HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δυτική Ελλάδα: Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των κτηνοτρόφων για το γάλα

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κτηνοτρόφων της Δυτικής Ελλάδας για την προωθούμενη ρύθμιση για το γάλα όπως δημοσιεύει σήμερα το thebes...

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κτηνοτρόφων της Δυτικής Ελλάδας για την προωθούμενη ρύθμιση για το γάλα όπως δημοσιεύει σήμερα το thebest.gr. Η ρύθμιση που προωθείται για την αλλαγή του χαρακτηρισμού του φρέσκου γάλακτος, ύστερα από απαίτηση της Τροϊκας και ύστερα από εισήγηση του ΟΟΣΑ θα σημάνει την αρχή του τέλους της ελληνικής κτηνοτροφίας στη Δυτική Ελλάδα και σε ολόκληρη την χώρα, σε μια περίοδο μάλιστα που νέοι άνθρωποι επενδύουν σε κτηνοτροφικές μονάδες και επιστρέφουν στην ύπαιθρο.

Χθες η Πατρινή Πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνά Τραχήλη μιλώντας στην εκπομπή «Φόρα παρτίδα» των Νίκου Σύφαντου και Αφροδίτης Τσικριτζή στον Αντέννα Πάτρας 105,3 ανέφερε ότι οι αλλαγές που προωθούνται θα κατατείνουν στην ραγδαία αύξηση των εισαγωγών γάλακτος από το εξωτερικό, με σαφείς επιπτώσεις στην εγχώρια παραγωγή.

Η κυρία Τραχήλη ανέπτυξε εν εκτάσει τις θέσεις του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου για την ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση σημειώνοντας ότι «σε μία εποχή που η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε δυσχερή θέση και μάλιστα όταν είναι κοινή διαπίστωση, ότι ο πρωτογενής τομέας και δη η κτηνοτροφία, αποτελεί μία από τις διεξόδους, δεν κατανοούμε για ποιους λόγους παίρνονται αποφάσεις που αντί να την ενισχύουν την οδηγούν σε αφανισμό. Η επιμήκυνση ζωής του φρέσκου γάλακτος αποτελεί καταστροφική επιλογή για την ελληνική κτηνοτροφία και την ύπαιθρο, καταστρέφει τον Έλληνα κτηνοτρόφο και δυναμιτίζει την όποια προσπάθεια για ανάπτυξη».

O ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ

«Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί συνέχεια της καταστροφικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια. Είναι ένα νομοσχέδιο που έρχεται να βάλει την οριστική ταφόπλακα στον κλάδο των αγελαδοτρόφων, ο οποίος εδώ και πέντε χρόνια έχει αποδεκατιστεί", αναφέρει για την προωθούμενη ρύθμιση για το γάλα ο Παναγιώτης Λαλιώτης, Αντιπρόσωπος Αχαΐας στην ΠΑΣΕΓΕΣ, αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αχαΐας, αγελαδοτρόφος.

Και προσθέτει:

"Όσοι βουλευτές ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την επιμήκυνση της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος διαπράττουν επί της ουσίας ένα έγκλημα. Ένα έγκλημα σε βάρος της εγχώριας αγελαδοτροφίας, η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας.

Αν τελικά, ψηφιστεί η επιμήκυνση της ζωής του φρέσκου γάλακτος πολύ απλά τα παιδιά μας δεν θα ξαναπιούν φρέσκο γάλα. Δεν νοείται καμία επιμήκυνση, γιατί τότε δεν μιλάμε για φρέσκο γάλα, μιλάμε για γάλα μακράς διάρκειας, το οποίο για να διατηρηθεί περνά από υψηλή παστερίωση, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται τα θρεπτικά συστατικά του. Η κυβέρνηση, προωθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο με ένα και μόνο σκοπό, να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγαλοεταιρειών και των καρτέλ σε βάρος του κλάδου μας, σε βάρος των καταναλωτών.

Όσοι το ψηφίσουν θα είναι συνένοχοι, όπως άλλωστε φέρουν βαρύτατες ευθύνες για το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, για τη συρρίκνωση του παραγωγικού τομέα και την ερήμωση της υπαίθρου».
από: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.