HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το μήνυμα τη Κυριακής - O πολλαπλασιασμός των πέντε άρτων και των δύο ιχθύων

Κυριακή 3 Αυγούστου 2014, Η΄ Ματθαίου (Ματθαίου, κεφ. ΙΔ΄, εδάφ. 14-22, ο πολλαπλασιασμός των πέντε άρτων  και των δύο ιχθύων) Ιστό...

Κυριακή 3 Αυγούστου 2014, Η΄ Ματθαίου
(Ματθαίου, κεφ. ΙΔ΄, εδάφ. 14-22, ο πολλαπλασιασμός των πέντε άρτων και των δύο ιχθύων)

Ιστότοπος για την εικόνα: 2ο Νηπιαγωγείο Καστοριάς, 2nipiagogiokas.blogspot.com


Κείμενο Ιερού Ευαγγελίου
Τω καιρώ εκείνω είδεν ο Ιησούς πολύν όχλον, και εσπλαγχνίσθη επ’ αυτοίς, και εθεράπευσε τους αρρώστους αυτών. Οψίας δε γενομένης, προσήλθον αυτώ οι Μαθηταί αυτού λέγοντες. Έρημος εστίν ο τόπος και η ώρα ήδη παρήλθεν. Απόλυσον τους όχλους, ίνα απελθόντες εις τας κώμας αγοράσωσιν εαυτοίς βρώματα. Ο δε Ιησούς είπεν αυτοίς. Ου χρείαν έχουσιν απελθείν. Δότε αυτοίς υμείς φαγείν. Οι δε λέγουσιν αυτώ. Ουκ έχομεν ώδε, ειμή πέντε άρτους και δύο ιχθύας. Ο δε είπε. Φέρετέ μοι αυτούς ώδε. Και κελεύσας τους όχλους ανακλιθήναι επί τους χόρτους, και λαβών τους πέντε άρτους και τους δύο ιχθύας, αναβλέψας εις τον ουρανόν ευλόγησε, και κλάσας έδωκε τοις Μαθηταίς τους άρτους, οι δε Μαθηταί τοις όχλοις. Και έφαγον πάντες και εχορτάσθησαν, και ήραν το περισσεύον των κλασμάτων δώδεκα κοφίνους πλήρεις. Οι δε εσθίοντες ήσαν άνδρες ωσεί πεντακισχίλιοι χωρίς γυναικών και παιδίων. Και ευθέως ηνάγκασεν ο Ιησούς τους Μαθητάς αυτού εμβήναι εις το πλοίον και προάγειν αυτόν εις το πέραν, έως ού απολύση τους όχλους.

Ελεύθερη μετάφραση

Εκείνο τον καιρό είδε πολύν κόσμο και τους σπλαχνίστηκε, και θεράπευσε τους αρρώστους τους. Κατά το δειλινό, Τον πλησίασαν οι Μαθητές Του και Του είπαν: «Ο τόπος είναι ερημικός, και η ώρα πια περασμένη. Διώξε τον κόσμο να πάνε στα χωριά για ν’ αγοράσουν φαγητά να φάνε». Ο Ιησούς τους είπε: «Δεν υπάρχει λόγος να φύγουν, δώστε τους εσείς να φάνε» Αυτοί Του απάντησαν: «Δεν έχουμε εδώ, παρά πέντε ψωμιά και δύο ψάρια». «Φέρτε τα εδώ», τους λέει, κι αφού πρόσταξε τον κόσμο να καθίσει για φαγητό πάνω στο χορτάρι, πήρε τα πέντε ψωμιά και τα δύο ψάρια, κοίταξε στον ουρανό, τα ευλόγησε, τα έκοψε σε κομμάτια και τα έδωσε στους μαθητές, και οι μαθητές στον κόσμο. Έφαγαν όλοι και χόρτασαν και αφού μάζεψαν τα περισσεύματα από τα κομμάτια, γέμισαν δώδεκα κοφίνια. Αυτοί που έφαγαν ήταν περίπου πέντε χιλιάδες άντρες, χωρίς τις γυναίκες και τα παιδιά. Αμέσως μετά ο Ιησούς υποχρέωσε τους μαθητές Του να μπουν στο πλοίο και να πάνε να τον περιμένουν στην απέναντι όχθη, παραμένοντας Αυτός μέχρι να αποχωρήσουν τα πλήθη.
===========================

Επιμέλεια: Νίκος Χρ. Παπακωνσταντόπουλος
«Το μήνυμα τη Κυριακής», που περιλαμβάνει την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας και την ελεύθερη μετάφραση του ιερού κειμένου, θα αναρτάται στο «ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΝΕWS» κάθε Σάββατο απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.