HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μάγεψε η ΑΝΤΙΓΟΝΗ στο θέατρο του Αρχαίου Κλείτορα

Στο θέατρο του Αρχαίου Κλείτορα, στην Κλειτορίας, εκεί, που πριν από 2500 χρόνια, οι αρχαίοι πρόγονοί μας, βίωναν και ζούσαν την τέχ...


Στο θέατρο του Αρχαίου Κλείτορα, στην Κλειτορίας, εκεί, που πριν από 2500 χρόνια, οι αρχαίοι πρόγονοί μας, βίωναν και ζούσαν την τέχνη και το λόγο του θεάτρου, ο Δήμος Καλαβρύτων, σε συνδιοργάνωση με την ΣΤ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και την Κοινωφελή του Επιχείρηση Σπήλαια Λιμνών Καστριών και με την εξαιρετική απαγγελία και αφήγηση των ηθοποιών του Θεατρικού Οργανισμού ΑΙΧΜΗ, παρουσίασε την τραγωδία του Σοφοκλή ΑΝΤΙΓΟΝΗ, το Σάββατο 9 Αυγούστου.
Σε μια μεθυστική ατμόσφαιρα, που έφερνε στο νου όλων, τη ζωή στον Αρχαίο Κλείτορα, στην απέραντη ησυχία της κοιλάδας και υπό το λαμπερό φως της πανσελήνου, εξακόσιοι και πλέον θεατές απόλαυσαν την ΑΝΤΙΓΟΝΗ, Φωτεινή Φιλοσόφου, τον ΚΡΕΟΝΤΑ Γιάννη Νικολαΐδη, την ΙΣΜΗΝΗ Μαριέτα Αντιβάση, τον ΑΙΜΩΝΑ Βασίλη Ασημακόπουλο και πολλούς άλλους εξαιρετικούς ηθοποιούς στους κατιδίαν ρόλους της τραγωδίας, με τα υπέροχα σκηνικά του Μιχάλη Αγγελάκη, σε μετάφραση και σενάριο του Κώστα Πολιτόπουλου και σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη.
Στο τέλος της παράστασης οι ηθοποιοί απέσπασαν πολλά και παρατεταμένα χειροκροτήματα, επισημαίνοντας, ιδιαίτερα, οι θεατές τον υπέροχο, παιδαγωγικό και παιδευτικό τρόπο, που μετέδωσαν τα νοήματα και τα μηνύματα της τραγωδίας, στο κοινό.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δήμος Κοντογιάννης, Δημήτριος Χουλιάρας Πρόεδρος Δ.Σ., Σωτήριος Δουκλιάς, Χαρά Γεωργακοπούλου Αντιδήμαρχος Κλειτορίας, Βασίλης Καρράς, Χρύσα Παπαδάτου, Στέλλα Πανουτσακοπούλου κ.α., δέχθηκαν πολλά συγχαρητήρια και καλά λόγια για τη διοργάνωση αυτής της παράστασης.

Το παρόν έδωσαν επίσης, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων της Κλειτορίας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων όπως ο Νίκος Μαντάς της Ένωσης Καλαβρυτινών Πάτρας, ο Χρήστος Καμπέρος της ένωσης Κλειτορίων και πολλοί άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.