HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ρασοφορία δοκίμου μοναχής στην Ι.Μ. Αγ.Θεοδώρων Αροανίας

Φωτό από παλαιότερη επίσκεψη του Μητροπολίτη μας στην Ιερά Μονή των Αγίων Θεοδώρων Αροανίας Την Τετάρτη 16.07.2014 στην Ιερά Μονή Αγί...

Φωτό από παλαιότερη επίσκεψη του Μητροπολίτη μας στην Ιερά Μονή των Αγίων Θεοδώρων Αροανίας
Την Τετάρτη 16.07.2014 στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, μετά τον Εσπερινό της εορτής της Αγίας Μαρίνης, ετέλεσε τη ρασοφορία της Δοκίμου Μοναχής Χαρικλείας Χελιδώνη, η οποία έλαβε το όνομα Πελαγία Μοναχή. Η νέα Μοναχή κατάγεται από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας, και είναι πτυχιούχος Λογιστικής.

Ο Σεβασμιώτατος απευθύνοντας πατρικές νουθεσίες προς τη νεοσυσταθείσα Μοναστική Αδελφότητα, εξήρε την αξία της μοναχικής πολιτείας υπογραμμίζοντας ότι η ζωή του μοναχού είναι μια υπέρβαση. Είναι μια θυσία αγάπης και μια αυξανόμενη πνευματική καρποφορία. Ο αληθινός μοναχός κατορθώνει να εγκαταλείψει την φθορά και να συσταυρωθεί με τον Ιησού Χριστό κάνοντας καθημερινή πράξη αυτό που αναφέρει ο Απόστολος Παύλος «Χριστῷ συνεσταύρωμαι· ζῶ δέ οὐκέτι ἐγώ, ζῇ δέ ἐν ἐμοί Χριστός.» (Γαλ. β΄ 19-20), βιώνοντας ταυτόχρονα αυτή την εν Χριστώ πραγματικότητα και καταφέρνοντας να ανέβει την κλίμακα των αρετών που οδηγεί στην Βασιλεία των Ουρανών.

Με τα πατρικά του λόγια ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε και ενίσχυσε την προσπάθεια των Μοναζουσών οι οποίες υπό την πνευματική καθοδήγηση της Καθηγουμένης Φιλοθέης Μοναχής και την μέριμνα του πνευματικού τους Πατρός Αιδεσιμ. π. Ιωάννη, αγωνίζονται κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες να αναγεννήσουν την πνευματική ζωή της Ιεράς Μονής .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.