HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι γιατροί προς άγρα ψήφων

Γράφει ο Θανάσης Ι. Ζησιμόπουλος Φόρεσαν τις άσπρες μπλούζες τους, κρέμασαν τα στηθοσκόπια και ξαμολύθηκαν οι γιατροί του Δήμου μας. Έ...

Γράφει ο Θανάσης Ι. Ζησιμόπουλος
Φόρεσαν τις άσπρες μπλούζες τους, κρέμασαν τα στηθοσκόπια και ξαμολύθηκαν οι γιατροί του Δήμου μας. Έκριναν ότι πέρα από το σημαντικότατο κατά τα άλλα ιατρικό τους λειτούργημα, έπρεπε να ασχοληθούν και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Αναφαίρετο το δικαίωμα του καθενός και απόλυτα δικαιολογημένες οι φιλοδοξίες τους. Όμως πάντα υπάρχει και το διαταύτα! Εξήγγειλαν και υποσχέθηκαν έργα στην Κλειτορία. Έργα που έχουν εξαγγελθεί και έχουν ψηφιστεί από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, αλλά ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν. Ψάχνουν γενικά και αόριστα για ικανούς και έντιμους συνεργάτες, για μία σωστή και σύγχρονη διοίκηση. 
Αυτά στο προσκήνιο. Στο παρασκήνιο οργιάζουν η ρουσφετολογία, οι υποσχέσεις, τα έργα εντυπωσιασμού της τελευταίας στιγμής και οι σφυριχτές εργολαβίες, όπως το καθάρισμα από τις πευκοβελόνες στο δάσος της στάσης Κερπινής (ανάδοχος εργολάβος η σύζυγος του κ. Φλογερά).
Κατηγορούν κάποιους για παλαιοκομματική λογική. Αν δεν είναι αυτή παλαιοκομματική λογική, τι άλλο μπορεί να είναι;
Αποτελεί τεράστιο θέμα αυτό που λέγεται Τ.Α.. Δεν έχει σχέση απλά με ψευτονοικοκυρέματα, με μπαλώματα και κάποιες προσωπικές τακτοποιήσεις.
Αφορά και τον Δήμο Καλαβρύτων ο περιορισμός από το κράτος της κεντρικής επιχορήγησης σε κάτω του 50%.
Είναι θέμα ουσιαστικό, ηθικής τάξης και αποτελεί στόχο διεκδίκησης η απόδοση των χρημάτων που κατακρατούνται και γονατίζουν σήμερα τους εργαζόμενους (βλ. Λογαριασμούς ΔΕΗ ) για την Τ.Α., να αποδίδονται στην Τ.Α.. Ο νόμος Καλλικράτη που ήλθε να εκσυγχρονίσει την Τ.Α. έχει γίνει θηλιά στον λαιμό της.
Χρειάζεται ένα άλλο νομικό Πλαίσιο που πρέπει να γίνει βασικός ΣΤΟΧΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ από τους Δήμους και την Περιφέρεια. Κατώ από τις σημερινές τραγικές για τους πολίτες οικονομικές συνθήκες, χρειάζεται μία άλλη Δημοτική πολιτική. Μία πολιτική που θα στοχεύει στον πραγματικό εκσυγχρονισμό της Τ.Α., την αυτοδυναμία της, την ανεξαρτοποίηση της. Έτσι που να αποτελεί κύτταρο δημοκρατίας και στήριγμα πραγματικό για τους δημότες της. 
Σε λίγο χρονικό διάστημα θα κληθούμε στην κάλπη για να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα. Να ψηφίσουμε και να αναδείξουμε τους ικανούς, τους σωστούς, τους έντιμους συμπολίτες μας. Πέρα από προσωπικές συμπάθειες, συγγένειες, ανέξοδους εντυπωσιασμούς, ας δώσουμε λίγη περισσότερη προσοχή στα προσωπικά μας κριτήρια, ας δώσουμε στην ψήφο μας το ειδικό βάρος που της αξίζει.
«Οι καιροί ου μενετοί»
Θανάσης Ι. Ζησιμόπουλος

3 σχόλια

  1. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΡΕ ΘΑΝΑΣΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ , ΦΡΟΣΩ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ -ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ , ΕΡΜΕΙΔΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΥΜΑΤΩΝ - ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ - ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ -ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ .....ΑΣΤΑ ΦΙΛΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΣ ,ΑΣ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΞΕΝΟΜΕΡΙΤΗ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
    Ο ΓΕΡΟ ΧΕΛΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ, ο οποίος υπογράφεις ως "Ο ΓΕΡΟ ΧΕΛΜΟΣ".
      Ένα μόνο σχόλιο εδώ. Ο Χελμός, το περήφανο βουνό των Καλαβρύτων, δεν κρύβεται ποτέ!!!!. Είναι πάντα στην θέση του και φαίνεται "από όποια πλευρά και αν τον κοιτάξεις".
      Επειδή προσφέρω στα Καλάβρυτα από το 1975 που επέστρεψα ( σπουδές και στρατός) ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ!!! θα σου απαντήσω στο σχόλιό σου ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ γράψεις όπως εγώ το όνομά σου, για να ξέρω σε ποιόν μιλάω.
      Μην κρύβεσαι πίσω από λέξεις. Εάν έχεις το πολιτικό θάρος, σε καλώ και σε ανοικτό διάλογο όποτε και όπου θέλεις για να αιτιολογήσεις τις θέσεις σου και να σου πω τις θέσεις και προτάσεις μου, μα και γιατί ασχολούμαι με τα κοινά ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ, που πιθανόν κάποιοι ανώνυμοι σαν κι εσένα δεν ασχολούνται. Ποτέ δεν έχω κρυφτεί πίσω από ψευδώνυμα, γιατί έτσι γράφεις χωρίς ποτέ να λογοδοτείς για τίποτα. Εγώ λογοδοτώ σε συνεχή βάσει στα όργανα όλων των φορέων που ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ασχολούμαι. Εύκολα τα ανώνυμα σχόλια.
      ΠΕΡΙΜΕΝΩ.
      Με όλη μου την εκτίμηση.

      Χαρίλαος Ηλία Ερμείδης
      Μόνιμος κάτοικος της Ιστορικής και Μαρτυρικής πόλης των Καλαβρύτων
      25ης Μαρτίου αρ.34
      25001 Καλάβρυτα Αχαΐας
      Τηλ.(26920) 22.346 Fax. ( 26920) 23.042
      Κιν.6946.17.58.53
      e-mail: xarilaosermeidis@gmail.com
      site : www.ermeidis.gr

      Διαγραφή
  2. ΣΠΟΥΔΕΣ; ΠΟΙΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.