HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

"Πού είναι οι ηγέτες; " - του Γιώργου Παπαδημητρόπουλου

γράφει ο  Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος Μέρες τώρα ο «πολιτσμένος» κόσμος παρακολουθεί τα συμβαίνοντα εκεί στην Αγια Γη της Παλαιστίν...

γράφει ο Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος
Μέρες τώρα ο «πολιτσμένος» κόσμος παρακολουθεί τα συμβαίνοντα εκεί στην
Αγια Γη της Παλαιστίνης. Από τη μια μεριά ένα δυνατό και πλήρες εξοπλισμένο κράτος που «παλεύει» για την ύπαρξή του και από την άλλη ένας φτωχός και διχασμένος λαός που πολεμά με πέτρες που και αυτός θέλει μια πατρίδα.
Δεν θα πω το ποιος φταίει, τα μικρά παιδιά και ο άμαχος πληθυσμός τι φταίει σ’ αυτή τη σφαγή, εγώ ένα μόνο έχω να πω, ότι εκεί στην

Αγια Γη της Παλαιστίνης έχουν και δυό λαοί λόγο ύπαρξης.

Θα σταθώ σε δύο τραγικά περιστατικά, στο «κάψιμο» του 15χρονου Παλαιστίνιου από εξτρεμιστές Εβραίους και τη δήλωση της τραγικής μάνας που είπε «ο πόνος για το παιδί μου είναι ίδιος με τον πόνο των μανάδων των τριών Ισραϊλινών που απήγαγαν και εκτέλεσαν εξτρεμισταί της Χαμάς. «Αφήστε μας να ζήσουμε».
Ένας άλλος τραγικός Παλαιστίνιος πατέρας κρατώντας στην αγκαλιά του το νεκρό παιδί του είπε «Δεν ξέρω ποιοι φταίνει, αφήστε μας να ζήσουμε».

Η κατάσταση έχει ξεφύγει και κανείς από τους ηγέτες της Ευρώπης και όλου του κόσμου δεν συγκινείται και να κάνει κάτι. Που είναι οι Ηγέτες της Ευρώπης, που είναι ο Πούτιν, που είναι ο Κινέζος, αφήσαν δυο λαούς να αλληλοσφάζονται χωρίς καμία ειρηνευτική πρωτοβουλία, μόνο ο Σουλτάνος Ερντογάν βγήκε και μίλησε με θρασύτητα για γενοκτονία, ξέχασε όταν οι ηγέτες της Τουρκίας εξαφάνισαν δυο λαούς, τους Ελληνες του Πόντου και της Μικρασίας και τους λαούς της Αρμενίας και Κύπρου, κοιτάξτε να δείτε ποιος μιλάει.

Αν γυρίσουμε λίγο παλιά που υπήρχαν ηγέτες Μιττεράν, Παπανδρέου, Ράμπιν, Αραφάτ, θα θυμηθούμε τι αγώνα έκανε ο Μιττεράν με τον Παπανδρέου και άλλους ηγέτες να «βγάλουν» από τον Αραφάτ την ταμπέλα του τρομοκράτη και τι αγώνα έκαναν για την συνάντησή του στο Καμπ Ντεϊβιντ με τους Ισραϊλινούς ηγέτες για ειρήνη στην περιοχή. Σήμερα έχουν αφήσει τους δύστυχους τους Παλαιστίνιους στην τύχη τους, τα παιδιά και οι άμαχοι σφάζονται και οι ηγέτες τους κρύβονται μιλώντας εκ του ασφαλούς.

Ποιοι είναι υπεύθυνοι που δεν αφήνουν τους δυο λαούς να ζήσουν ειρηνικά αλλά κάθε τόσο τα ίδια και τα ίδια. Που έχετε κρυφτεί κυρία Μέρκελ, κύριε Ολάντ, κύριε Πούτιν, που είναι ο Λαβρώφ κύριε Πούτιν που έτρεχε για τη Συρία, αλλά θα μου πείτε εσείς έχετε τα δικά σας προβλήματα.
Ντροπή για τους ηγέτες του κόσμου να μη μπορούν να επιβάλλουν την ειρήνη σε μια τέτοια περιοχή και αφήνουν δυό λαούς στο «έλεος του Θεού».

Να λοιπόν τι μεγάλος ηγέτης ήταν ο Γιάσερ Αραφάτ και ο δολοφονηθείς βραβευμένος με το Νόμπελ Ειρήνης Ισραϊλινός Πρωθυπουργός που δεν δίσταζαν να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι, να συζητήσουν για την ειρηνική συνύπαρξη, από τότε «πούφυγαν» βλέπουμε που έχει φτάσει η κατάσταση. Θέλω η πατρίδα μου να καταδικάσει τα γεγονόνα και να αγωνιστεί για την ειρηνευτική επίλυση. Η Ευρώπη αρνείται να καθορίσει τα σύνορα της χώρας μας και της Κύπρου και τούτη τη στιγμή το Ισραήλ εγγυάται τα θαλάσσια οικόπεδα.

Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος
Αντιστράτηγος ε.α.
Επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.