HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στα ύψη οι βάσεις για τις περιζήτητες σχολές - Οι τάσεις σε όλα τα πεδία

Για να μπει κάποιος στην πλέον υψηλόβαθμη σχολή, την Ιατρική Αθήνας, θα πρέπει να έχει περισσότερα από 19.000 μόρια, σε σχέση με το 18.9...

Για να μπει κάποιος στην πλέον υψηλόβαθμη σχολή, την Ιατρική Αθήνας, θα πρέπει να έχει περισσότερα από 19.000 μόρια, σε σχέση με το 18.916 της περσινής χρονιάς.
Δεν είναι όμως μόνο η Ιατρική περιζήτητη σχολή όπου οι βάσεις θα πάρουν τον... ανήφορο. Στον ίδιο δρόμο να κινηθούν και σχολές όπως των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, η οποία θα πλησιάσει τις 19.000 μονάδες, σύμφωνα με την Καθημερινή.
Όλα αυτά γιατί, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των πανελλαδικών, φέτος οι μαθητές τα πήγαν πολύ καλύτερα σε σχέση με πέρυσι. Το ποσοστό των αριστούχων με βαθμό πάνω από 18 σχεδόν διπλασιάστηκε.
Αντίθετα, μειώθηκε (23.896 έναντι 28.645 πέρυσι) ο αριθμός των υποψηφίων που έγραψαν κάτω από 10. Και αυτό αναμένεται να ανεβάσει τις βάσεις εισαγωγής στα ΤΕΙ.
Όπως γράφει Το Έθνος, φέτος θα υπάρξουν βάσεις δυο ταχυτήτων, όχι μόνο γιατί φέτος αυξήθηκαν οι αριστούχοι αλλά και γιατί μειώθηκαν οι μαθητές που έδωσαν πανελλαδικές.
Εκτός από τις Ιατρικές και Πολυτεχνικές σχολές που θα σημειώσουν άνοδο, μεγάλη πτώση αναμένεται στις οικονομικές σχολές του πέμπτου πεδίου και μικρότερη στα περιζήτητα τμήματα των ΤΕΙ (Φυσικοθεραπείας, Μαιευτικής). Οριακές αυξομειώσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναμένονται σε περιζήτητες σχολές του πρώτου πεδίου (Νομικής, Ψυχολογίας, Φιλολογίας), ενώ συγκρατημένη θα είναι η άνοδος στο δεύτερο πεδίου και τις φυσικομαθηματικές σχολές.
από newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.