HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Από τον Πασά έως τον Κοτζάμπαση - Η Δομή της Οθωμανικής Διοίκησης

Η Δομή της Οθωμανικής Διοίκησης στην Ελλάδα από τον Πασά έως τον Κοτζάμπαση, σύμφωνα με τις καταγραφές των Αρχείων της Ελληνικής Παλιγγενε...

Η Δομή της Οθωμανικής Διοίκησης στην Ελλάδα από τον Πασά έως τον Κοτζάμπαση, σύμφωνα με τις καταγραφές των Αρχείων της Ελληνικής Παλιγγενεσίας

Δημήτρη Σταθακόπουλου 
Δρα Κοινωνιολογίας της ιστορίας (οθωμανικής περιόδου) Παντείου πανεπιστημίου Δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω Μουσικολόγου



Επειδή τα τελευταία χρόνια ακούγονται και υποστηρίζονται πολλά αναφορικά με την οθωμανική περίοδο το υ ελληνισμού (ενίοτε καθ’ υπερβολήν και ενίοτε κατ’ έλλειψιν, δημιουργώντας έτσι Ύβριν της ιστορίας ), αντί να παραθέσω εκ νέου τα στοιχεία που ανέφερα στα ΗΜΑΡΤΗΜΕΝΑ βλ. 
(http://www.scribd.com/doc/82776742) αντικρούοντας σχετική τηλεοπτική σειρά το 2011 . Αντί επίσης, να παραπέμψω στα βιβλία του δασκάλου μου αειμνήστου Νεοκλή Σαρρή ( Οσμανική Πραγματικότητα, εκδ. Αρσενίδη ) , στο παρόν θα παρουσιάσω τις αναφορές στη δομή της Οθωμανικής Διοίκησης από τον Πασά έως τον Κοτζάμπαση (kocabaşı στα τουρκικά , που αυτολεξεί σημαίνει Μεγάλη /Υψηλή Κεφαλή), όπως αυτές καταγράφονται στα Αρχεία της Ελληνικής Παλιγγενεσίας από αυτόπτες και βιωματικούς μάρτυρες της εποχής εκείνης . 
 Έτσι λοιπόν στο : http://paligenesia.parliament.gr/evretirio2.php βρίσκουμε τα 
εξής: 











Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.