Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ευχές από την Ομ. Πολιτιστικών Συλλόγων «Ο Αρχαίος Κλείτωρ» και την Ένωσης Κρινοφυτινών

Ευχόμαστε, Υγεία ατομική, οικογενειακή, ελπίδα και χαρά, καθώς και ο δρόμος του Χριστού προς τον Γολγοθά και η νικηφόρα Ανάσταση του , ν...

Ευχόμαστε, Υγεία ατομική, οικογενειακή, ελπίδα και χαρά, καθώς και ο δρόμος του Χριστού προς τον Γολγοθά και η νικηφόρα Ανάσταση του , να είναι ορόσημο στην ζωήν μας και δρόμος με ανέσπερο φώς.
Επίσης Ευχόμαστε με τους Ποιητικούς Στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλλη , από το έργο του «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» : ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ!!!
«... Γύρισε ν’ ανοίξεις τις πόρτες που
κλείσανε μια νύχτα μεγάλη , μάζεψε
το σπόρο από τ’ αλώνια τα μαρμαρένια
και σπείρε τα καρπερά χωράφια ,
ακρίτες να αναστηθούν καβαλάρηδες …» ,
για να έχουν ΕΛΠΙΔΑ οι ταπεινωμένοι, οι πεινασμένοι και γενικώς οι πτωχοί όλοι αυτοί που πεθαίνουν από την εκμετάλλευση άλλων ισχυρών, όπως τότε με την προδοσία του Χριστού, όπου οι Εβραίοι τον θανάτωσαν με συνοπτικές διαδικασίες και προδοσίες και κυρίως με ψευδή επιχειρήματα (οι νομικοί το γνωρίζουν). Γιατί τους βροντοφώναξε τα πολλά «Ουαί!! Υμήν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές !!» - σήμερον είναι επίκαιρα, για την το Ελληνικό Έθνος και το Ελληνικό Γένος που προδίδεται ανηλεώς από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς…-- και δεν άντεξαν την αλήθειαν και τον Σταύρωσαν μαζί με δύο άλλους κακούργους.
Ο Χριστός στο τέλος έμεινε μόνος τον εγκατέλειψαν οι πάντες, μαθητές, πιστοί και φίλοι και ο Πέτρος που του έλεγε θα είναι πάντα μαζί του, τον αρνήθηκε, ο Θωμάς τον εξυμφολόγχησε για να πεισθεί…
Μόνον τρεις γυναίκες είχαν το θάρρος να παραμείνουν κοντά του μέχρι την ανάληψη του – η Μάννα του και δύο άλλες Μαρίες- .
Αυτά δημιουργούν τρόμο και απογοήτευση… και αναρρωτιέσαι ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ «…Γύρισε ν’ ανοίξεις τις πόρτες που κλείσανε μια νύχτα μεγάλη…».
Τέλος επειδή η Ανάσταση του ΧΡΙΣΤΟΥ, είναι η κορυφαία πράξη της χριστιανοσύνης και έρχεται ως παντοτινός μαντατοφόρος για να έχουμε ελπίδα για καλύτερες ημέρες, μας προτρέπει να φάμε, να πιούμε, να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε Ελληνικά, Γι’ αυτό καλή Ανάσταση και καλά κρασιά…
Και ένα υστερόγραφο: Να γνωρίζετε και την ρήση τών αρχαίων μας:
«ΒΙΟΣ ΑΝΕΟΡΤΑΣΤΟΣ, ΜΑΚΡΑ ΟΔΟΣ ΑΠΑΝΔΟΚΕΥΤΟΣ» ήτοι, Ζωή χωρίς γιορτή μοιάζει με δρόμο χωρίς Πανδοχείο. Όπως ο στρατοκόπος έχει ανάγκη μιάν «ανάσα» καί λίγη χαλάρωση, μόνος ή ανάμεσα σε άλλους, πιθανόν καί γιά να βάλει σε τάξη τις σκέψεις του ή να αξιολογήσει τα επόμενα βήματά του, όμοια καί οι δραστήριοι ή μη, άνθρωποι έχουν ανάγκη μιάς γιορτής, γιά τους ίδιους λόγους.
Φυσικώ τω λόγω, κινούμενοι εκ τής ανάγκης αυτής, ΟΛΟΙ οι λαοί, σε ΟΛΕΣ τις εποχές, είχαν καθιερώσει γιορτές. Εορτές, που δεν ήταν ανάγκη να έχουν κανέναν σοβαρό δικαιολογητικό λόγον.
Φυσικά υπερτερούσαν οι Θρησκευτικές γιορτές, αφού είναι γνωστή η δύναμη τών θρησκειών…
Καλό Πάσχα και Ανάσταση Χαράς και ευτυχίας…

Για τα Διοικητικά Συμβούλια:
Της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων «Ο Αρχαίος Κλείτωρ» και
Της Ένωσης Κρινοφυτινών «Οι Άγιοι Θεόδωροι»

Κώστας Κατσιάρης


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.