το 8% της ΠΑΣΟΚΟΕΛΙΑΣ και άρχισε η εσωστρέφεια και τα πισώπλατα μαχαιρώματα και η αμφισβήτηση της ηγεσίας.
«Εβγαλαν γλώσσα» η Φώφη, ο Κώστας, ο Θάνος, ο Δημήτρης, ο Συμεών, ο Γερουλάνος και άρχισαν συλλήβδην να κατηγορούν τον Βενιζέλο και τους συν αυτώ για το χαμηλό ποσοστό 8%) του ΠΑΣΟΚ.
Δυστυχώς, σε τούτο τον τόπο έχει χαθεί από τους πολιτικούς το μέτρο του «γνώθι σαυτόν», γιατί αν είχαν την ελάχιστη αξιοπρέπεια θα το «βούλωναν» και δεν θα μιλούσαν για το συγκεριμένο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ.
Έπρεπε να αναρωτηθούν η κυρία Γεννηματά, ο κύριος Σκανδαλίδης, ο κύριος Κεδίκογλου, ο κύριος Γερουλάνος, ο κύριος Παπανδρέου και τόσοι άλλοι ποιος έφερε το ΠΑΣΟΚ σ’ αυτό το «χάλι», να αποτελεί χλεύη των ηττημένων. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του πατέρα σας κυρία Γεννηματά, για το πως κατάντησαν τα στελέχη ένα ιστορικό κόμμα. Ναι, κύριε Σκανδαλίδη, και όλοι οι άλλοι, εσείς φέρατε το κόμμα στο 8% και όχι ο λαός. Γιατί ο λαός, κύριοι, πάντα στήριζε το ΠΑΣΟΚ. Παράδειγμα, το βρώμικο «’89», όταν με τέτοιο πόλεμο και τόση λάσπη στάθηκε όρθιο. Αλλά τότε ηγέτης του ήταν ο αείμνηστος Ανδρέας και στην Αχαΐα με τόση λάσπη το ΠΑΣΟΚ έβγαλε 4 ή 5 βουλευτές, ενώ σήμερα μία έδρα, κι εκείνη δοτή, λόγω της πρωθυπουργίας του Γιώργου.
Που είσασταν κύριε Ρέππα, κύριε Μωραϊτη και κύριε Γερουλάνε, για να βοηθήσετε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, απλώς φύγατε από Υπουργοί, χάσατε τις καρέκλες σας και λουφάξατε, ενώ άλλοι συνάδελφοί σας έδιναν τον αγώνα, για το ΠΑΣΟΚ και άλλοι έπεφταν στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ και είδατε, ο Μπεγλίτης, η Κοππά, ο Καστανίδης και οι άλλοι που έφτασαν την ΔΗΜΑΡ, ας προσέξει λοιπόν κι’ ο ΣΥΡΙΖΑ μη πάθει τα ίδια με τις μεταγραφές, γιατί μεταγράφηκαν μεν, δεν «κουβάλησαν» όμως κόσμο στο ΣΥΡΙΖΑ.
Κύριε Γερουλάνε στις συνεντεύξεις σας, να μιλάτε για κείνη την κυβέρνηση των κηπουρών και όχι για το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, είναι ιεροσυλία.
Κάματε λάθος κύριοι, να στραφείτε κατά του ΠΑΣΟΚ και της ηγεσίας του για το ποσοστό που έφερε στις ευρωεκλογές.
Δεν γνωρίζω τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο ούτε έχω καμία σχέση μαζί του για να πάρω το μέρος του. Εσείς όμως τον εκλέξατε πρόεδρο με δημοκρατικές διαδικασίες, και μάλιστα σε μια περίοδο αποσύνθεσης του κόμματος λόγω της κυβέρνησης των κηπουρών.
Βεβαίως, και ο κ. Βενιζέλος έχει τις ευθύνες του για το κατάντημα, όχι όμως περισσότερες από όλους τους άλλους που τον κατηγορούν για το 8%. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα ασχοληθεί με το αν εκείνο το εκατομμύριο ψήφοι τότε ήταν στην αντίπερα όχθη και αν θα είχαμε φθάσει εδώ μ’ αυτούς που μας έφτασαν.
Κύριοι που δεν σας αρέσει ο Βενιζέλος, μήπως ήρθε η ώρα όλοι οι «ανεπάγγελτοι» (το ανεπάγγελτοι το δανείζομαι από την ευρωβουλευτίνα κυρία Καϊλή, από τηλεοπτική εκπομπή) να συνταξιοδοτηθείτε και να αποχωρήσετε αξιοπρεπώς, παραχωρώντας τη θέση σας σε νέους ανθρώπους; «Δόξα τω Θεώ», το μοναστήρι να ‘ναι καλά. Αφήστε την εσωστρέφεια και τα μαχαιρώματα. Να μακαρίζετε τον αείμνηστο Ανδρέα που σας έμαθε η κοινωνία, γιατί –όπως έλεγε και ο μακαρίτης ο Γιώργης ο Κατσιφάρας – αλλιώς «δεν θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους».
Αφήστε τις «κλαψούρες» για το κατάντημα γιατί εσείς το προκαλέσατε. Αφήστε τα τερτίπια και μη γυρνάτε πίσω στο «ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ». Το θυμάστε, ε; Παράδειγμα, για τις ευθύνες σας στο κατάντημα, ρίξτε μια ματιά προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ να δείτε ποια στελέχη και υπουργοί στεγάστηκαν εκεί. Εσείς, όμως δεν ενδιαφέρεστε για το ΠΑΣΟΚ αλλά για την καρέκλα σας και τα οφίκιά σας.

Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος
Αντιστράτηγος ε.α.
από το Σκεπαστό των Καλαβρύτων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.