HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στα Καλάβρυτα ο Ανδρέας Κατσανιώτης - Επαφές με τοπικούς φορείς

Επίσκεψη στα Καλάβρυτα πραγματοποίησε την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυ...

Επίσκεψη στα Καλάβρυτα πραγματοποίησε την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ο κ. Κατσανιώτης συναντήθηκε με τοπικούς φορείς και ενημερώθηκε για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, ξεναγήθηκε σε δημόσια κτίρια και εγκαταστάσεις, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και να ακούσει τους προβληματισμούς τους.

Αναλυτικότερα, το πρωί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης συναντήθηκε με το Δήμαρχο Καλαβρύτων, κ. Γιώργο Λαζουρά, όπου και συζήτησε μαζί του για τους στόχους που πρέπει να τεθούν, ώστε να αναβαθμιστεί η πόλη, αλλά και συνολικότερα ο δήμος Καλαβρύτων. Η συνάντηση διεξήχθη σε θερμό κλίμα και οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι είναι απολύτως αναγκαία η συνεργασία μεταξύ των φορέων αυτοδιοίκησης, με κοινό στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών.

Στη συνέχεια, ο κ. Κατσανιώτης ξεναγήθηκε στο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  και συνομίλησε με το Διοικητή, κ. Βασίλη Αλεξόπουλο και τους εργαζόμενους του σταθμού, οι οποίοι του εξέθεσαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Επίσης, επισκέφθηκε την Ένωση Ξενοδόχων Καλαβρύτων, όπου έγινε αποδέκτης της τεράστιας δυναμικής που μπορεί να έχει το τουριστικό «προϊόν» στην ορεινή Αχαΐα, ενώ διατύπωσε και πολλές νέες προτάσεις για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή. 

Τέλος, επισκέφθηκε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαβρύτων όπου και ξεναγήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της από τον Πρόεδρο κ. Παύλο Σατολιά και το Γενικό Διευθυντή κ. Μάνο Κασσαλιά, ενώ ενημερώθηκε και για την εμπορική δραστηριότητα της Ένωσης. Ο κ. Κατσανιώτης, επανέλαβε την πρωταρχική σημασία της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα για την τοπική, αλλά και εθνική οικονομία, και δεσμεύτηκε να υποστηρίξει το έργο της Ένωσης ως Περιφερειάρχης.

Κλείνοντας την επίσκεψή του στα Καλάβρυτα, ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε: «Βρίσκομαι σε μία περιοχή με πολύ βαριά ιστορία και σπάνιο φυσικό πλούτο. Αυτά τα δύο στοιχεία της έχουν προικοδοτήσει διαχρονικά, τεράστιες δυνατότητες και συγκριτικά πλεονεκτήματα, που μέχρι σήμερα δεν έχουν προσεχθεί επαρκώς. Πάνω στα πλεονεκτήματα αυτά θα «πατήσουμε» εμείς για να «χτίσουμε» μία στρατηγική μόνιμης ανάπτυξης. Τα Καλάβρυτα μπορούν και πρέπει να προσελκύσουν νέο και ποιοτικό τουρισμό, με νέες υποδομές και εκσυγχρονισμό του χιονοδρομικού κέντρου. Πρέπει να αποκτήσουν επιτέλους σύγχρονο οδικό δίκτυο, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση των επισκεπτών αλλά και πιο εύκολη η ζωή των κατοίκων. Και βέβαια, πρέπει να δοθεί έμφαση στον αγροτικό τομέα, γιατί από αυτόν θα κριθεί η ευημερία του τόπου. Είδα σήμερα στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών σύγχρονες  εγκαταστάσεις και μία συγκροτημένη πρόταση για την προώθηση των τοπικών προϊόντων την οποία σκοπεύω να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κατσανιώτης βρέθηκε την Παρασκευή και στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων, όπου συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Διοικητή κ. Γιάννη Μεντζελόπουλο. Ο κ. Μεντζελόπουλος ενημέρωσε τον υποψήφιο Περιφερειάρχη για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχει το νοσοκομείο, επισημαίνοντας ότι η μονάδα βρίσκεται ανάμεσα στα πέντε νοσοκομεία με την υψηλότερη αξιολόγηση (δυναμικότητας μέχρι 100 κλίνες). Από την πλευρά του ο Ανδρέας Κατσανιώτης τόνισε ότι είναι σημαντικό να στηριχτούν οι υποδομές Υγείας και Περίθαλψης, που θα κρατήσουν τους πολίτες στον τόπο τους και υποσχέθηκε να επισκεφτεί σύντομα ξανά το νοσοκομείο μαζί με τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, κ. Δημήτρη Σιαμπλή, ο οποίος ως πρώην Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, έχει βαθιά γνώση των ζητημάτων που αφορούν στην Υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.