HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το μήνυμα της Κυριακής - Των Αγίων Πατέρων της Δ΄Οικουμενικής Συνόδου

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014 (Ματθαίου, κεφ. Ε΄, εδάφ. 14-19, των Αγίων Πατέρων των συγκροτησάντων την Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο) Κε...

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014
(Ματθαίου, κεφ. Ε΄, εδάφ. 14-19, των Αγίων Πατέρων
των συγκροτησάντων την Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο)



Κείμενο Ιερού Ευαγγελίου
Είπεν ο Κύριος τοις εαυτού Μαθηταίς. Υμείς εστε το φως του κόσμου. Ου δύναται πόλις κρυβήναι επάνω όρους κειμένη, ουδέ καίουσι λύχνον, και τιθέασιν αυτόν υπό τον μόδιον, αλλ’ επί την λυχνίαν και λάμπει πάσι τοις εν τη οικία. Ούτω λαμψάτω το φως υμών έμπροσθεν των ανθρώπων, όπως ίδωσιν υμών τα καλά έργα, και δοξάσωσι τον Πατέρα υμών τον εν τοις ουρανοίς. Μη νομίζετε ότι ήλθον καυαλύσει τον νόμον, ή τλους προφήτας. Ουκ ήλθον καταλύσαι, αλλά πληρώσαι. Αμήν γαρ λέγω υμίν, έως αν παρέλθει ο ουρανός και η γη, ιώτα έν, ή μία κεραία ου μη παρέλθει από του νόμου, έως αν πάντα γένηται. Ός εάν ουν λύση μίαν των εντολών τούτων των ελαχίστων, και διδάξη ούτω τους ανθρώπους, ελάχιστος κληθήσεται εν τη βασιλεία των ουρανών. Ός δ’ αν ποιήσει και διδάξη, ούτος μέγας κληθήσεται εν τη βασιλεία των ουρανών.
Ελεύθερη μετάφραση

Είπε ο Κύριος στους Μαθητές Του: «Σεις είστε το φως του κόσμου. Δεν είναι δυνατόν μια πόλη να είναι χτισμένη επάνω σε βουνό και να μη φαίνεται. Ούτε ανάβουν το λυχνάρι οι άνθρωποι για να βλέπουν κάτω από τον κάδο, με τον οποίο μετράνε το σιτάρι, αλλά το βάζουν επάνω στο λυχνοστάτη για να φωτίζει σε όλους που είναι μέσα στο σπίτι. Έτσι ας λάμψει το φως της αρετής σας μπροστά στους ανθρώπους, για να δουν τα καλά σας έργα και να δοξάζουν Τον Πατέρα σας που είναι στους ουρανούς. Μη νομίζετε ότι ήλθα να καταλύσω τον ηθικό νόμο ή τη διδασκαλία των προφητών. Δεν ήλθα να τα καταλύσω αυτά, αλλά να τα συμπληρώσω. Αλήθεια σας λέω, ότι όσο παραμένει και δεν καταστρέφεται ο ουρανός και η γη, ούτε ένα γιώτα ή ένα κόμμα, ούτε δηλαδή η μικρότερη από τις εντολές δεν θα παραπέσει από το νόμο και δεν θα χάσει το κύρος της, έως ότου όλα επαληθευτούν. Όποιος, λοιπόν, παραβεί μία από εκείνες τις εντολές που φαίνονται μικρές και θα διδάξει τους ανθρώπους έτσι, θα κηρυχθεί ελάχιστος στη Βασιλεία των ουρανών. Εκείνος όμως που θα τηρήσει όλες τις εντολές και θα διδάξει και τους άλλους να τις τηρούν, θα αναγνωριστεί μέγας στη Βασιλεία των ουρανών.


Επιμέλεια: Νίκος Χρ. Παπακωνσταντόπουλος
«Το μήνυμα της Κυριακής», που περιλαμβάνει την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας και την ελεύθερη μετάφραση του κειμένου, θα αναρτάται στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS κάθε Σάββατο απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.