HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αθανάσιος Ι. Ζησιμόπουλος: ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΛΑΖΟΥΡΑ

γράφει ο  Αθανάσιος Ι. Ζησιμόπουλος Η πρώτη εικόνα και η βιτρίνα θα έλεγα για τις μεγάλες πόλεις, αλλά και για τις μικρές είναι οι πλα...

γράφει ο Αθανάσιος Ι. Ζησιμόπουλος
Η πρώτη εικόνα και η βιτρίνα θα έλεγα για τις μεγάλες πόλεις, αλλά και για τις μικρές είναι οι πλατείες τους και συγκεκριμένα η κεντρική πλατεία αν πρόκειται για μικρή πόλη.

‘Εχοντας ίσως αυτά υπόψη της και η σημερινή διοίκηση Λαζουρά προσπαθεί να φτιάξει, ή να διαμορφώσει τη πλατεία της ιστορικής μας πόλης των Καλαβρύτων.

Η εικόνα που θα παρουσίαζει σήμερα και αύριο με την ολοκλήρωση του έργου “Ανάπλασης της μισής Πλατείας ”, με το προεκλογικό, χρηματοδοτούμενο απο το ΕΣΠΑ έργο του Δήμου θα είναι η εξής: Η πλατεία θα περιστοιχίζεται απο το κακόγουστο και χωρίς καμία χρήση – κλειστό- και ογκώδες κτήριο της αείμνηστης διοίκησης Παπαδοπούλου, το ξήλινο κιόσκι – χαμοκέλα όπως εύστοχα το χαρακτηρίζει Καλαβρυτινός συμπωλίτης μας σε δημοσιευμά του – χωρίς χρήση και αυτό, το μισοτελειωμένο φάντασμα του παλιού Διοικητηρίου και το περίφημο προεκλογικό έργο της Διοίκησης Λαζουρά.

Η μισή πλατεία επιστρωμένη με λευκές μαρμάρινες πλάκες - τι σχέση μπορεί να έχουν τα λευκά μάρμαρα με το ορεινό τοπίο των Καλαβρύτων - , με την άλλη μισή επιστρωμένη με τις παλιές παραδοσιακές πλάκες. Το αρχιτεκτονικό κίτς σε όλο του το μεγαλείο.

Καμάρι ήταν κάποτε για τα Καλάβρυτα η πλατεία. Καταπράσινη, λίτη, με τα δύο πανέμορφα συντριβάνια της, με τη μικρή εκκλησία της Αγίας Κυριακής, Βυζαντινού ρυθμού και αρχιτεκτονικό αριστούργημα.

Να τελειώσω το πρόχειρο σημειωμά μου με αυτό που άρχισα. Η πλατεία για ενα μικρό και τουριστικό μέρος, πρέπει να είναι η βιτρίνα και το καμάρι του.

Σαν υστερόγραφο να σημειώσω με κάθε σεβασμό και επιφύλαξη: Οι εκλεκτοί συμπολίτες μου, επιστήμονες – αρχιτέκτονες - μηχανικοί – ειδικοί, δεν έχουν άποψη; Δεν τους ενδιαφέρει το θέμα; Πότε θα την διατυπώσουν;

ΑΘΑΝ. Ι. ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Δ.Ε.Κ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.