HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι Αναφορές του Π.Π.Γερμανού στην Αγία Λαύρα

Αναφορές του Π.Π.Γερμανού στο ημερολόγιό του (απομνημονεύματα ) για την Αγ. Λαύρα στα...





Αναφορές του Π.Π.Γερμανού στο ημερολόγιό του (απομνημονεύματα ) για την Αγ. Λαύρα στα μέσα Μαρτίου 1821 ( παλαιό ημερολόγιο )

Γράφει ο Δημήτρης Σταθακόπουλος

Επειδή υπάρχουν πολλές αναφορές ότι τάχα ο Παλαιών Πατρών Γερμανός δεν ήταν ποτέ στην Αγ. Λαύρα ( sic ), ή ότι δεν ήταν εκεί στις 25 Μαρτίου 1821 ( παλαιό ημερολόγιο ) – σημ.: όντως δεν ήταν , διότι είχε αποχωρήσει νωρίτερα τα δε γεγονότα που κατά παράδοση διαδραματίστηκαν στις 25 Μαρτίου είχαν γίνει , αλλά μία εβδομάδα νωρίτερα - , παραθέτουμε αυτούσια την επίμαχη σελίδα του ημερολογίου του , άνευ σχολίων και ερμηνείας για τους νυν και μελλοντικούς ερευνητές/ σχολιαστές:

Τα απομνημονεύματα το Π.Π.Γερμανού. ( σελ.28, στιχ.22 ) – ΑΝΕΧΩΡΗΣΑΝ ΕΚ ΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ – Για να αναχωρήσεις από κάπου, σημαίνει ότι προηγουμένως ήσουν εκεί 

Δημήτρης Σταθακόπουλος
Δρ. κοινωνιολογίας της ιστορίας, Παντείου πανεπιστημίου Διπλωματούχου Βυζαντινής μουσικής - μουσικολόγου Μέλους του international society for ethnomusicology Bloomington Indiana Univ. Δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω Μέλους του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Μέλους της Ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δικηγόρων CCBE

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.