HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ευχετήριο Μήνυμα αντιδημάρχου Νίκου Μαγκαφά

Tο Πάσχα είναι η γιορτή όλων των Ελλήνων,που έρχεται μετά την εβδομάδα των Παθών. Είναι η γιορτή που μας ενώνει όλους. Έχει το Γολγοθά κ...

Tο Πάσχα είναι η γιορτή όλων των Ελλήνων,που έρχεται μετά την εβδομάδα των Παθών. Είναι η γιορτή που μας ενώνει όλους. Έχει το Γολγοθά και το Σταυρό, αλλά μαζί και την Ανάσταση. Τις δοκιμασίες και το μαρτύριο από τη μια, την προσδοκία και την αναγέννηση από την άλλη. Πάσχα σημαίνει πέρασμα, διάβαση, έξοδος. Στην Παλαιά Διαθήκη η λέξη περιέγραφε την απελευθέρωση των Ισραηλιτών από τους Αιγυπτίους. Όμως μετά την Ανάσταση του Χριστού , Πάσχα είναι η έξοδος από τη σκλαβιά του θανάτου προς την ελευθερία της πραγματικής ζωής. Δε μπορεί μάλιστα να θεωρηθεί τυχαίο ότι το Πάσχα συμπίπτει με την άνοιξη, όταν η φύση από τη χειμερία νάρκη του χειμώνα περνά στη γονιμότητα και την ευφορία.
Υπό την έννοια αυτή ο συμβολισμός του Πάσχα είναι εξαιρετικά επίκαιρος τα τελευταία χρόνια. Το μήνυμα της Ανάστασης φορτίζεται επιπλέον και με την προσδοκία όλων μας για ξεπέρασμα της κρίσης, για υπέρβαση των προβλημάτων που μας ταλανίζουν. Φορτίζεται και με το όραμα για έναν κόσμο που δε θα βασιλεύει ο φίλαυτος εγωκεντρισμός, τα προσωπικά και κοινωνικά αδιέξοδα, η φτιασιδωμένη υποκρισία.
Γι’ αυτό και ο εορτασμός του Πάσχα δεν θα πρέπει να αναλωθεί μόνο στην πλούσια ελληνική εθιμοτυπία. Το μήνυμα της μεγάλης εορτής θα πρέπει να λειτουργήσει ως πρόσκληση και πρόκληση για μια νέα πορεία ζωής, στηριγμένη στη συνεργασία και την αλληλεγγύη, στην υπέρβαση του εγώ και στο άνοιγμα προς το συνάνθρωπο.
Με την πεποίθηση ότι μόνο ο λόγος της αλήθειας και της αγάπης μπορεί να θεμελιώσει μια νέα προοπτική με επίκεντρο τον Άνθρωπο, εύχομαι σε όλους Χρόνια πολλά, Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.