Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

3 Ιουλίου ο Άγιος Υάκινθος γιορτάζει στα Καλάβρυτα

Την Τρίτη  3 Ιουλίου   εορτή του του Αγίου Υακίνθου, ο ορθόδοξος Άγιος της Αγάπης, γιορτάζει σε ένα από τα ελάχιστα εκκλησάκια του Α...



Την Τρίτη 3 Ιουλίου  εορτή του του Αγίου Υακίνθου, ο ορθόδοξος Άγιος της Αγάπης, γιορτάζει σε ένα από τα ελάχιστα εκκλησάκια του Αγίου σε όλη την Ελλάδα  που βρίσκεται καρφωμένο στην πλαγιά του Χελμού στο χώρο του Χιονοδρομικού.
Το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων καλεί όλους τους φίλους του στις 9:00 το πρωί προσφέροντας παραδοσιακά εδέσματα και άλλα τοπικά καλούδια.
Ο Άγιος Υάκινθος, «Άγιος της αγάπης, προστάτης των ζευγαριών, της σχέσης άνδρα και γυναίκα» γιορτάζεται κάθε χρόνο στο Χελμό, στο χώρο του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων!
Με το καλό να ανταμώσουμε εκεί!
φωτογραφία Γιώργος Κανδρής .
 -------------------------------------
Ο Άγιος Υάκινθος καταγόταν από την Καισαρεία της Καππαδοκίας και έζησε επί αυτοκρατορίας Τραϊανού 98 - 117 μ.Χ. Ήταν άνθρωπος με εξαιρετική συμπεριφορά και διετέλεσε κουβικουλάριος του αυτοκράτορα. Διεκπεραίωνε τα καθήκοντά του μέσα στο παλάτι κατά τον καλύτερο τρόπο. Ήταν προσεκτικός και δε "μολύνθηκε" από τη χλιδή των ανακτόρων. Η ψυχή του ολόκληρη ήταν δοσμένη στο Σωτήρα Χριστό. Γι' αυτό, όταν ο αυτοκράτορας Τραϊανός διέταξε διωγμό κατά των χριστιανών, ο Άγιος Υάκινθος δε δίστασε να ομολογήσει μπροστά στον αυτοκράτορα ότι είναι χριστιανός. Ο Τραϊανός εξεπλάγη και του είπε ότι είναι αχάριστος, για την εμπιστοσύνη και την υπόληψη που του πρόσφερε το παλάτι. Τότε ο Άγιος με ψυχική άνεση απάντησε: «Αν η ευγνωμοσύνη είναι αρετή, βασιλιά, ποια απολογία θα μπορέσω να δώσω αρνούμενος το Σωτήρα μου Χριστό, ο Οποίος έχυσε για μένα το αίμα Του, ο Οποίος μου χάρισε την πίστη, την ελπίδα, την αγάπη, ο Οποίος μου δίνει λιμάνι στις τρικυμίες της ψυχής, παρηγοριά στη θλίψη, ασφάλεια στα κύματα, θώρακα στις δοκιμασίες; Και ο Οποίος μου επιφυλάσσει συμμετοχή αιώνια στη Βασιλεία Του και τη δόξα» Ο αυτοκράτορας, στενοχωρημένος από τα λόγια του Αγίου Υακίνθου, διέταξε να τον φυλακίσουν χωρίς να του δίνουν καθόλου φαγητό, εκτός και αν ήθελε να φάει ειδωλόθυτα. Σαράντα μέρες πέρασε έτσι ο Άγιος Υάκινθος, χωρίς να αγγίξει τα ειδωλόθυτα. Την 41η, όμως, παρέδωσε την ψυχή του στον Κύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.